Pesta Durian: RM9.90 makan banyak-banyak sampai mana perut boley tahan.

Dengan hanya membayar RM9.90 seorang, orang ramai boleh menikmati seberapa banyak durian pada Pesta Jom Makan Durian anjuran PLUS Expressways Bhd pada 9 dan 10 April ini.
Pengurus Besar Komunikasi Korporat PLUS, Khalilah Mohd Talha berkata, pesta itu akan diadakan di hentian Bukit Gantang arah utara dari 10 pagi hingga 5 petang.
Kanak-kanak bawah tujuh tahun tidak dikenakan bayaran manakala bagi mereka yang hendaklah membeli durian di situ, mereka diberi diskaun 50 peratus, katanya.
Orang ramai juga boleh menyertai pertandingan makan durian, meneka berat dan ulas durian.
Khalilah berkata 10 tan durian dari kawasan Bukit Gantang akan dibawa ke pesta berkenaan yang dianjurkan sejak 2007 sempena musim buah durian di kawasan sekitar Bukit Gantang.
“Ia bertujuan mempromosi buah-buah tempatan di hentian Bukit Gantang sebagai salah satu destinasi penjualan buah-buah tempatan di Lebuhraya PLUS,” katanya.
Sumber: PeraktodayBerita Harian, and Bernama.   
Ini durian Bukit Kurau (yeke nama die?). Sedap tak hengat~

Ada sape-sape nak g tak? Kalau ramai2 syokkkk sikit, kita carpool dan konvoi beramai-ramai. 
Sekian, Kamsahamida~

10 doll(s) whispering:

cik selamah kundang said...
April 7, 2011 at 1:53 PM

jom.kita naik forte.lol

azy said...
April 7, 2011 at 1:57 PM

salam kenal..

yup..durian batu kurau is the best hehe

RaMa-RaMa Fareeza said...
April 7, 2011 at 1:58 PM

wah best juak..mkn banyak durian..my peberet..huhu tapi kmk jauh di bumi meow tok hehhe

~daRLee ZuRiS~ said...
April 7, 2011 at 2:04 PM

preggy mom mana boleh makan durian banyaklah2 lah.seulas je cukup ;P

PurPLe LaDy AiFA said...
April 7, 2011 at 2:16 PM

muney,
nk? jom r.. kasyfi willing nk drive pon.. dier nk test forte ats hiway bg gear licin..

azy,
seriously? sedaoooo kn?? nyum2

fareeza,
haaa kch dah abis musim? juh dtg ctok mkn..

zuris,
yke? sbb pns ke?

Aida The Pink Goddess said...
April 7, 2011 at 2:39 PM

ya allah, syurga dunia...

saza said...
April 7, 2011 at 2:48 PM

bgs2..mkn byk2 ayh kata byk protein..hehe..tingin la pulak nk p..huhu

PurPLe LaDy AiFA said...
April 7, 2011 at 2:53 PM

dood,
heaven ooooo!

zati,
jom.. leh konvoi ramai2~

NaNaRuZaNa said...
April 7, 2011 at 6:19 PM

Btol...xleh mkn durian bnyk2..nnt pns dlm...pastu gula naik...cik eppa syg..

Jihan said...
April 14, 2011 at 2:00 AM

mm..durian tak boleh makan byk time pregnant,nnt baby kat dlm tu panas. badan u pun panas nnt. ingat tau.. seulas dua cukup la tu. ok.:)