You remember this advertisement, on our apartment to be rent out?



Well, I got a call yesterday from a potential tenant. 

Caller: Hello, ni Puan Kam.. Kamsaha..Kamsahamida ke?

Me:  ????? *speechless*   

Btw, the apartment is now occupied till October. 

HAHAHA.

Sekian, Kamsahamida~ 

Weekend yang malas hanya diisi dengan durian hunting. Tak de la sampai Balik Pulau, just area Junjung tu aje. Ok la uncle tu, kami beli 3 bijik durian terbaik, free satu Hor Lor. Deal! Sebelum lupa rasa keenakkan durian durian terhebat Malaysia, eloklah kita memahatkan rasa itu di belog untuk rujukan pembelian durian pada masa akan datang.

Clockwise (Udang merah, Duri Hitam, Musang King, Hor Lor)
Pardon on the color. Nak kena beli ipon la camni!


Musang King (Raja Kunyit)
Is it sama macam durian tembaga? Rasa die very very creamy dengan ada rasa sedikit pahit untuk mengelakkan rasa muak ketika melahap berbijik-bijik durian. Even though it was claimed to be the Sultan among the king of fruit, not really my type. Kaler die is very kuning, kuning yang creamy, bukan kuning di-raja. I don’t find it sedap as digembur-gemburkan, YET, maybe sebab belum jumpa yang terbaik. Hari tu beli seolah-olah tak masak sangat. Kena hunt lagi sampai jumpa kesedapan itu. Explore more!


Kucing tdo kecuali musang King.

Hor Lor (Labu)
Second gred durian. Sweet and creamy and bitter 0.0001% aje. Isi sedikit kering,  Kaler kuning diraja, and I love it to the max! Makin lama simpan makin sedap. First time makan hari tu kat Sg Ular I don't find it sedap rupanya sebab durian tu tak cukup masak. Hampeh nye penjual, bukannya nak cakap. Hari tu beli kat Junjung baru rasa kesedapan nya. Uncle and Aunty tu pon kata, dulu you makan x sedap, sekarang jaminnn sedap. And sunggu benar kata-kata mereka. Simpan sedikit masuk peti ais sebab tak larat, besok makan bertambah pulak kesedapannya.

Udang Merah 
Kaler oren muda. Holland fan boley la nak makan. Haha. Rasa sweet bitter, macam relationship gitu.. Ada sweet anda bitter, tak jemu makan. Sedap! And rasa tak ley nak berhenti. Another favorite.

Duri Hitam
Brand durian originally dari Junjung. Kaler hampir sama macam udang merah, tp lebih peach. Creamy, sweet bitter, sangatttttttttt la sedap!  Serius tak tipu. Yang ni kena berebut dengan Kekasyfi Hati sebab both suka and tinggalkan seulas besar ibu jari je untuk abah yang belum balik dari surau. Entah apa punya menantu.  Kesip (tu ke word nak describe nye?), 8/10 ulas tu bijik nye hanya sebesar jari kelingking bahagi dua. PUAS HATI YAW!

Si Cinonet pon merayu nak durian.

Ok selamat masuk mulut.  

Kalau ada durian atas meja kat bawah meja la die menunggu. Kalau dapat container yang ada doyan, yang tu jugak dibukaknya nak makan. Nasuha oh Nasuha. 



Sekian, Kamsahamida~ 
Frankly, I'm not against these and those mothers who decided to feed their babies with these. Even though Nasuha is still fully breastfeed and fully feed with homemade food, I totally understand those mother yang terpaksa bagi anak FM and Canned Food. Breastmilk adalah rezeki dari Tuhan, some mothers memang x dikurniakan dengan susu yang banyak (that's why zaman dulu ada ibu susuan, zaman sekarang ada FM), tapi rezeki anak tu tetap ada, kalau bukan rezeki kat susu, rezeki banyak kat lain example money dari makcik pakcik nenek kawan, bos bapak bos mak, naik gaji Heeeheee etc. Me myself pun susu biasa-biasa ja, xda la banyak sangat, xda la sikit sangat, cukup utk anak makan, cukup buat stok, alhamdulillah. Homemade food pulak selagi I terdaya buat la, kalau kekangan masa, ripen fruits and wholemeal bread la jawabnya. Setakat ni gagah lagi nak masuk dapur pagi-pagi masak untuk Nasuha, just time travelling je kesian sikit sebab Nasuha makan bubur sayur telur ikan bilis. 

Hotel dekat sungai siput. Bawak sayur bawak beras bawak telur.


Again, I'm not against mommies yang terpaksa bagi FM and canned food to their babies. Sebab saya sendiri sedar, anak masih seorang maka saya masih boley nak full BF and fully homemade food untuk Nasuha. Nanti anak dah berderet, tak sure mampu lagi ke tidak, kang kena batang hidung sendiri baru tahu. 

Tapi I'm against mommies yang tak nak breastfeed anak sebab MALAS and alasan nak jaga breast etc. Itu menidakkan HAK anak namanya. Kes yang ni si suami pon kena brainwash sekali. 

Tetibe je kan post ni. 

Sekian, Kamsahamida~ 






Type: Unfurnished, 3 Bedrooms, 2 bathrooms Apartment Lot at Level 16. 
Size: 897 sq. ft.
Area: Casa Prima, Seberang Jaya, Penang.
Deposit: 1 month + RM 200 for utilities 
Facilities: Swimming Pool, Tennis Court, Mini Market, Surau, Playground, Balcony/Patio, 24 hour Security 
7 minutes from Penang Bridge 
30 minutes to Kulim Hi Tech Park 
10 minutes walk to UiTM and Politeknik 
5 minutes drive to Jusco Perda, Sunway Carnival and Megamall Shopping Complex
10 minutes to Juru Auto City and Prai Industrial Park 
5 minutes walk Carrefour 
Contact: 0198885319 for details. 

Sekian, Kamsahamida~