Perfectly done by my pre-wedd photographer. Concept ni rupanya sudah dibincangkan oleh saya dan Cik Bestie semasa menonton Pisau Cukur tahun lepas di mana masing-masing berangan nak buat poster kahwin macam tue, tapi sumpah I tak ingat and terbuat poster ni tanpa permission Cik Bestie. Maaaaap Cik Aanna ye, serious saya lupa and hilang memori conversation kita tue.

The design that has been sent to me. 

So, a few weeks after the pre-wedd, the 24x36 inch poster were designed by my photographer and he settled with the printing and everything. Sangat efficient okay sebab Hari Sabtu dia hantar design dekat I for approval, then hari Isnin lunch time dia send for printing and magic, Wednesday dah siap together with the wooden frame. Sukaaaa oi! Tambah-tambah suka lagi sebab I can get cheaaaperrrrr rate which is less than RM100 per poster. Worth it sebab quality ada, flawlessly printed and siap frameeeee ok Love it and the service from Zhariff saaangatttttlah terbaik!

Photo from Zhariff's FB. 

2 poster of 24x36 inch with wooden frame for less than RM100. Cheap! no?



On the day, on the easel and decorated by Petra Bridal. DIY memang tak sempat sebab not in plan. 






Ok, mywedding.com site memang belum di update. Kalau I dah upload banyak-banyak gambar dekat situ i hu-ha dekat sini k. 

Rupanya kalau nak print besar, bukan boley buat suka-suka je resize. Kene check pixel satu-satu and bit rate segala. Kalau tak, muka berpetak-petak di dalam poster besar. 


Sekian, Kamsahamida~

FurFle NoTes: Kisah easel pulak macam ragu-ragu nak ditulis disini. Takut blog dijadikan bahan bukti oleh Pihak Pengurusan Pustaka Negeri Sarawak plak. 







I've planned to have our photos printed and the guests will need to sign the photos before paste them on the guestbook, because we try to avoid the long queue for signing the guestbook. Tapi biasa lah, time constraint to a last minute bride like me, so plan tinggal plan. So we have the traditional signing of guestbook instead.
  
The table cloth for Guestbook table pon simple je. My mum bought the cheap satin, send to tailor with the charge of RM10 or lesser. I pon tak tahu sebab mum yang settlekan segalanya.



Bridesmaids are responsible on the guestbook counter and they did a great job preparing the board for me. Thank you so much darlings, nak harapkan buat sendiri memang tak sempat. Pengajaran untuk diri sendiri yang suka buat kerja last minute. Padan muka I!



Oh lagi warning. For b2b yang nak assign bridesmaids for guestbook table, make sure the responsible person yang tinggi tahap kesabaran dan kekuatan iman sebab usually the kutukan-kutukan terhadap your majlis bermula di sini. Tadahkan saja telinga, tebalkan saja muka. 





Not all people boley terima peng-signing-an guest books ni ye kawan-kawan… Nanti ramai yang complain kata menyusahkan la ape la… Kami tak pakse ye tetamu sekalian, Kalau ikhlas nak wish ape2 wish la kat sini, kalau tak nak, doakan pon cukup dah, kalau tak nak jugak, datang makan and mengutuk-ngutuk majlis orang lain pon takpeeee. Seperti drama berbabak-babak yang berlaku di majlis I. Tetttt!



Haha, Sekian, Kamsahamida~


As mentioned before, we're off to Shah Alam last weekend and thanks to those who have suggested the MUST eat place while I'm in KL and area around. Unfortunately due to time constraint, I couldn't go to all the suggested places, but insya allah, will schedule another trip to KL during Ramadhan.

So we reached Shah Alam at 1.30am in the morning and straight went to Aanna's dad restaurant at Jalan Johan Setia, Kota Kemuning. Sedaaaapppp giler wei sup tulang dia. Tak sia-sia saya tak berhenti di Tapah menikmati Sup Tulang di RnR yang juga agak sedap itu. Oh ya, Aanna's dad owned a resraurant that offered Siamese Food and imported chef from Patani. Sumpah sedap! Tapi lupa nak snap gambar sebab kelaparan+kemengantukan+ketidaksihatan.

