A. Retail therapy, badly need it! 



B. Massage therapy



Aahhh, soothing!

Nampaknya plan shopping sampai puas hati ke Gurney esok ditangguh disebabkan tugasan kerja. 
Skema mode ON. 

Sekian, Kamsahamida~



And Happy 23rd Birthday to my bro, Abu Zar as well. 

Sekian, Kamsahamida~

I was planning to finish posting all entries on Cameron Trip last week, but due to constraint time at work and malam busy layan laki, semua tertangguh. Ok, mari Continue on Cameron Trip. 

Our first pitstop was Avant Chocolate, sebab ade penumpang yang mabuk-mabuk setelah melalui jalan berliku, so singgah mana-mana kedai cantik untuk membeli asam. Tak sangka kedai cantik tu adalah Strawberry Moment café, serving deserts based on fresh Strawberry. Dia pon tanam strawberry sendiri, tapi sebab kami tak sampai puncak lagi, we decided to hold our 'self plucking strawberry moments'.

The menu. Most of them are light dishes and wonderful desserts. 

Tiramisu with thousands of fresh strawberries topping. 

Strawberry milkshake for me 

Refreshing strawberry soda for him. 

Enjoying my pancakes. X peduli dah camera. 

Strawberry Crepe with Honey and Ice Cream topping.

Crunching to the ground. Nyum nyum. 

MUST TRY!!! I was aiming for this piece since day 1 I saw it on the display rack. 

They also sell it in a one plate portion.  

Last day before turun ke Simpang Pulai, we had another stop there to shop for souvenirs. Habis la chocolate, dried fruits and oyster crisps semua nak borong tapi lupa nak beli ChocoBerry yang  lagi menariks itu. ;( 

Finally, I tried it on our next day visit to this place. It tastes HEAVENLY yummy! Tolongg la try bila ke Cameron Highlands. 

Mashed potatoes for him.
Strawberry Chocolate fondue for Muney. 

The forgotten Chocoberry. Waaaa.  

Ada sapa nak panjat Cameron Highlands? Nak pesan Chocoberry. Haha. 

Sekian, Kamsahamida~ 


Sekian, Kamsahamida~
Our weekend was fulfilled with the unplanned trip to Cameron Highlands. The idea was actually Syasta's and suddenly Kekasyfi Hati yang teruja and agree to join the trip. Packing pon last minute, done on the morning itself. Tak booking mana-mana hotel or apartment as we know tempat banyakk kot atas tu, just pilih je nak duduk mana.
  
The main purpose to climb to Cameron Highlands  is to experience the self plucking strawberry. Not mine, actually it was Syasta's as well. Dia yang mengidam, I just go with the flow. *wink*

We browsed through Google, (thanks to iPhonese) looking for the best Strawberry town in farm. From the review, everyone agree to go to BIG RED STRAWBERRY FARM, run by an Indian family, who used to be the worker of  BOH Tea Farm. Dari pekerja ladang the dah jadi orang kaya Highlands you!



The vegetables! Salad and butterhead. menyesal tak membeli. T_T 

Cheap hydrangea. yg ni Yan nyesal tak beli. Heee. 

Butterhead juice. Nyum2, super refreshing! 

This farm located on top of SUPER STEEP hill in Brinchang, together with hydrophonic agriculture farm, Cactus Valley and it's café. However, the strawberry of the farm tak cukup jitu, (bak kata abang Bobby) plus mahal-MYR 40 per kg plus strawberry tak banyak, so we decided to go for another one. Perhaps it is a well known farm so ramai dah petik strawberry di situ, kot la. Tapi sayur-sayur memang terbaik and menyesaaaalll nya tak membeli sayuran hijau. ;(

At last, our choice was a humble looking Ladang Strawberry Soon Cheong. Only MYR 25 per kg, berbaloi sebab uncle and aunty siap ajar camne nak pilih strawberry manis and ranum. English basket and gunting also provided demi menjaga tangan-tangan yang ditatang penuh dengan losyen setiap hari itu.

Humble looking je. Tak perlu fancy-fancy. 

Self plucking Strawberry. Menariks dan harus try! 

Warming up. The basket is still empty. 

Gadis yang mengidam nak petik strawberry. 

Inspector Gadget petik strawberry sambil ada paparazzi. 

Strawberry masak ranum. 

Seronok melepaskan gian, yang diidamkan sudah dapat. Tehee. 

Strawberry ranum tapi peliks. 

Tak puas-puas memetik strawberry. Gerammm ok. 

with Half of hasil petikan. 

