Souce: Google 










First attempt tonite. We'll see, we'll see. 

*Nervous* 

Sekian, Kamsahamida~



Ok, I supposed to go to Moose's wedding, right after attending Sarah's. We were on our way to her house when suddenly we sesat and could not  find the track. Actually tak sesat, just tak sure kenapa tak jumpa-jumpa lagi landmark dekat map tu, padahal jauh lagi ke hadapan.

So dipendekkan cerita, Kekasyfi Hati tiba-tiba perlu singgah ke toilet dengan urgent so we just dropped by at Masjid Hijau kat Kangar sana. While waiting for him, I was googling the right way to Moose's place when I suddenly I saw a couple of bride and groom doing outdoor photoshoot at the masjid.

I noticed that the bride's bouquet was yellow-whitish and they were posing like a blogger-bride-pose. (You CAN TELL whether that bride is a blogger cum blog reader, or not kan?) I was like, 'Moose ke tu ek?' and sebab tak nampak sangat muka, I pun ragu-ragu whether it was her or not.

Bila Kekasyfi Hati selesai urusan di sana, I asked him to tanya Jalan ke address ke rumah Moose kat couple tadi. Moose dengan semangatnya (ampun Moose!) bagi direction and suddenly my husband tanya, "Pengantin ni nama ape ye?" Haha. And she answered and the rest were history.


Another 25 December bride and groom. 

Moose, you're super tall!!

Funny gila! What a coincidence, and after jumpa and amik gambar, kami tak jadi g kenduri sebab dah jumpa pengantin and tak mahu sesat lagi. Funny, seriously funny~  

Congrats to both of them! Moose, you're the most energetic bride I ever met. Energetic and happy. =)
I was in Perlis on last Christmas to attend Sarah's and Moose's wedding. It was my first time ever to attend blogger's wedding and it excites me, but not my Kekasyfi Hati. He was asking me all the time, "kenal ke orang tu?" "boley ke pergi" and bla bla bla. We departed from Kulim quite late and we reached Perlis at 3pm. With my camera's charger was nowhere to be seen, I dropped by at Aanna's crib to borrow hers.


The postcard wedding invitation. Nice!


When we reached Ocean  Glow, we were amazed with the blue and green crowds, just like the attire theme that Sarah stated in her wedding card. The guests were sporting enough and your truly also wear a green baju kurung on that day. Green ok, untung sapa yang berjaya tengok saya pakai hijau. =D  my least fav.


See the tema warna there? 


We walked along the walkaway to the Ocean Glow and notice the paper lantern hanging on top of us. Cantikk and gigih la you Sarah! Loveeee themmmm to the max~


Photo time balik, that's y ada doorgift.

We were welcomed with the gamelan music and sangat gemersik . And then we spotted Sarah and her husband tengah mingled with the guess. Again, Kekasyfi kept on tanya I, "kenal ke? Kenal ke?" Haha.  Her dress caught my eyes, lovely! 


Before we met.

Blue is the bride side, green for the groom side.


And we greeted her , congratulate her. She is a super nice lady!!! Baik hati sangat-sangat,even my husband said so. Borak-borak sikit, selamba I tanya baju dia dari mana, (coz it was so lovely!) amik gambar, and she asked us to eat first. So we find our spot and left her to mingle around with other guests. 


Finally! =)

Deco superb. (Excuse for the bad angle, this is almost 4pm dah)

Green apple in a glass! Rasa nak curik the grape~


Makan beradap arch. Cantikkk!!!


Wishing tree~ 


Centerpiece. Hebat kan semua ikut tema?

Wedding cake comel!

Photo-boothing. Nak join, tapi malu. 

Gamelan, from Unimap kan Sarah?

The exclusive doorgift! LOVE. Kekasyfi Hati siap nak amik lagi skali, tapi kena babab dengan I dah. ;p


Before we left, we met the couple again, and dapat rasa kebaikan hati dia lagi. Meet her mum, salam2 and her mum pon super nice! No wonder Sarah pun lovely jugak~ ! Her mum siap cubit2 and usap2 my chubby pipi lagi. Tehee. =)

Congratulations Sarah and partner for the wedding.  Sumpah everything was perfect as planned and everyone said so. What a beautiful wedding!


Beeeeen soooo busy with work these days. WORK WORK WORK, mimpi malam pun WORK lagi. *Sigh*

Apa kata hari ini kita membuat sesi jawab soalan di chatbox. 

From Guest yang nak tanya kisah Zerro and Xerra. 