Next day, we were off to IKEA to buy households and target utama, Japanese Table for me and KeKasyfi Hati. Nak IKEA jugak, sampai sanggup makan atas kotak selama nie sebab takmo carpet kotor. (-_-)" Tehee. So we got what we want and burned our cash there, and the best part, berjaya makan the famous meatball that everyone hu-ha-ing about. Not forgotten, significant Daim's chocolate cake yang saya terkagum bila makan and my tastebud react to my brain to create a new cake recipe inspired by Daim Chocolate too. Nanti kalau berjaya baked I'll share the recipe here. 

Jaga budak kecik nie di Ikea. Kejap je la, sebab last2 terpisah. 


Kekasyfi Hati yang tak mahu budak setakat nie. (T_T) 


*Photos from Aanna FB


Malam nya ke Danau Kota after stucked in traffic jammed for 2 hours. Seriously I cant handle it and terus cancel nak duduk KL eventho  boley shopping like heaven. Meet the spice girls from Unimap at Platinum Walk and makan di Mali's Corner yang famous for it's char kuey teow and Nasi Lemak, and Kekasyfi Hati lovess it so much. Then jalan2 di uptown beli baju for kenduri on the next day.

On Sunday, we went to Putrajaya for bestie's pre wedd. Cantikkkk photos mereka and I have a few photos that I snapped. Will share the photos once I got the permission from Cik Aanna Gorgeous. (sikit pon tak boleyyy ke Aanna? Heee.) 

Photo Manager aka pengangkut barang and the photographer nun jauh di sana 


Getting ready


Tukang amik gambar yang bergaya 


Ok, the pucat me. 

Then we dashed to Kajang to attend my primary schoolmate wedding yang my mum insist to go sebab wakil family katanya. So Congrats Latep and Dr Fara for the lovely wedding. Makanan super sedapppppp ooiii, rs nak makan 3 kali je. Pengantin pun handsome dan cantik sebab dua-dua super sweet. Serious!

Wish board, simple and guest-friendly! 


To Latep and Dr. Wifey 

*Photos from Fida!
Bride and Groom marching to the dais. 


Anak doktor dan doktor 


Friends and juniors 


Us, batch 2002 SMK A Tunaz, Kuching. 






Ok, the-sik-pandey-nak-renah pengantin. 

Ok, itu sahaja kot untuk minggu lepas. Minggu ni akan ke Perlis pulak, next week je Johor and another week akan fly balik Kuching insya allah. Yey!

Oh, gatal tangan nak share some of pre-wedd photos cik Bestie. Tapi gambar entiti je la ye. 



Entiti di Putrajaya. Lawak ok!

*Photos from Arep's the photographer FB


Sekian, Kamsahamida~

FurFLe NoTes: Eh, tema pinn & oren untuk entri nie. Hee.




I'm not sure the exact time when the majlis started, but the opening was lead by reciting a doa by Ustaz Ali, who is also my jurunikah and pendaftar perkahwinan. Thanks to him sebab sudi meluangkan masa at both majlis. 



Bridesmaids and mangga boy 1 -baju sedondon



Bridesmaids and manggar boy 2-baju suka hati. Adik I main tipu, dia tak pakai purple. 


Ustaz Ali, pembaca doa.





After the doa, the emcee started reading our profile, all about our date of birth, place of studies, and how we met each other. I was not really happy at this point as she didn't include this in rehearsal so some of the previous info given are meant to be amend during I was filling the form. Seriously I lupa bout that and maybe it seems small matter, tapi mulut orang nak mengata lepas tue, pergh, hazab giler. =S

Serious, tak senyum langsung, untuk semenet je la..



Kejap je duduk diam, lepas tu bersembang tak hingat. 

Then the program followed by sesi merenjis air mawar, only by bride's grandpa, bride's parents, groom's parents and VVIP of the majlis. Buat cepat-cepat sebab we afraid the other guests bosan and tak sabar nak makan. 

Bride's parents. 



Ibu mentuaku. 



Ayah mentuaku. 





Next is tayangan highlight video of our akad nikah which was done on the previous day. Click HERE to see the video. Awesome job done by Eshump from Jantayu Vision and it was edited less than 24 hours before the reception. What a talent!

Bride's ready to pose, Groom sebokkkkk bersembang. 



