Perfect!



4' Pink Exquisite Satin Bow Heels

This pair of angel is supposed to be mine! Tapi sebab jodoh I dengan website ni agak lambat, 1 month before my big day, and one order will take place approximately 2 weeks, terus tak ada rezeki.  Panjang cerita pasal wedding shoes ni, very complicated. At last, I couldn’t get one because the supplier told the factory couldn't re-produce it as the satin material for the shoes is still out of stock. Frustating sangat-sangat tapi I nak share dengan brides-to-be yang still hunting for perfect wedding shoes this fantastic website, Mane taw rezeki korang boley dapat kasut idaman I yang I tak boley dapat ni. =s

The site owner, Miss Lolita is super friendly and very fond to her customers. Do not hesitate to ask her anything regarding the shoes that you want. She'll help you dengan sepenuh jiwa raga, don’t worry.   

http://lolitacandy.blogspot.com  


Cepat, pergi order. Make me jealous! but I'm okay with it. I'm happier bila tengok brides-to-be lain boley pakai kasut cantik ni. Don’t forget to show off dekat I nanti taw. Nak ikut berangan sekali. Grab it girls!  =)

Sekian, Kamsahamida~ 

FurFLe Notes: Been eying a lot more pairs dekat that website. Super cute! 



1. Tengah tengok sudden death Paraguay vs Japan. Memang mendebarkan. Kalau masuk sampai penalti jap g lagi sangat nervous. Oh yes, sekarang tiap2 malam tidur lambat tengok world cup. Haish.


2. Tadi iklan drama ape ntah kat tv3, kata drama tu ditayangkan pada hari Jumaat, 3 July! ok, 3 July is my akad day, isn't it supposed to be on Saturday??? My mum lagi super nervous and terus cepat-cepat suruh I triple check calendar. Betulkannnn 3 July is Sabtu? Kan??? 


Sekian, Kamsahamida~ 


FurFLe Notes: Pernah mimpi aritu tetamu datang ramai2 sehari before hari sebenar sebab salah paham tarikh, and kami sefamily sangat terkejut sebab tengah sibuk-sibuk buat persiapan, tetamu datang untuk makan kenduri. Ish, gangguan! 
A lot of my friends dah tanye-tanye what i want for my wedding nanti. So i come out with a list for them so that mereka tak pening sangat nak beli apa. Some might find these inappropriate, but I think it may help the guests to decide  what to buy for the bride and groom as their wedding  pressie. So here you go, I've come out with a wishlist for my wedding day. =) 


*Photos are just for illustration only* 

  1. Kenwood/Faber/Pensonic Stand Mixer


  1. Mini Sewing Machine


  1. KDK Fan with metal blades


  1. Vouchers ( IKEA, JUSCo, Hotels, Parkson etc)
  2. Rice cooker from Panasonic/Pensonic


  1. Blender from Philips
  2. Slow cooker /Induction Cooker

  1. Juice extractor


  1. Gas stove
  2. Toaster from ELBA


  1. Multicooker from Panasonic


  1. Oven for my cake baking. =)

  1. Plain White Dish set


  1. Metal iron


  1. Electric Grill/BBQ Set


Just FYI, we have owned the item below, so you may avoid these things so that we won't have two sets of things altogether. 
    1.TV
    2.Home theater
    3.DVD Player
    4.Fridge
    5.Food Steamer 
    6.Coffee Maker
    7.Sets of woks
    8.Chopper
    9.Vacuum Cleaner
    10.Microwave
    Thanks in advance friends!

Sekian, Kamsahamida~

    FurFLe's disclaimer: This is just a wedding wish list. It's a rough idea on what we wish to have, not necessarily or force you to give us these. Anything from you, we'll receive it with open wide heart. =) Dont worry, kedatangan korang pun dah membuatkan I cukup terharu. Muahs.    

Mengikut adat Melayu Sarawak, ketika majlis pertunangan dilangsungkan, kedua-dua pihak harus mengemukakan seorang saksi dan mendatangani watikah pertunangan or MOU sebagai bukti sah pertunangan tersebut. Here you go, my engagement's MOU yang tak dipenuhi lagi sampai sekarang.. T_T

Dengan ini, sebagai memenuhi adat Melayu Sarawak pihak lelaki bersetuju untuk memenuhi syarat berikut.