-Xerra dah lama menghilangkan diri. 2 hari lepas Zerro balik, Xerra dah tak brani nak masuk area pondok kami dah. Berkuasa gila Zerro sampai boley takutkan kucing-kucing lain. Bukan Xerra sorang, Tom the cat of previous tenant pon tak berani melintas depan rumah dah bila Zerro ada. Maybe die dah dihalau Zerro suruh balik ke rumah tuan die rasanya. 

Zerro sebelum ni tido dalam rumah sebab kalau die tdo luar, die selsema. Tapiiii sebab die buat hal dengan mengencing atas baju-baju tuan nya yang tidak berlipat, maka dia didendaa sampai tak berani nak masuk rumah. pity him, tapi lucu ok. Semalam tempoh denda die dah tamat, then kami try angkat dia masuk rumah. Die punya lah takmo masuk siap sangkutkan tangan kat pagar. Penat kami tarik nak bawak die masuk. Hihi.  

From Shayra yang nak tahu MUST VISIT place di Kuching. 

-So sorry dear sebab tak tereply. But seriously, kalau dekat Kuching, WAKE UP early sebab breakfast la makanan sangat heaven! 

K, dah allergic dengan laptop. Nak bercuti dari laptop and esok g wedding Sarahsayangjiman and Moose! =)

Sekian, Kamsahamida~
 


1. i got problem to upload photos to this blog. the error asyik pop-out kata "your picasa web album has reached its limit, click here to purchase more storage." duhh? how am i gonna blog da? nak tulis banyak2 bahaya, kata-kata i ni sometimes tajam jugak, ramai yang terasa naayaaa. so the best way is upload banyak gambar, so that tak sape terasa sgt. and paling penting, kalo xleh upload gambar, camne nak buat WORDLESS WEDNESDAY, MUNCHY MONDAY?     2. Anyone could recommend the best health insurance policy? banyak sangat di luar sana, sampai x larat nk dgr benefits nye. I'm open to any iNsurance company, aslOng mmberi manfaat kepada pelanggannya.                                                                     ok, sekian kamsahamida~
As I mentioned before, last Monday we HELD a year end event for my previous department. I love the social job, and I'm willingly to be part of the community to organize the event.

As the year end dinner is too common, we decided to have something different this year. Therefore a good breakfast and lunch buffets, a heritage trail and cool lucky draw gifts are definitely an option for us.

I was a little late for the buffet breakfast as Kekasyfi Hati's phone alarm dysfunction in the morning. Ralat gila rasa, bukan rezeki. I arrived late and just ate, not enjoying my breakfast. T_T. I super love morning breakfast at hotels though, seriously it's the last thing I would ever skip. Dah nama pun bukan rezeki, pasrah.

After breakfast, we went on a trishaw ride, and visited a few heritage places in Penang. City Hall, Fort Cornwallis, Clock Tower and Museum Peranakan. The trishaw ride was FUN ok!  I never thought it would be that exciting. With the friendly uncle who explained some history during our ride, with people watching and look at you sitting on the trishaw, and with my trishaw partner and I  waived to all those people passing by and greet the tourists. Extremely FUN, enough said.  




 

Our first destination was the City Hall Penang. Don't ever ask me the history of this place, we went there, took some photos and blah. 

Very nice place for pre-wedding, in English style. 


Next: Fort Cornwallis 


Ok, dah x boley upload gambar seterusnya. Kecewa. Itu sahaja untuk hari ini. 

Grrr. 

Sekian, Kamsahamida~







Semua yang Diana tulis tu, memang I dah terdetik kat dalam hati. Seriously, I tersangat sangat la anti dengan golongan riak ni. And RIAK is something yang I sangat sangat sangat takut kalau terkena dengan diri sendiri, nauzubillah.

Tolonglah sedar diri, agak-agak nak me-riak tu, (dalam blog especially) ingat la, maybe readers u ada lagi lebihhhhh dari u, gaji jauh lebih tinggi, kerja lebih classy, income per year jauhhhh lagi banyak dari yang u banggakan sangat. Takat yang u tayang or cerita hu ha hu ha kat belog tu, die boley senyum sendiri je dalam hati.

Yes, sangat sangat agree dengan Diana, manusia, kalau betul banyak duit, xde nye jakun nak tayang kat semua orang yang die ade duit banyak tu. Kalau betul die cantik and ramai peminat, xde nye die sibuk nak cite kat semua yang ramai orang minat kat die.

Simptom-simptom orang riak ni sukaaa sangat keluarkan ayat camni.

"Ade beberapa orang minat kat I ni, tapi I tak tahu nak pilih yang mana…laki A ni cam ni cam ni, laki b ni cam ni camni..."

