Baby Stroller and Car Seat

(tiba2 stroller purple tadi jadi pink pulak)

My Kekasyfi Hati  is a big fan of cars. Top Gear and laman sesawang Paultan, have been his favorite since day one of our marriage. Jangan harap boley tukar channel lain kalau ade Top Gear di TV. Even that was not enough for him, sambung pulak di Internet. Lucky him,  the US internet server fulfills his dream to watch Top Gear videos which mostly blocked for Msia internet server access. I wonder, why?

He's really keen in cars and wheels, therefore when we went for test drive, he did asked a lot of technical question sampai salesman tak tahu nak jawab apa sebab tak they themselves didn’t really know about the features yang Kekasyfi Hati cakap. 

And because of his deep interest, I'm now giving him an assignment to survey the best car for our baby. Not a real car though, just a baby stroller. =)

Survey je la tapi. Beli nye tidak lagi, because I'm still thinking, perlu ke Baby Stroller ek? Seriously, perlu ke?

Sekian, Kamsahamida~ 



12 doll(s) whispering:

Aida The Pink Goddess said...
April 5, 2011 at 8:40 AM

waaa talking abt bby stuffs already!! i like! perlu pa, lak awak mak yg petite, sik mampu nk nganggong bby..hehe

saza said...
April 5, 2011 at 9:39 AM

iskk..perlu2..senang time mkn kt luar leh mkn skali..kalo dak kesian tgk parents yg kena gilir2 makan tu..pstu nk shopping pon senang leh gantung2..hehe

aTy _faRed~ said...
April 5, 2011 at 11:07 AM

selalu nyer baby stroller ni gune kalau terpakse bawak bb g jalan2... unless kalau mama papa larat nak gendong jer bb sepanjang ase...:) ai rase macam keperluan jugak...:)

NaNaRuZaNa said...
April 5, 2011 at 11:44 AM

nak nunggu kat klinik sambil kendong bebi..?sure larat ke..?akak pk tu je..plus mahu kembali aktif soping2...xkan nak tggl bebi...ahahaha...

p/s:husband akak si engineer itu mencari stroler..sgt menitik beratkan itu ini...jd,besedia utk dgr kasyfi ckp mcm2 secara technical ye..

Sh@MytO iDi said...
April 5, 2011 at 2:04 PM

yeay sgt perlu itu stroller! if bwk baby jln2 bley la baby take a nap dlm stroller die..xde la sakit badan die kiter dok gendong kan..

june said...
April 5, 2011 at 3:06 PM

epa, baca sophie kinsella's shopaholic and baby. cara2 nak pilih pram bagi shopaholic

Atiqah Adnan said...
April 5, 2011 at 5:00 PM

perlu kot.. nanti nak jalan2 bby tidur senang kan.. tapi kalau ade baby carrier pn ok.. macam bjorn tu

ryy.han said...
April 5, 2011 at 6:06 PM

depends on need..maybe boleh consider jugak babywearing mcm pouch/ ring sli
http://tepungpelita.blogspot.com/2010/09/baby-babywearing.html

my experience beli masa anak dh 7months tp klu ikutkan jrg jugak guna sbb dia lebih suka berdiri dlm trolley

LoctorMayat said...
April 5, 2011 at 11:45 PM

Honestly, to be kiamsiap. Tunggu saje orang-orang lain pass down saje. I've never bought a single stroller in my life. Only baby car seat saje :D

Jiha said...
April 6, 2011 at 2:12 AM

based on my experience la kan, stroller ni bguna bila baby dah besar skit kot. sy dah beli time pregnant dulu, excited gila nak ada stroller jgk. tp bila dah ada baby, malas betul nak bawa stroller dia ke sana sini.jd beban plak sbb besar. lebih mudah guna baby carrier yg 6-in-1. boleh guna since born. jauh lebih mudah la:)

skrg anak dh 9 bulan ni dia tak suka lgsung duduk dlm stroller. kejap2 je dia ok, pastu start nangis. cuma tak membebankan parents dia ni bila dia tido je lah :)

PurPLe LaDy AiFA said...
April 6, 2011 at 9:08 AM

all,

thanks for all the input! sgt2 membantu nampaknye..

kak june: dah penah baca buku tu zaman u, pinjam dr library... so nak baca balik kene beli la.. heee

loctor: hahaa. tunggu org passdown lambat lg la. stroller or car seat, i only can buy either one! haha

Lyna Shaari said...
April 7, 2011 at 3:51 PM

perlu tapi pakai skejap jekla..msk 6 month above dh kene gune stroller yg lain plak :)