Laughing sebab ape ntah. 

Then we proceeded for cake cutting ceremony. The wedding cake cutting song is hardly decided by me (again!) as I was torn by lagu Iris by Awie or Soundtrack Aladin tue, A whole new world. At last I was just following the suggestion from my aunt, the famous Adamaya soundtrack- Yang Terindah by Dakmie. 

3 layer purple white stacked cake. Sedap!


Tangkap gambar dulu. 



Mulut bride memang tak henti nak bercakap. Susah la nak kontol2 nie. 



Yey, potong kek at second stack.

 


Kak Ira (wedding cake vendor) was kind enough to give us the love shape candy with our initial on it just for suap menyuap session. LIKE!  

Aaauum. Candy pon sedap! 

Right after the cake cutting, there's a speech done my abah to thanks all those guests for coming and also the hardwork of the AJKs and vendor in making my wedding success. 

When the emcee started announcing the lunch can take place, the caterer workers in their uniform started entering the gallery with a big bowl of rice and started serving the guests. In parallel with that, Dancing Queen by Alba was tuned in the system. During the feast, I dah download macam-macam lagu pilihan to be played tapi tak tahu mana salah pahamnya, songs dari mana ntah dimainkan. Kecewa sedikit and nak salahkan diri sendiri sebab tak prepare betol2.

Ready untuk makan, i dont have fancy food yang selalu orang buat untuk makan beradap. I just ate what the other guests eat. 






Bile boley makan? Seriously lapar sebab tak makan breakfast. 

I was too flattered on the day so I decided to give a thankful speech for everyone. So while they're enjoying their meals, the bride and groom delivered short speech for the guests. Sayang no photos sebab too short in time.

After everyone finished their meal, the emcee announced keberangkatan pulang VVIP and other guests. Bride and groom and bride's parents waited at the entrance untuk bersalaman dengan tetamu. I stood beside my dad while Kekasyfi Hati stood beside my mum, at opposite side. Senang, so tetamu lelaki yang lalu jalan sebelah sana can salam with Kekasyfi hati instead of my mum and tetamu perempuan of course can directly bersalaman with my mum la kan? Same goes with my side as I have my dad beside me. =)

Bincang ape ntah. 



Banyak lagi gambar lain, nanti saya upload di FB ye tetamu-tetamu sekalian. 



Cantik nya meenah! Macam doll! 


For close friends and family yang nak bersesi photography, they stayed inside the gallery until I habis bersalaman dengan yang lain. So, sesi bergambar pon bermulaaaaaa.

On the way nak ke pentas, stuck dalam jammed jap. 






Kan dah kata, pengantin ni memang tak reti nak senyap and sopan. 



UNIMAP, except Kak Atun. Ni rombongan dari Semenanjung ni. 



Tunaz Girls! 



Schoolmate yang hadir, some of them ada yang dah balik tak sempat nak bergambar. =s 






Kamsahamida~ 



Kisses. with MOHs aka BFF! Loveeeeee you guys soo much! 


 After everyone left, of course ada family photo session, right before outdoor session.

Groom's family 



Bride's family 



Sesi merenjis abah and umi. Tehee. =) 


After that, I ngade2 nak buat tossing the bouquet. So, any single ladies yang stayed dipaksa gather dekat depan pentas and I started throwing the bouquet. And guess siapa dapat? Heeee. 




Gather semua single ladies sekalian...



Ready? 



Go! 



Guess siapa dapat? Heeeee. 



Focus on the single ladies kat bawah tue, bukan dekat bride yang crown nak tercabut. hihi. Love their efforts! =D



my BFF, Azza! Hehe. Everyone congratulated her. Clap*Clap!



Lovely Azza from heavenlystunning.blogspot.com


Bagi balik bouquet kat bride. =)

 Last but not least,

Those who gave so much help! Official AJKs with purple suit, but some of them dah balik sebab ada commitment lain. 



Haji Majidi's family. Raya tahun ni kaler tema of course purple, tapi saya tak balik raya. =( 



I'll miss this moment and them. T_T. Selamat Hari Rayaaa in advance semua. ;( 

Apaakah aku ni, puasa pun tak habis ganti nak citer pasal raya. 

Sekian, Kamsahamida~