Mengidam or Mengada?

My husband bukan jenis yang manjakan bini sentiasa. Kalau I cakap I nak kecik hati ka, no way dia nak pujuk. His response was, "humm, drpd dear kecik hati, baik dear kecikkan punggung tu haa.." !$#%$!&@*&*!  Terus terkesima tak tahu nak kecik hati ke tidak.  Nasib baikkkk la aku jenis x kesah dan berperasaaan kebal weyyyy!

I think, it's good for me as well, kunun boley berdikari laaaa. Baby nanti pun kena tabah, xmo manja-manja. Jangan nak berdrama pulak. Kalau nangis biarkan aje macam Lynette Desperate Housewives latih anak dia. So,sekarang ni, kalau teringin nak makan apa2, or memiliki apa2, I'll give myself minimum 3 days for self soothing.

Kalau lepas 3 hari masih teringat-ingat, and that things susah nak carik , I'll give myself 1 week.

Tapi kalau still lagi teringat-ingat, means memang betol mengidam la tu. Otherwise, mengada aje.

So far, bakso Bangi, burger sebesar muka at Taman Selasih, Daging Salai Harimau Menangis Kepala Batas, Mee Kolok Sarawak, Pelam Harum Manis Perlis, Puding Diraja Pahang,  Dabai Sibu, Ayam Pansoh- semua nya kira kategori mengada. Memang teringin, tapi lepas tempoh self soothing tu, ok dah..~

Tapiiiiiiiiiii, these 3 things memang dah berbulan  kat dalam fikiran masih teringat-ingat sampai sekarang.

Puding Caramel yang sedap  (Aanna: aku x sempat  nak buat lg wei.)


Pineapple Fried Rice yang dimasak menggunakan beras basmathi dan dihidangkan dalam nenas.

Even dah makan Nasik Goreng Nenas dekat Golden Triangle last week, still kecewa sebab dia x hidang dalam nenas. =(


Gelang kaki emas Puntianak Harum Sundal Malam aka Gelang kaki 'Mak Merong Mahawangsa' bak kata unimate




oK, harap tak kena lempang macam perempuan pregnant yang mengidam pauh ape ntah yang dalam paper last week. *Nebes*

Sekian, Kamsahamida~


9 doll(s) whispering:

saza said...
April 7, 2011 at 9:31 AM

hehe..hormon sume tu...samala eppa..yg paling sadis tu punyala nak makan..bila dah order2 nk termuntah tengok mknn tu..ngado jgk ke??haha..

eyanne said...
April 7, 2011 at 9:31 AM

gelang emas tu de kt ipoh RM7+++..tp sebelah je ok huuhu cpt soh Kasyfi g bli kt sn..de sepsg je lg sepsg not for sale!

NaNaRuZaNa said...
April 7, 2011 at 9:53 AM

hahahha..akak dlu nak sgt mkn nasi ayam...caik pnye caik kedai tutup la...ape la...punye nak mkn sampai mkn nasi puteh pon rase nasik ayam...kene caik gak tu...xdek mende pon,cume tak puas ati la...yg gelang tu..mmg ngade..hehehe..jimat2...bleh bli breast pump dan segalenye dgn duit tu..

Aida The Pink Goddess said...
April 7, 2011 at 9:57 AM

eppa, do u still remember kat Labuan lok, kita selalu kuar makan kat tempat island2 ya ada nasik goreng nanas dalam nanas, ingat sik? hehe

cik selamah kundang said...
April 7, 2011 at 11:21 AM

siap ada tempoh self sooting.hehe.tp bagus gk buat camtu dr nk mkn semua benda dlm dunia yg fana ni.daging salai harimau tu wujud ke?aha

PurPLe LaDy AiFA said...
April 7, 2011 at 2:25 PM

zati,
hahah. tu kes time mkn meatball ikea aritu.. mula2 teringin, pas mkn muntah trus geli nk mkn dh.. huhu

yan,
7k? perghh sm cm byr donpayment kete ngn lawyer fee! aiks, awat dier jual sebelah2 je..

tiqah,
ko nye ngidam lg mlampu dr aku yg preggy ni wey.. hahah

kak nana,
haaa. tu la. nasib baik kite jns yg x kesah sgt.. x dpt pon xde hal.. hahahah. gelang tu asik muncul dlm ingtn.. huhu. skrg budget utk bp dh allocate, just stroller je blum.. =S

aida,
EXACTLY!!!! segal kedey labuan ya alu sy teringin aihhhhhh. sbb sy teringt nasik dlm nebas rah cya...

muney,
aah. kt kepala batas.. kununnye daging tu sedap sgt smpi harimau menanges sbb x dpt mkn..

Lyna Shaari said...
April 7, 2011 at 3:52 PM

sedapnye tgk nasi dalam nenas tuw

d.y.R.a said...
April 19, 2011 at 11:12 PM

oh. masa kmk gk kecik kamek ada gelang kaki ya tp silver la. siap ada geronong lgk. skg sik tauk ke cney dh.

lamak sik update ngan blog kitak eh! mk tga gmbr perut pregnant!! lol