Jom Pizza @ Kulim

Location: Taman Kempas Indah, Kulim, Kedah.

We decided to give this place a try after 3 hours 30 minutes suffering lapaaar sebab tunggu kereta habis tinted. Dah dalam pukul 3.30 petang, kedai makan lauk-pauk pon comfirm habis. So the nearest place yang dekat dengan Agard Aircool is this place.

Not bad la for a bumiputera's pizza. Kalau compare dengan dominos, memang la kalah, tapi bila compare ROTI pizza sini dengan Pizza Hut, sorry la pizza hut, Jom Pizza punya roti lebih fluffy. Tapi topping still perlu improvement lagi, just a little bit will do.



Drinks- Special Vanila Ice Blended for me and Mango Rose for him.




Regular size Pizza-MYR 12- Combination of two toppings per chef recommendation.  Cant remember the name, but it was quite frustrating. The topping was quite dry and not juicy. Kurang padat. But don’t get me wrong. I've tried other pizza with different topping from Jom Pizza mobile kiosk before, and that was marvelous! Cheese Beef kalau tak silap, tapi memang sedapppppp!




Cheese Baked Bolognaise. Heaven! Nampak cheese leleyh-leleyh tu? This dish memang sedap~ Bolognaise sauce tak overpower the cheese, minced beef are fine and sedap la senang kata. 





Nyum nyum. Macam homemade. Terbaiks!


Boley la nak try. Price pon tak mahal, and I don’t think ada service charge was charged on us on that day.  They also serve western grills-sirloin steak, lamb chop, chicken chop, and etc. Try la, tak rugi pon.

Sekian, Kamsahamida~



4 doll(s) whispering:

Meey@ said...
April 6, 2011 at 7:00 PM

aifa!!kulim dkt mana?terliur kejap tgk pizza itu..hehe.dkt dgn hi-tech?giant?or any sign yg senang i nak cari?hehe=)

eyanne said...
April 7, 2011 at 10:22 AM

jom pizza kiosk mmg lg sdp dr kedai dia tu huhu penah gak mkn ctu..not bad la..xdela truk sgt..:P

PurPLe LaDy AiFA said...
April 7, 2011 at 2:06 PM

meeya,
hahah. sbr2. tp cheese ngn roti die mmg sedap.. kat tesco baru nk bukak area tmn selasih sane.. taw kn?

yan,
kan??? kiosk mmg sedapp. teringat2 pizza die... tu la, not bad2. worth for money la.. lgpon xyth byr mhl2.. huhu

Lyna Shaari said...
April 7, 2011 at 3:49 PM
This comment has been removed by the author.