Maternity Wear- Jeans

I never knew a REAL maternity wear would be this comfy. Since I've been growing my butt to XXXXXL size, (punggung selambak, kata Kekasyfi Hati!) I just wore my last 3 years jeans  in the wardrobe, zaman gemuk before Herbalife.  The last year jeans size 24-26 dah selamat dilipat masuk dalam bagasi, sebab kalau hang dekat wardrobe rasa pilu sendiri. Over.

Last weekend, the maternity wear hunting mission pun bermula. I've got no problem to find maxi dress and favorite flowy chiffon skirts, because Nichii and Kamdar offer the best. In case ada org tnye, my maxi here in this post is from Nichii. Thanks BFF Aida for the recommendation of Nichii store! =) Tapi bila nak cari jeans, ya allah, susah payah gila nak cari maternity jeans! GAP, Levi's, Guess, FOS, even Jusco and Reject Shop, apesal la satu pon xde? Discrimination against pregnant lady! Penat pusing the whole Queensbay and Aeon Perda nak carik. Dulu zaman 1st trimester, macam ada jumpa tapi memory xley nak recall di mana. Tapi, dalam kekecewaan 2 hari mencari, dapat grab 1 maternity khakis from Jusco. Super comfy and I can fit size S for maternity wear! =D

But still, Anyone yang tahu which store that sell maternity jeans, please please please inform me ya.





Sekian, Kamsahamida~ 





10 doll(s) whispering:

Nurul Huda Jumri said...
April 4, 2011 at 12:25 PM

adik kak huda ade beli maternity jeans, klw tk slh kt modernmom outlet.

saza said...
April 4, 2011 at 3:15 PM

yg kt tau kt jusco je la..bru nak start cari maternity pants ni sbb suar dah start tak selesa dipakai w'pon perut cam xdok pon..haha..nak g nichi gak la cari dress. Tapi perut tak besar lagi ni segan pulak rasa nak pkai dress..hehe

myatiqah said...
April 4, 2011 at 3:53 PM

ibu mngandung adelah sexy in a good way =D
suke tgk ibu mngandong pkai maxi(sje nak kasi general-ibu mngandung...xnak sbut ko.hahaha)

PurPLe LaDy AiFA said...
April 4, 2011 at 4:06 PM

kak huda,
kat mne ek modernmom outlet? penang ade?

saza,
tu la.. jumpe kat sn je. tp xde jeans.. =( yaaaa. pergi nichii! wajib. xpe, x besar lagi pon dh leh pakai dress2. hehe

tiqah,
dengki!!! hahaa. wei kalo g sunway carnival ajak aku. kunun girls day out la. aku nak beli lagi sehelai. x puas beli kalo kasyfi ade skali. hahahaha

Anonymous said...
April 4, 2011 at 4:14 PM

modermum ada kat Queensbay (apposite Switch+Material store). Gurney Plaza got too (x jauh dr Toys R Us)

Nurul Huda Jumri said...
April 4, 2011 at 4:58 PM

yup! betul ckp cik anon di atas.
di Qbay ade,my dear..

amElyn said...
April 4, 2011 at 5:39 PM

im searching for maternity jeans toooooooo!!!!!!
kat jusco ada, tapi tak cantik.. brand apa ntahh.. lupa plak.. =/

amelyn.
http://kumakikaeamelyn.blogspot.com/

Lyna Shaari said...
April 4, 2011 at 8:02 PM

belogwalking dkt snie ;)

miSs inTerpReted said...
April 6, 2011 at 5:35 AM

dorothy perkins punya maternity jeans cantik. But i am not sure la plak if ada kat ur area.

PurPLe LaDy AiFA said...
April 6, 2011 at 9:06 AM

tq all. x taw knape aritu leh terskip kedai modernmom smpai x prasan kdai tu at qbay.. huhuu.

i found dorothy perkins nye slack je kat sini.. xpe2, len kali carik area gurney lak. thanks all!