Tanda bertunang-RM80
Tanda Adat-RM120
Buka mulut-RM50
Duit Hantaran Majlis Perkahwinan – akan ditetapkan kemudian

Sebagai cenderahati MOHD NOORKASYFI juga menghadiahkan barang-barang hantaran yang merupakan sebentuk cincin pertunangan, senaskah tafsir Al-Quran dan beberapa barangan yang lain.

Mereka berdua juga berhasrat melansungkan akad nikah setelah SITI AIFA ZAFIRAH khatam Al-Quran yang telah dihadiahkan.  

WAAA~ Sekarang dah Juzuk 29 setengah. Kene tunggu sampai 1-2 hari before akad baru boley sambung baca balik... Mane taw balik Kuching nanti stress sgt so period kali ni boley nak tersekat-sekat pulak. (ade ke macam tue?) *Worried* 

 
Saksi 1 


 
Saksi 2. 


 
=) 

Petang ni balik Kuching. Esok ada pengilan (kenduri) yang perlu dihadiri. Tiba-tiba nervous tahap tidur tak boley nak lena. 

Sekian, Kamsahamida~ 




Right after majlis kenduri Lan&Ama di Alor Setar haritu, we went to Changlun to meet my sister and settle a few things regarding my wedding. It was already 6pm so niat nak ke kenduri Zura memang tak terlaksana lah. Sorry again Zura! =( Then Cik Aanna pun pujuk la suruh tidur kat Perlis, as this will be the last hang out for us before I'm moving to the next chapter of life. Sebab kesihatan I yang tak berapa nak bekerjasama, I decided not to sleep over but agree to jalan-jalan makan dekat Perlis pulak. So, there you go, double date lagi and makan-makan again!

Sebab dah nak senja, we directly went to Kuala Perlis, hunting for Grilled Sausage yang tersangatlah sedap. Location-depan stesen/loji janakuasa di Kuala Perlis. Heaven gila! Mcam2 jenis sausage terdapat kat sini, tapi the most famous is Sosej Pulut!

Atas sebelah kiri. Nampak macam sosej biasa, siapa tahu bila digigit, lain rasanya. 


Yes, this is sosej pulut. 


Weird oo. It was my first time jumpa so I decided to give a try. Ya Allah, rasanyaaaaa. Sedappp gilaaaaaaaaaaaaaa! Dah la dipanggang, feeling piknik plak kat situ. Huish, memang terbaik la!

Satu-satunya yang tinggal is sosej berlada. 


Selain sosej pulut, terdapat juga sosej ayam belanda berlada& sosej tauhu. Tapi yang memberi rasa yang paling significant semestinya Sosej Pulut tue. Pergh, tuhan je taw kesedapan dia.

Sosej tauhu ditengah-tengah

Yang pink tu serious I takkan try sampai bila2. Geli.


After makan dalam 5 ketul seorang, kami pun buat la another pre-wedd photoshoot bersama couple setia double date kami. 

Bye-bye korang berdua. Teehee. T_T 


Kekasyfi Hati!  


Nak aku buat dialog ke untuk korang? =p 


Pak Mat neh, nak propose ke nak nge-paw? 


Echey! =] zip mulut, tak mau komen apa2. 


Me with my bestie and my lunchmate. 


Then, we headed over to Tok Wi Char Kuey Teow  dan juga udang goreng tepong sepinggan besar RM10. Sedapp wei, harus singgah!

Sekian, Kamsahamida~ 

FurFLe NoTes: Orang lain sebok nak diet, daku sebok makan makan makan. *Putus asa*

*Happy birthday to Azza tauke heavenlystunning.blogspot.com. =)



Balik dari Taiping haritu, daku tergesa-gesa balik ke rumah setelah digesa dengan Muney. They all planned for my bachelorette party and I have no idea at all on where would they bring me to. After received the printed official invitation, then I knew the venue would be at Red Box, Gurney Plaza. Bersosial secara high class pulak kali ni. Nasib baik ditaja, kalau nak pergi sendiri memang tak terdaya. =D 

The official invitation card. The worst picta ever was picked. Dress code theme is PurPLe BUT they forbid me to wear PurPLe. Not fair! 