Aunty owner of the farm. I pay for MYR26 saja, dapat 2 big packs. 1 pack makan on the spot sebab sedap sangat. Cuci pon tak sempat. 


Harusssss ke Cameron dan petik sendiri buah strawberry. What a nice experience, rasa cam Red Riding Hood pon ada. This is my second trip to Cameron, and betul kata orang, kalau nak makan strawberry manis, kena makan fresh from the tree! Kalau dah bawak turun and biar 2 hari, masam dah kot. (Sebab pg td try still manis lagi). Another thing, datang time March, April, May sebab strawberry yang terhasil adalah dari musim panas, so lebih jituuu and manis! =D

Sekian, Kamsahamida~




CLICK, and you'll be surprised to see how many earthquakes had happened lately. 

Jangan sampai matahari terbit dari barat dan pintu taubat dah tertutup baru nak insap. Note to myself as well. 

Sekian, Kamsahamida~
Dengan hanya membayar RM9.90 seorang, orang ramai boleh menikmati seberapa banyak durian pada Pesta Jom Makan Durian anjuran PLUS Expressways Bhd pada 9 dan 10 April ini.
Pengurus Besar Komunikasi Korporat PLUS, Khalilah Mohd Talha berkata, pesta itu akan diadakan di hentian Bukit Gantang arah utara dari 10 pagi hingga 5 petang.
Kanak-kanak bawah tujuh tahun tidak dikenakan bayaran manakala bagi mereka yang hendaklah membeli durian di situ, mereka diberi diskaun 50 peratus, katanya.
Orang ramai juga boleh menyertai pertandingan makan durian, meneka berat dan ulas durian.
Khalilah berkata 10 tan durian dari kawasan Bukit Gantang akan dibawa ke pesta berkenaan yang dianjurkan sejak 2007 sempena musim buah durian di kawasan sekitar Bukit Gantang.
“Ia bertujuan mempromosi buah-buah tempatan di hentian Bukit Gantang sebagai salah satu destinasi penjualan buah-buah tempatan di Lebuhraya PLUS,” katanya.
Sumber: PeraktodayBerita Harian, and Bernama.   
Ini durian Bukit Kurau (yeke nama die?). Sedap tak hengat~

Ada sape-sape nak g tak? Kalau ramai2 syokkkk sikit, kita carpool dan konvoi beramai-ramai. 
Sekian, Kamsahamida~

My husband bukan jenis yang manjakan bini sentiasa. Kalau I cakap I nak kecik hati ka, no way dia nak pujuk. His response was, "humm, drpd dear kecik hati, baik dear kecikkan punggung tu haa.." !$#%$!&@*&*!  Terus terkesima tak tahu nak kecik hati ke tidak.  Nasib baikkkk la aku jenis x kesah dan berperasaaan kebal weyyyy!

I think, it's good for me as well, kunun boley berdikari laaaa. Baby nanti pun kena tabah, xmo manja-manja. Jangan nak berdrama pulak. Kalau nangis biarkan aje macam Lynette Desperate Housewives latih anak dia. So,sekarang ni, kalau teringin nak makan apa2, or memiliki apa2, I'll give myself minimum 3 days for self soothing.

Kalau lepas 3 hari masih teringat-ingat, and that things susah nak carik , I'll give myself 1 week.

Tapi kalau still lagi teringat-ingat, means memang betol mengidam la tu. Otherwise, mengada aje.

So far, bakso Bangi, burger sebesar muka at Taman Selasih, Daging Salai Harimau Menangis Kepala Batas, Mee Kolok Sarawak, Pelam Harum Manis Perlis, Puding Diraja Pahang,  Dabai Sibu, Ayam Pansoh- semua nya kira kategori mengada. Memang teringin, tapi lepas tempoh self soothing tu, ok dah..~

Tapiiiiiiiiiii, these 3 things memang dah berbulan  kat dalam fikiran masih teringat-ingat sampai sekarang.

Puding Caramel yang sedap  (Aanna: aku x sempat  nak buat lg wei.)


Pineapple Fried Rice yang dimasak menggunakan beras basmathi dan dihidangkan dalam nenas.

Even dah makan Nasik Goreng Nenas dekat Golden Triangle last week, still kecewa sebab dia x hidang dalam nenas. =(


Gelang kaki emas Puntianak Harum Sundal Malam aka Gelang kaki 'Mak Merong Mahawangsa' bak kata unimate




oK, harap tak kena lempang macam perempuan pregnant yang mengidam pauh ape ntah yang dalam paper last week. *Nebes*

Sekian, Kamsahamida~


Location: Taman Kempas Indah, Kulim, Kedah.

