iPad, iPad2, iPad3

Ipad is such a phenomenon. Everyone is very excited to have one, and i've been aiming it since it first launched in malaysia last December. I've been thinking of it, and collecting money to have it in my hand.


    
However, i need a concrete reason to convice myself, why i need one.   

Cool? nope, I didn't buy things just to be IN with latest trend. 

For blogging? I can always blog thru my lappy or phone, tapi seksa sikit la.  

For the sake of my child learning usage? Yes definitely, tp awal lagi kot. I think apple will come out with ipad5 dah time tu. 

Ohhh yes, i need one whenever i'm stucked in rain macam 2 days ago. nak masuk rumah xda payung dalam kereta, so tggu la sampai hujan behenti. Nak bukak lappy besau gedabak sangat, browsing thru hp kecik sangat. ok, found one reason, tp x solid.     

Erm the most solid reason would be, senang nak bawak ke manat2, macam nak jumpa vendor renovation rumah, boley tunjuk gambar thru ipad, jumpa tailor boley tunjuk design bg lebih clear. x perlu print photo, and save our environment. Kan kan kan?



Tapi after surveying baby stuffs, tak jadi beli ipad la. Mahall gila barang baby zaman sekarang. Tengok rega breast pump lagi, menyamai ipad kot!


Baby, later if you dah besar and read this, tengokkkkkk, ma x beli ipad sebab nak beli barang keperluan kamu!

Sekian, Kamsahamida~


9 doll(s) whispering:

AkUiStInI3 said...
March 11, 2011 at 2:39 PM

hai aifa..congratulation on your pregnancy. i am ur silent reader since before u are not married yet. i am so happy to hear ur good news. please pray for me too.i'm 2 months married already but still not pregnant yet.

NaNaRuZaNa said...
March 11, 2011 at 3:08 PM

tu la eppa...bile da ade bb dlm perot,sume brg sndre dah anggap xperlu...mmg brg bb mahal..akak lg la xkeje..sian husband saye..huhu...sib bek ade kakak yg pemurah...so pesanan saye:hanya spend utk mknn mahal dan bes...brg,tolak tepi...akakkaa...

eyanne said...
March 11, 2011 at 5:02 PM

kasyfi OT ari2 dh bleh bli ipad2 2 ok ehehehe...baby lmbt lg kua sempat nk kumpul duit blk haha :P

Cik Puan Fia said...
March 11, 2011 at 5:45 PM

salam aifa...lamanya tak blogwalking kat blog u...dah pregnent ya..tahniah dear.. i happy for u..hope aifa dan baby sihat sentiasa..amin

Cik Belle said...
March 12, 2011 at 8:57 PM

assalamualaikum mommy-to-be! =) kite pun tergila-gilakan ipad. sigh..

ezzati said...
March 14, 2011 at 2:03 PM

btul2..bukan takat barang baby..barang mak baby pon byk gak nk kena beli..

noreen.farisha said...
March 15, 2011 at 4:48 AM

aku mcm kau, nk beli brg pk 2 3 kali. aku lah, mun x kerana bznz online x ku beli ipad. mun nak ekot trend x tekejar benda ya. dr wasting bgs invest ;D

Sh@MytO iDi said...
March 15, 2011 at 10:03 AM

haha..yg last tu mmg a solid reason nape x perlu beli ipad! invest kat branded n quality breast pump lg bagus eppa..heheh

miedacreatives said...
March 25, 2011 at 3:18 PM

hahaha...xpe2 berkorban utk anak. :)
actually aku pun aim breast pump gak even belum mengandung lagi just preparation so nnti bila dah mengandung xde la perit nk beli brg2 baby. ko cuba la order dr amazon or from US ke. kalo kira2 lebih murah nk compare dgn ko beli kat malaysia.