Update cepat-cepat

Sejak ada anak, nak menaip pon tak da masa. Padahal banyak menda nak cerita. Sekarang saya di Pontian, Johor berpantang di rumah mentua. Nasuha pulak jenis baby yang suka bergayut dekat breast, kalau I dodoikan die xnak tido, kalau Paknye (sebut PAK dalam slang utara yang pekat!) dodoikan br die senang tido. Minggu lepas dah terpaksa bagi pacifier, tapi minggu ni die dah bijak nak bezakan pacifier dengan breast mama, so tak sampai 3 second.. terpelanting jauh pacifier tu ditolaknya dengan lidah. Memang buang jauh-jauh la dia buat. Ok, die dah bunyi 'eh, eh..' tu. Taw-taw je mak nye (Sebut MAK dalam slang utara jugak ye, haha) tengah mengumpat die. 

Sekian, Kamsahamida~   

6 doll(s) whispering:

eyanne said...
October 3, 2011 at 4:06 PM

Selamat berpantang n xleh mkn mcm2! hehe suda rindu sama Nasuha...

Naty said...
October 3, 2011 at 6:06 PM

ye.. baby aku pon same suke gayut.. ko still fully bf ke?

PurPLe LaDy AiFA said...
October 3, 2011 at 10:37 PM

yan: hahah mmg stress lh time pantang nie. hoho

nat: haa kan? gayut lme2 pdhl bukn nk nyusu betol. haha. aku br nk start fully bf. dulu seminggu first cmpur ngn susu formula lg, kaspi yg bg. skrg je bg br bg susu ibu.

Naty said...
October 5, 2011 at 3:43 PM

bile dh start fully bf, lg penat n cpt stress! kdg2 bkn sbb baby pn.. sbb org2 skeliling pn same kalo x supportive.. huhu..

PurPLe LaDy AiFA said...
October 5, 2011 at 6:07 PM

mmg!!!! aku pon stuju part org skeliling x supportive ni. sikit2 nk sumbat ngn susu formula.. susu mak x cukup lh, baby x kenyang la.. mcm2! aku rs kalau ade klas breastfeeding, org skeliling yg kne g, bkn ibu mngndung.

Naty said...
October 6, 2011 at 10:42 AM

haa!! super setuju!!! bior org skeliling ade knowledge lebey.. baru la ibu2 baru ni smgt.. ni x, keje nak bg kite give up aje.. ;p