Lil Nasuha updates at her 4 months.

Little Nasuha is now 4 months plus. Berat 4months sampai sekarang belum check, mama and babah asik busy aje. Pity her and I know she really hates it when mama or babah switched on lappy dekat rumah and buat kerja. Hahaha. I might say my girl is not as big as other babies in her age. She's born quite big, 3.6kg, but her weight gain after her birth is just a small number. She's only 4.3kg at her 2 months and 4.8kg at her 3 months. Still I'm thankful that she's healthy and super active!! Masa dalam pantang dah sibuk mengiring bila pakai pampers,  2 months 1 week dah sibuk nak meniarap. Sekarang ni lagi la, kalau lepas mandi tu  nak pakaikan pampers je sampai setengah jam! Tu tak masuk bergaduh dengan dia lagi sebab asyik angkat badan and bontot. Crawling belum lagi la, sebab she cant lift up her tummy! Ngeh ngeh ngeh. Perut besau cam babah.
Tengok air liur tu haaaa!

O yeah, she got her ears from her mama. tinge mickey. Hahaha

Merajuk pasal aper ntah.



Captured yesterday. Teman mama jogging. Mama baru turun 30kg, and want to shed another 10kilos. Tamak, Tamak. 




Oh ye, carpet bulu bertukar jadi carpet getah sebab nasuha suka hisap carpet bulu-bulu. Die ingat nipple mama ke ape ntah panjang2 mcm tu.


I'm glad she is a happy baby, (a for now, and harap sampai bila2). She could recognize her mama and babah, her Nenek and people around. Suka senyum and gelak kat orang even tengah ngantuk. CNY haritu bawak balik Johor nad main with her cousins. Suka sungguh bila ada orang layan. Lovessssss mirror, kalau nangis muka buruk bawak depan cermin, terus malu sendiri and tukar reaction muka, buat2 vain! I discovered that she didn’t really like camera, unless mama die yang capture. So I got to trick her by putting a mirror depan kami berdua, and babah can capture us together nicely nicely. Harharhar, bijak x mama ni Nasuha?

At her 4 months, she really keen on food. No, no I didn’t give her solid food yet..But  everytime we had our dinner, dia nak jugak duduk sama dekat meja makan. There's one time I served Kekasyfi Hati a plate of food, Nasuha yang duduk dengan babah die that time terus bersinar-sinar matanya sambil meleleh-leleh air liur keluar.. Tangan pulak nak pegang sudu garpu aje…Ok, she got that from her mama, Pencinta Makanan! 

Orite, Enough la dulu. Banyak lagi nak cerita sampai esok tak habis rasanya, tapi Mama Suha nak ke pasar beli ikan. 

Sekian, Kamsahamidaa~

11 doll(s) whispering:

Aida The Pink Goddess said...
January 29, 2012 at 11:17 AM

x berasa dh 4 bulan dah nasuha! lebeyh nya pa, pipi dah bulat

mama makin hot and selim, jelesnyer!

happy family!!!

NoRr said...
January 29, 2012 at 12:49 PM

jeles tgk mama yg selim melim & nasuha yg sgt comel lg bijak itu..hehehe..aifa,i bace mmg majority baby yf bf xkan chubby xkan debab sgt2..just nice...heheh...aifa im still FAT (Faboulus And Thick! ahahahahha)ehh, pegi jogging kat mana tu?? u dok Kulim kan??ke dah pindah?

PurPLe LaDy AiFA said...
January 29, 2012 at 6:13 PM

aida,
aok.. pipi jak bulat, badan still kurus.. huhu. ney da mama nya slim.. sy mok kurus kerin. hahaa

norr,
weeee, belum selim lg la norr.. ade lagi nak dibuang nie.. tu yg tetibe nak jogging bagai.. semangat je lebih, tp balik jogging makan nasik 3 pinggan.. huhu. aah, duk kulim, jogging kat mengkuang dam. hehe.

dun worry norr, keep bf, nnti u akan selim sendiri tanpa disedari.. hehe

myatiqah said...
January 30, 2012 at 9:37 AM

statement ko ade luc skit, aku xleh nk hilite yg mane.hahahaha

wehhhh dah 30kg!!sabassss betteh.

Aida The Pink Goddess said...
January 30, 2012 at 12:40 PM

30 kg is HUGE ok! sy dh nearly 70kgs :(

NoRr said...
January 30, 2012 at 1:08 PM

patut location mcm dikenali sgt2..hahaha...dekat dh kta ni aifa..tp jauh..heheheh..i dh nk abeh cuti besalin pon, nk balik perlis ujung minggu ni...anyways,caiyokk for u utk buat excess lemak...tp i tgk comel je..xyah laa buang...hihi

NoRr said...
January 30, 2012 at 1:10 PM

sorry lupa say this, "giler ahhh 30kg!!"

Naty said...
January 31, 2012 at 8:36 AM
This comment has been removed by the author.
Naty said...
January 31, 2012 at 8:37 AM

cute ek nasuha.. suke die bertopi bagai. Rania? bile ummi nak pakaikan sebok abiey die bising, nnt Rania panas la.. Rania rimas laa.. sudahnye sume tersepuk aje x gune slalu..

rajin ko nk jog bagai pa.. aku rajin makan aje skang! wakakakakaka..

btw, rambut ade byk gugur x? gile weh, keguguran rambut aku tahap melampau! abiey risau ummi botak! hahahaha..

PurPLe LaDy AiFA said...
January 31, 2012 at 9:29 AM

nasuha xdak rambut nat, sbb tu die pon redha je pakai head gear. kalau org lain yg bukak, trus marahhh sbb malu kebotakan.. huhu

aku balik jogging makan nasik 3 pinggan..sia2 je jogging. makan macam membela je skrg.. lapar lapar lapar.. kan? huhu

sm la nat!!! banyakkkkkk rmbut gugur. bising je kasyfi tgk rmbut byk kat lantai...ko ok lg sbb rmbut tebal.. aku ni dh la rmbut nipis, makin gugur mmg nampak kebotakan cm nasuha.. huhu

Naty said...
January 31, 2012 at 11:35 PM

waakaka.. siap marah tu tanggalkan topi die.. ;p

uiii.. rambut kat lantai tu jgn nk kate la.. meriah! aritu bli shampoo hair fall control.. yazid siap follow up 'dah gune ke blom?'. ekekeeke.. ni dh gunting rambut ni pa.. still byk gak gugur nye.. xtaw dh la nk kate pe..