We decided to give this place a try after 3 hours 30 minutes suffering lapaaar sebab tunggu kereta habis tinted. Dah dalam pukul 3.30 petang, kedai makan lauk-pauk pon comfirm habis. So the nearest place yang dekat dengan Agard Aircool is this place.

Not bad la for a bumiputera's pizza. Kalau compare dengan dominos, memang la kalah, tapi bila compare ROTI pizza sini dengan Pizza Hut, sorry la pizza hut, Jom Pizza punya roti lebih fluffy. Tapi topping still perlu improvement lagi, just a little bit will do.



Drinks- Special Vanila Ice Blended for me and Mango Rose for him.




Regular size Pizza-MYR 12- Combination of two toppings per chef recommendation.  Cant remember the name, but it was quite frustrating. The topping was quite dry and not juicy. Kurang padat. But don’t get me wrong. I've tried other pizza with different topping from Jom Pizza mobile kiosk before, and that was marvelous! Cheese Beef kalau tak silap, tapi memang sedapppppp!




Cheese Baked Bolognaise. Heaven! Nampak cheese leleyh-leleyh tu? This dish memang sedap~ Bolognaise sauce tak overpower the cheese, minced beef are fine and sedap la senang kata. 





Nyum nyum. Macam homemade. Terbaiks!


Boley la nak try. Price pon tak mahal, and I don’t think ada service charge was charged on us on that day.  They also serve western grills-sirloin steak, lamb chop, chicken chop, and etc. Try la, tak rugi pon.

Sekian, Kamsahamida~



Thanks all for the inputs and responses on previous entry. Now it has become clearer and widen my eyes to make the decision. I think I'll be buying either one, stroller or car seat. Not both. Kiamsiap.

By the way, for all mums-to-be out there, here's some good reviews on stroller for babies and toddlers that might caught your interest. Ala-ala Paultan versi kereta baby~


And kalau jumpa more useful links, please please please share with me. =)

Sekian, Kamsahamida~
(tiba2 stroller purple tadi jadi pink pulak)

My Kekasyfi Hati  is a big fan of cars. Top Gear and laman sesawang Paultan, have been his favorite since day one of our marriage. Jangan harap boley tukar channel lain kalau ade Top Gear di TV. Even that was not enough for him, sambung pulak di Internet. Lucky him,  the US internet server fulfills his dream to watch Top Gear videos which mostly blocked for Msia internet server access. I wonder, why?

He's really keen in cars and wheels, therefore when we went for test drive, he did asked a lot of technical question sampai salesman tak tahu nak jawab apa sebab tak they themselves didn’t really know about the features yang Kekasyfi Hati cakap. 

And because of his deep interest, I'm now giving him an assignment to survey the best car for our baby. Not a real car though, just a baby stroller. =)

Survey je la tapi. Beli nye tidak lagi, because I'm still thinking, perlu ke Baby Stroller ek? Seriously, perlu ke?

Sekian, Kamsahamida~ 



I never knew a REAL maternity wear would be this comfy. Since I've been growing my butt to XXXXXL size, (punggung selambak, kata Kekasyfi Hati!) I just wore my last 3 years jeans  in the wardrobe, zaman gemuk before Herbalife.  The last year jeans size 24-26 dah selamat dilipat masuk dalam bagasi, sebab kalau hang dekat wardrobe rasa pilu sendiri. Over.

Last weekend, the maternity wear hunting mission pun bermula. I've got no problem to find maxi dress and favorite flowy chiffon skirts, because Nichii and Kamdar offer the best. In case ada org tnye, my maxi here in this post is from Nichii. Thanks BFF Aida for the recommendation of Nichii store! =) Tapi bila nak cari jeans, ya allah, susah payah gila nak cari maternity jeans! GAP, Levi's, Guess, FOS, even Jusco and Reject Shop, apesal la satu pon xde? Discrimination against pregnant lady! Penat pusing the whole Queensbay and Aeon Perda nak carik. Dulu zaman 1st trimester, macam ada jumpa tapi memory xley nak recall di mana. Tapi, dalam kekecewaan 2 hari mencari, dapat grab 1 maternity khakis from Jusco. Super comfy and I can fit size S for maternity wear! =D

But still, Anyone yang tahu which store that sell maternity jeans, please please please inform me ya.





Sekian, Kamsahamida~