Tak, saya belum bersalin lg.

Sorry for the idle. I've so much to tell tapi tak de masa lak nak menaipnye. This week will be my last week working before 2 months maternity leaves. Tak sabarrr nak cuti! 

By the way, during my 36 weeks check up, baby dah pusing kepala ke bawah. Alhamdulillah, and thanks to you guys yang bagi tips bagai. Tq2! So entering the 37 weeks now, let see what will happen at the check up later. Tak tahu pulak kalau kepala baby dah engage ke belum, and i want to know her weight supaya ready mentally and physically untuk berjuang di labor room nanti. 

About puasa. I don't have any problem untuk berpuasa even i'm at my third trimester and menunggu hari. Heartburn, dahaga terlampau pun ada, but still boleh tahan lagi.  However, sejak Ramadhan 20 haritu, MIL and husband dah larang berpuasa sebab takut tak de energy untuk menge-push bila tiba saat labor tu. I ikutkan saje sebab ada betulnya. Lagipun time puasa aritu baby kurang bergerak and doktor tengok pun risau. Demi baby, terpaksa la tinggalkan puasa and bayar fidyah nanti. 

Oh ye, my friend yang skali due dengan I pun dh bersalin. She shared her experience and I pun cuak la jugak dengar. haha. That's all for now. Till i'm writing again. Salam Ramadhan! 

Sekian, Kamsahamida~ 

10 doll(s) whispering:

Leonora Halim said...
August 23, 2011 at 8:59 AM

Aifa... selamat bersalin.. leo doakan semuanya selamat ya.. :) Salam Hari Raya to you, hubby and little one! :)

saliha said...
August 23, 2011 at 9:32 AM

moga slamat segalanya ameen...nt dh deliver upload gmbr bby n u olso k~

Cik Tqah said...
August 23, 2011 at 10:08 AM

semoga dipermudahkan..aminn

NaNaRuZaNa said...
August 23, 2011 at 10:41 AM

Eppa..epi bace bby da ke bawah..good girl la die ni...muah2...btw,bg akak weight bby adalah tak penting pon..sbb Aqil berat,tp die bukan bam2 dr dlm perot..tp die pjg je...yg penting ukur lilit pale bby utk tgk kt bleh x besalin normal...tp kalo mase scan doktor xckp pape tu..ok la tu..slmt hari raye n slmt sume nye k...love u..

harzharun said...
August 23, 2011 at 11:05 AM

im entering 38 weeks...tp baby lom engage...risau jugak..huhu..hari ni duk google pasal baby engage je..huu

Anonymous said...
August 23, 2011 at 12:11 PM

hye, nak cadang kan tukang urut selepas bersalin yg bagus.dia buat rawatan exclusive penjagaan ibu berpantang.
http://ilaoptimacare.blogspot.com

amElyn said...
August 24, 2011 at 7:55 AM

alhamdulillah.
semoga semua dipermudahkan.. AMIN

saza said...
August 24, 2011 at 11:20 AM

eppa..tu la konpius je dah bersalin ke idak..alhamdullilah baby dah pusing yerk :) ..smlm member 36wks dah kuar baby dia..tetiba rasa cuak sbb sbtu ni dah masuk 36wks..waaaaaaaah!!

anyway, good luck eppa..semoga semuanya dipermudahkan :)

nurul huda jumri said...
August 24, 2011 at 11:34 AM

hopefully everything will be fine,sis...i'm pray fe you...

_killer_ said...
December 21, 2011 at 11:25 AM

Kepada yang baru bersalin tu, ada harga promosi untuk sengkak ni, cubalah :

Promosi Urutan Sengkak 1 jam 30 minit