So, we completed our second year journey of marriage and heading to more yearssss to come. Some key learning for these great 2 years: 

1. Prioritize your suami even you have child (or children) to take care. 
2. Respect Respect Respect suami even you earn a lot than him. (No, i'm not earning more than him by monthly)
3. Jangan ungkit money kita yang dah kita spend untuk keperluan family especially anak.
3. Jangan tanya kat suami mana duit dia habis bulan-bulan. Kang ko sendiri terdiam bila die kluarkan list belanja untuk mengekalkan gaya hidup mewah sang isteri.

4. Jangan dekat dengan dia time die marah-marah. Biar die layan topgear or baca Sin Chan untuk cool down 
5. Make sure bangun awal lagi dari suami setiap pagi. 
6.Make sure tidur lambat lagi dr suami setiap malam. 
7. Jangan tegur cara pemanduan dia. NEVER!
8. When he talks about cars, dengar aje walaupun tak paham. 
9. Gemukkan suami dengan air tangan kita. Haha
10. Masak lauk pauk yang dia suka sahaja even diri sendiri ngan family member yang duduk skali x berapa gemar. 
10. If he starts talking about politic, stay away from him. 
11. Cook or bake his favourite cake during his birthday waima kek batik and nasi lemak biase je pon! 
12. Stay away from wifey2 and husband2 yang suka memburukkan pasangan masing-masing. Ni boley lead to kes curang kang.
13. Kalau die nak balik kampung die, ikut aje even bos sang isteri tunggu masa je nak tembak dan bantai sang isteri.
14. Tak yah membebel kat dia. Bebel limapoloh kali pon die x amik port nyeeee. 
15. Everything, just kept between you and your partner. Do not trust people around you.

Happy anniversary my Kekasyfi Hati. I love you more and more and more everyday. 




During our reception, in 2010. 



I feel THAT moment we entered the walkaway whenever I listen to this song. 

*sorry for the bad quality video, i cant upload the real size to youtube.=( * 


Eh lagi satu, kalau suami kata nak kahwin lain, calm down and just let him be. Haha. 

Sekian, Kamsahamida~