"Dulu laki tu minat kat aku.. laki tu pon minat kat aku.."

Padahal orang tu baru puji sikit, terusss kata nak ngorat die. Pathetic!  Hoi, puji je kot, tunggu la kalo laki tu kata, "I nak amik you jadi girlfriend, I nak amik you jadi wife"  SECARA DIRECT. Kalo die kias2 tu tak yah nak perasan dulu.

"Alhamdulillah, bukan niat nak menunjuk ke ape.. Just nak share kat semua, bla bla bla diikuti tampalan segala mende."

Pastu mula laaa tulis tips camne nak dapatkan pendapatan camtu, kata kerja kat company besar la ape la.. Hakikatnye, huh~

Ingat-ingat la, kalo rasa diri dah tinggi sangat, sedar sikit, banyakk lagi orang kat atas u tu. Boley beza and rasa tau, kalau orang tu nak me-riak or just nak sharing.

Sekian, Kamsahamida~ 
Asyura Johor

Asyura Kedah
Tadi tengok Ngangkung dengan bestie, Aaana. Ladies night katakan, Aanna pulak belanja, mmg heaven. Before tu Muney belanja KFC. Sapa kata cite Ngankung ni jenaka??? Ni dah sampai level seram untuk kami berdua, okaaayyy. Siap tutup mata dengan selimut lagi sepanjang 85% cerita, balik rumah tangan lenguh2 sebab pegang selimut letak kat mata lama sangat sambil mulut bebel-bebel sebab takut.  

Sekarang pukul 1230 malam, nak ke toilet tapi takut. Kekasyfi Hati lak kt sebelah ni tidur dengan nyenyak, x sampai hati nak kejut. Nasib baik td xde scene hantu dalam tandas... Tapi yang kat kereta tu sumpah traumaaaaaaa! 

Xnak dah tengok cita David Teo. konon Jenaka la tueee, padahal serammm.  Serikkkk! 

Sekian, Kamsahamidaa~
The famous jeep of a toys' addict! Read it somewhere at other bloggers' page and finally it appeared in front of our car! LOL.

Highway KL-Ipoh

PurPLe PLum Pajero. 



Nak capture the front view of it, tapi takut owner kereta marah. Tapi dekat depan lagiiiiii crowded and sarat I tell you!

Ouh, what a collection… SO, what's yours?  

Sekian, Kamsahamida~
Went back to Johor last Thursday to attend Aleqpoy0's wedding. He was Kekasyfi Hati's colleague  back in Altera Corp, cum his 2 weeks housemate during his stay in Penang, cum bla bla bla. To make it short, it's a MUST for him to attend Aleq's wedding. 

This reception was held in Muar, so we drove from Pontian, stop by at Ayer Itam and then arrived at the majlis. Upon our arrival, the bride and groom haven’t yet arrived, therefore we filled our empty tank with scrumptious food of hasil rewang. 

I love Johorian's kenduri, especially when it was held in kampung-kampung. Nasi Briyani from hasil rewang was superb, together with tender meat yang super fresh itu. I  usually opt for meat during kenduri, sebab sedapppp and lainnn sangatt rasanya.

Nasi Briyani! 

My portion, haha.

The couples arrived at 1.45pm, and they straight went to makan beradap. Since we're in a rush for some family matters, we cant wait till they finish eating and bersanding. After getting the berkat and doorgift bahulu 7 ketul, which I LOVVEEE so much, we took some photos together and headed home.

Upon arrival, pengantin ceria. 

Instead of merenjis, they gave drink to each other. Adat ape ni ek?

The pelamin, purple! 

Purple fondant cake. Dapat goodie bag kaler purple, sampai rumah MIL, mak terus kata, "Purple kaler tema die, jangan jeles. Kan kaler awak tu.." Tehee. MIL baca belog ke? 


Tengok pengantin lelaki tu haa.

Us with the bride and groom. =)

Congratulation to Aleq and Awe! Welcome to the club and wishing you the best in marriage life. Aleq nanti kalau dah pergi Germany, Awe di Kulim jangan dilupa. Hee.

Sekian, Kamsahamida~

FurFLe NoTes: Those yang hantar email tanya soalan pasal baju, photobook, caterer, canopy vendor tu, nanti i reply k. Sorrrrryyy sangat-sangat sebab tak terjawab. my bad, my bad...



