It depends on you. Nak boikot ke, tak ke. Masing-masing memang ade pendapat sendiri and initiative sendiri, hopefully. Yang memboikot and condemn those yang tak boikot, itu salah. Same goes with yang tak boikot and condemn those yang boikot. Why question those yang boikot bermusim? At least those people TRY jugak nak boikot rather than kita yang tak try langsung? Manusia ni asyik fikir yang diri tu dah bagus sangat dari orang sekeliling. Cuba la bersangka baik sikit. 

I work for Intel, one of those yang listed as main contributor. Sikit pon tak kecik hati when people said i'm working for Israel la, penyumbang dana senjata ka. Dah memang betol, dah memang company ni Yahudi punya. Betol la ape dieorg cakap tu, but yet, it depends on you, pandai-pandai la nak 'menyucikan' harta yang ko dapat dari company Yahudi ni bagi nak hilangkan sikit rasa bersalah sebab kerja kat company Israel. Kononnye la. (sedapkan hati sendiri). Takyah la nak emo sangat. 

This story dah famous di share kat facebook. Tapi nak jugak paste kat sini. 

"Boikot-boikot ni tak praktikal..." kata seorang teman kepada saya baru-baru ini.
"Mengapa?" tanya saya.
"Kalau kita boikot produk-produk tu, kita juga yang susah. Bukankah anak-anak kita juga yang bekerja dengan syarikat-syarikat berkenaan?" jawabnya dengan satu soalan.
Saya terdiam. Ada logiknya.
"Kita belum kuat, jangan cari penyakit,"tambahnya lagi.

"Kalau begitu bagai
mana kita hendak melahirkan kebencian tehadap Zionis?" kata saya.
"Perlukah kebencian dilahirkan?"
"Kalau kebencian tidak dilahirkan, apa maknanya?"
Dia pula diam.
"Kalau awak setuju dengan kempen boikot produk Yahudi ni...ada cara lain?"
"Kita tak boleh buat apa-apa,"ujarnya selamba.
Sikap inactivenya itu mengingatkan saya satu kisah yang saya dengar diceritakan dalam satu rancangan TV9 oleh Ustaz Zamri "Mantop" satu ketika dahulu. Kisah bagaimana ketika Nabi Ibrahim a.s dibakar oleh Raja Namrud dengan api besar. Melihat api besar itu, seekor burung kecil segera mengambil air dengan paruhnya yang kecil lalu dititiskannya ke atas nyalaan api besar itu.
Perbuatan burung kecil itu ditertawakan oleh burung-burung yang lebih besar.
"Apa gunanya air yang setitis itu?" Burung besar menyindir.
"Untuk memadamkan api yang membakar kekasih Allah Nabi Ibrahim," jawab burung kecil.
"Ha..ha..ha usaha yang sia-sia! Adakah api yang sebesar itu mampu dipadamkan oleh setitis air?" ejek burung besar lagi.
Anda tahu apa jawapan burung kecil?
Jawapannya begini:
"Aku yakin bahawa Allah tidak akan bertanya kepadaku apakah dengan usahaku api itu berjaya dipadamkan, tetapi Allah pasti bertanya apa yang telah aku lakukan untuk memadamkan api itu..."
Mendengar jawapan burung kecil itu, sekalian burung yang besar terdiam.
Ya, kalau kita umpama "si burung kecil" dalam usaha memerangi kekejaman Yahudi... siramlah walau "setitis air" untuk memadamkan keganasan.

Carilah BUKTI dan SAKSI keperihatinan kita terhadap nasib umat Islam dihadapan Allah nanti.

Petikan dari buku "Beduk Diketuk - Pahrol Mohd Juoi (Telaga Biru)


Again, it depends dengan pemikiran kita, and inisatif dan langkah yang diambil. 

Sekian, Kamsahamida~ 


Bought a box of raisin and just realized it was 'packaged' with cockroach and its shitty shit. 

And that was after I ate 3/4 of the raisins.  Raisins perisa taik lipas. SHITTY SHIT.!! 

I'm transforming to a lipas-lady now. 

Sekian, Kamsahamida~
I've been handphone-less since last Aidiladha. Don't ask me why, it's a long story. I thought I could live with it, no handphone, no calls, no sms. But when it comes to online shopping and I can't do ANY transaction- no phone to receive TAC, arghh, I URGENTLY need a NEW phone!!!  

Btw, there was a potential tenant asking for our Casa Prima Apartment to rent out, last week. If you happened to read this, please contact my husband at 0198566501 if you want to proceed. I know you can't reach me, really sorry about it. 

Sekian, Kamsahamida~