10 weeks update

Hai, hari ini saya sangat free sebab keja minggu ni dah habis. Tahu perasaan kerja dah habis???? Seronokkkk gila! Sampai rasa nak bukak youtube banyak-banyak and balik awal.

Ok fine.

I'm now  10 weeks pregnant. So far morning sickness xde la teruk sangat, more to evening sickness. After 4 pm badan akan rasa super penat and loya loya tekak.  Cium bau makanan memang FAILED and kalau nak makan tu potatoes and bukan real meat je dapat ditelan.  Perfume sendiri pon boley pakai satu jenis je, sadis!

While for lunch, memang kesian Kekasyfi Hati sebab kena layan wife yang tak boley nak telan makanan berlauk. Ikan ayam semua tak boley. Tapi daging alhamdulillah boley telan lagi. The only time I boley telan everything is during breakfast. Baby sajeee nak suh kami bangun terus lepas Subuh neh…

Sejak pregnant, TAK PERNAH masak untuk Kekasyfi Hati. Pity him! Betol la orang cakap, mende yang kita suka gila-gila  dulu mesti Cannot Go after you pregnant. Dapur memang sunyi tak berasap. Isk isk. Nasib baik hasben memahami and mak mentua pon paham. (Coz she always asked us, makan ape hari ni, Eppa masak ke? Teheee)

Oh yes, I make Kekasyfi Hati to shower at least 5 times per day during weekend and 3 times per day during weekdays. Shower gel pon kena pakai Lux tak boley Protex or Dettol. Hidung ni terlalu sensitif sampai bau hasben sendiri pun tak boley tahan. There was  a time when Kekasyfi Hati terkentut depan I and I terus berlari ke toilet and muntah sebanyak-banyak nya. Haha, cannot imagine his face during that time. Funny!

Mengidam? IKEA Meatballs berjaya di lahap, together with Tutti Frutti yang masha-allah, sedappppppppppppp nya! Tapi bila sampai Kulim semua meatballs kena muntah dalam toilet. Membazir-membazir! Sekarang teringin nak makan Bakso Pasar Malam Bangi, and Sup abalone with wolfberries. Tunggu la next time ke KL. Oh yes, I'm addicted to SUGAR!  Not good, I know.

HOPE  I'll pass this 1st trimester soon. Another 2 weeks to go and please pray everything will be fine.

Sekian, Kamsahamida~ 



10 doll(s) whispering:

Hazzy Ishak said...
February 18, 2011 at 4:40 PM

teruknya mengidam cik kak oi!!
jaga diri ya!

Xora said...
February 18, 2011 at 4:55 PM

saya ada kawan terjga malam2 buta,mengidam nak makan pulut panggang. kalau mcd, ada la dapat ditolong..! :p

Nurul Huda Jumri said...
February 18, 2011 at 5:00 PM

tingat plk kak huda kt my sis mase die preggy dlu..ngidam nk ayam masak merah mama tgh2 mlm buta sampai nanges2...laki dia yg tetido pon terjaga..last2 pepagi sok tu terus blk jitra from kuala selangor..nsb baik la ms tu wiken.

m@Ri@ said...
February 18, 2011 at 5:28 PM

okla evening sickness je..maria pagi tghari ptg mlm asyik loya je..24jam kecuali tido..especially kalau pas makan..loya habis..em so far ngidam tak dek lg yg teruk2..;)

myatiqah said...
February 18, 2011 at 5:34 PM

smlm ko mkn ayam gile2 pnye...haa mcmno tuh?kakakaka

NaNaRuZaNa said...
February 18, 2011 at 5:55 PM

hehehe..akak mase awal2 ngandung kan pose...lg la xmasak...pastu lg 1 pe'el nye xleh dok kat meja mkn..rugi je bli meja..sampai skang...asal dok kat meja nak mkn,sure lari ke toilet..sampai skang...same la xleh bau raw meat..ayam sampai bln ke5 baru stat mkn blk...dan SUGAR...yessss...tp so far gule still undercontrol...nak dekat2 abes ni pon..xdek la mende2 yg xbes...air gula utk drh tggi pon xkene minum...yey...
pape pon,try amik mknn yg pelbagai ye..

Aida The Pink Goddess said...
February 18, 2011 at 7:00 PM

bestnyaaaa to read this! i hope i can have mine soooon!

ElyaElmo said...
February 18, 2011 at 11:16 PM

purple lady!!! ya ampun...congrtss...elya tertinggal keretapi laaa

NoRr said...
February 23, 2011 at 11:20 AM

10 weeks already?wow cepatnyaaa masa..hehe..if pegi scan time2 ni dh nampak everything terbentuk kan? very cute~v take care ye aifa! have a great time of pregnancyhood~ heheh

ezzati said...
February 23, 2011 at 3:00 PM

samalaaa..setakat ni sejak pegnen xpernah lg sentuh ayam..tgk pn dak selera..n dapur mmg xleh jejak la..bau2 masak tu meloyakan..huhu