I named last 2 weekend as Penang Food Trail. My dad was in town till Wednesday and of course, I'll bring him to eat all nice food available here in Penang. Most of the place is actually gerai, rather than grand restaurant, but I tell you, the yummiest food usually come from lousiest kitchen. =D

My food tour started at Sushi King on Friday. I was working in Penang, island since last week so I joined Najah and the gang for lunch. Kalau duduk Kulim tak ade nye nak lunch kat shopping complex bagai.



In the evening, my abah arrived from KL. I fetched him at Penang Airport and we headed to the famous Permatang Pauh's Char Kuey Teow High Way. My abah didn’t fancy Kueh Teow at all, so he ate Nasi Lemak Bungkus and tapau Satay for a supper with his son-in-law. Once my plate of Char Kuey Teow arrived, I asked him to taste a little bit, and telling him that he should try Penang Food while in Penang. He did taste it and amazed by it's marvelous taste. Terus order sepinggan, makan sampai licin. Maka, berhasratlah dia menyuruh anak-anaknya mencuba resepi ini sampai berjaya supaya dapat membuka gerai Char Kuey Teow di Kuching sana. Sampai begitu sekali,  I tell you!

Char Kueh Teow Highway


On Saturday morning, I prepared Fried Fettuccini and Beef Bolognese Spaghetti for breakfast and we ate at Restoran Awet Muda yang depan USM tu for lunch. I reviewed it before. Kali ni, gulai rusa dan sup tulang lembu yang super sedap, dan semangkuk sotong goreng tepung. Nyum-nyum.




Selesai urusan di Penang, we all headed to the North, to meet my sisters and brother there. Apa lagi, malamnya Ikan Bakar Kuala Perlis la! Sedap gila Ikan Jenahak rupanya, selama ni makan ikan siakap semata, lepas malam tu baru tahu Jenahak lagi sedap. Sebab kami tak order nasi, we all ratah-ratah segala seafood yang di side order, Ketam Betina Masak Rempah (highly recommended!) , Metarang Masak Asam (Untuk penggemar siput laut sahaja, saya bukan), Kerang Bakar, dan Tomyam Seafood. Macam ada yang tertinggal, but total is less than MYR 100. Sungguh berbaloi.




Esok nya, kami berada di Kulim untuk menikmati makanan di Kulim pulak. Breakfast Brunch simple je, roti canai and pulut kuning da rendang dagi dari Restoran Mutiara Junjung, Cendol Kacang Merah Extra dan air kelapa di tengah hari. Malamnya kami ke Puncak Mutiara Kampung Pelet and my dad saaaaaangattttt suka tempat makan kambing ni. Ya, I found out they HAVE upgraded their service and delicacies, much better this time and memang worth it la makan jauh-jauh ke situ. We had the famous Nasi Briyani Peha Kambing, Sup Tulang with Benggali Bread, Kambing Grilled and Grilled Ostrich. It was my first time eating daging burung unta, manis tapi agak liat berbanding daging-daging lain di situ. Tapi still, okay lagi, much better kalo daging salah potong ikut urat dan dimasak. Get what I mean ka?







On Monday, as abah have to attend electronic seminar in Penang, we had our lunch together. Now, we went to Nasi Kenduri in Georgetown, the heart of Penang. Kalau agak-agak dah lama tak diundang p kenduri tu, dan rasa mengidam nak makan nasik kenduri, mai la sini. Meleh air liuq kang. Sedap tersangat!

As for Tuesday, we had our lunch at Kapitan Keling, enjoying Chicken and Beef Briyani, fresh from the oven.

On Wednesday, after sending my abah to the airport, I have a dinner with my ex-group, a farewell to be exact. Sponsored by the big big big boss, we chose Shangri-La Rasa Sayang for the big feast. Spice Market offered a seafood dinner buffet at MYR 132 per head exclusive the tax. Quite reasonable as they offered variety of food from Local Malaysia Cuisine, Japanese, Italian, American and all the food over the world. It's just like you've gone to a few countries for dining in one night.

Photos from foodpromotions.com.my. It was exactly the same with some additinal menu. 










I didn't take any photos even my LX3 is shouting from my handbag to start his action. Malu sebab we just dine in for 8 pax, and duduk sebelah big big big big boss from US. BIG here means size and job tittle. =p Makan pun tak banyak, sebab malu nak bangun pegi meja buffet banyak-banyak kali. rugi la!

Yang paling sedap is that yabbies and white chocolate truffles. Sumpah teringat-ingat sampai sekarang~ Mana nak cari???  They said here's the best international dinner buffet in town. yaaaa, with that price

Sekian, Kamsahamida~ 

P/s: Another big feast on Monday at EnO Hotel. This time would be an English breakfast buffet and International buffet lunch! Can't wait!