So 7 of us sampai sana around 830 malam and after settle with  everything, pukul 9 baru boley masuk. Maaaaapkan daku ye sebab jakun, tapi daku nak cite gak. Makanan buffet di sana sunggggguhhhh sedap! Black pepper prawn, Scallop, Mee Papan, Cakes, Lamb, Beef masak ape ntah, sumpah sedap gila! Makanan meman superb, berbaloi dengan harganya. Tapi ke-fresh-an udang tu memang kalah la dengan gerai or warung Mak teh.  

Presenting the 7 wonder girls. 

 


 
Kak Shah and Kak Ely, si wifey yg dapat pass outing dari husband 


 '
Kak Atun and Muney. Orang kuat majlis. 


Kak Yan and Ira, the upcoming brides. ;p 


 
and ME. Hah, buat gaya Azwan Ali plak. 

After kenyang-kenyang, kami pun mula berkaraoke. First round semua pilih lagu masing-masing and nyanyi ramai2. 2 game haruslah mereka mengenakan bride-to-be neh. Dierorg pilih satu lagu Chinese and display lirik Chinese, and haku pon buat la lirik sendiri untuk dalam tue. Macam-macam perkataaan keluar, Jackie Chan, Stephen Chow, Lim Kok Weng.. Hambik korang daku tribute jadi lagu. 

Jerit tarik mulut senget ala Shahir Hoi Hoi Hoi. Nyanyi lagu Cina je pon kot. 


Then, sambung karaoke lagi sampai lebam.  Next game is semua kena divide jadi 2 group, then pilih lagu and buat persembahan mengikut ke-kreativitian masing-masing. Of course la kumpulan kami paling kreatif! ;p (Padahal kalah)

Group Kristal-Keindahan Pantai, gaya memang ada. 


Group fanatik M Daud Kilau.  


Peningku fahami dirimu, peningku mengikut rentakmu. Juri tengok pun pening. 


Sambung karaoke lagi, then daku dibuli untuk membuat strip /pole dance dengan berlatarkan lagu favorite daku JaiHo, setahun lebih woh ringtone tak tukar2! Haaaambik ko lagi skali, habes semua bontot haku gesel, tapi pakaian still maintain aa. Haha. Gambar tak boley nak disclose la, aksi terlampau sangat. 

 
Ppppapa PARTy everyday.


 
*If we ever meet again* 

And lastly, nyanyi lagu Season In the Son ramai-ramai. Sedey gak ar, sebab lepas ni belum tentu boley bersosial sebegini.



 
Everyone was wearing PurPLe. You girls rockss bebeyh!  


 
Orang kuat majlis. Thanks muney! Lepas I pindah, u cari la geng baru untuk makan teloq kenduri cicah kicap. =p

Then kami singgah ke Padang Kota sebab terlampau dahaga. Red Box nye minuman super mahal, so tak mampu nak beli bergelas-gelas. Maka kat sana jugak la upacara memotong kek Bye-bye Single pon berlaku. Owh, memang I love single but not available life sangat-sangat, tapi dah tua-tua ni, sedar diri la seru dh sampai.. 

 
They really know how much I love being single and enjoy every seconds of it. 


 
*sobs*sobs* =[  


 
Make a wish, girl. *I wish for everyone happiness. Yang dah kawen moga dikurniakan rezeki, yang dah couple moga selamat ke gerbang perkahwinan, yang single semoga cepat ditemukan dgn jodoh yang baik-baik. Amin. 


 
Waaaaaaaa. Sedey lagi. =S 


 
NEXT brides. 


 
The singles. Wifey tadi amik gambar. 


 
Love you girls. *Kisses and hugs.* Thanks a lot girly girls!!! 


Anyway, what a fantastic party! Oh thank you girls!!! Sangat-sangat happy. Ni lah reason nak rasa sedey  tinggalkan single life~! =s

Sekian, Kamsahamida~