Main purpose of wedding make up is of course to enhance your beauty  on your big day. Some people prefer natural light make up, but for me, I love something that can beautify my original face but not an overdo painting.

So, during my return to Kuching last weekend,  I got a chance to have a make up trial done by Kak Tini, one of a wedding make up artist in Kuching.

 
My daily face without make up at all. Sekarang pergi kerja pakai baby powder je.  


 
6 hours after the make over. 
Abaikan Kekasyfi Hati yang tension di belakang sebab I asyik camwhoring for the whole day.


 
6 hours after the make over: Without Fake eyelashes and Mascara 
(plus rubbing my nose every seconds because of flu and sinus) 


 
Right after the make over. With long fake eyelashes. 


 
Right after the make over. Never know my eyes can go that big. 


What I like about her work is,

  1. She didn’t take HOURS to have my face done, i love it as I didn't prefer my guests to wait so long for the pengantin during the wedding day.
  2. She willingly come to my house on the actual day to do my make up. 
  3. Her work make my face look super flawless even without the facial hair trimmed and ice cubes used!
  4. She is a real 'she', as Kekasyfi Hati is very particular on that. 


So, officially announced, insya allah she will be my MUA for solemnization, berlulut and reception.


Anyone who is interested to her work, you can mail me at miftahulaifa@gmail.com for more details. 

Sekian, Kamsahamida~ 


This morning my bestie YM-ed me asking for help for her pak-to anniversary which is today! She is working in Perlis while her fiancée-to-be is right here with me in the lab. So after a long discussion that lead to somewhere else, she finally agreed to let me handle everything as long as it within her budget.


Right on the lunch time, PurPLe Lady rushed to Giant Superstore to prepare the anniversary gift. I wanted to get a basket at the first place but after surveying around, the price is quite expensive for just a simple basket.


So, I decided to get a salad bowl instead which only costs me Rm7.99. Then, I went to the chocolate section and grab a few packets that can fit into the bowl. Nips, Cloud9, Sunflower Chocolate, Choclairs, Rice Chocolate and Queen Size Cadbury and A colorful choco beans yang tak fit dlm bowl, so kene reject. 

Here you go, the love from Perlis.

 
*Untuk tatapan Cik Anna Gorgeous yang nun jauh di Perlis* 


 


 


 
Kad last minute. ;p


Knowing both of them are happy make me feel happy too. Happy anniversary for both of you! Semoga Allah memudahkan jalan kita ke arah perkahwinan. (this goes to me as well).  Aminn.


Sekian, Kamsahamida~


FurFLe Notes: Untung jejaka-jejaka macam Pak Mat ni dapat gadis penuh initiative macam Cik Anna. 

A MUST MUST MUST place to visit while you're in Kuching (on weekends only). It will take for about an hour and a half  from the main city of Kuching to reach there. Syurga shopping sebab if you guys pergi shopping di Shopping Complex, absolutely the things super mahal sebab harga Semenanjung and Sabah Sarawak memang berbeda. 


So, this pasar is the best place for you to shop. Kebanyakkan barang dari Bandung and the quality is much better than Padang Besar and Bukit Kayu Hitam. Kira kalau yang branded tu lagi best yang dekat sini la. TAPI TAPI TAPI, kalau nak ke sini memang kene bertolak dr Kuching at 7am  because kawasan penjualan ala-ala di Wang Kelian, where all the gerai located by the roadside and tiada laluan berbumbung untuk anda bershopping. Sediakan payung atau topi besar tepi pantai sebab cuaca selalunya agak panasss.


Things yang selalu pelancong borong dari sini is of course kebaya2 Jawa indon, kain2 sulaman yang super murah, kain batik, langsir, tikar, jeans levi's, branded luggage or handbags or laptop bags, bekas letak kuih time raya, and etc2. Terlalu variety okey!


Mari kita lihat apa yang menarik di pasar Sarikin.

 
Langsir yang panjang-murah sangat. 

  
Oh, this scarlet! Memang sesuai dengan tema majlis ijab kabul saya. 


 
Handbags! Beli la ELLE tu, xde siape tahu tu tak ori. ;p 



 
Kain lace plus satin. Harga dijamin tak lebih RM70 per set.  


 
Batik dan kebaya sulam. Kekasyfi Hati borong 6 set yang I pegang tu sebab nak bagi kat makcik2 die. 


 
Kebaya Jawa versi panjang 


 
Scarlet! cantik la kaler nie. 


 
Love. 


  
Harga dijamin takkan lebih RM200!


 


 
Nak pakai sebagai persalinan pengantin pon boley.  


 


 
Silver tu sangaaaatttt cantik, kan? 


  
This dress is for Cik Anna Gorgeous to wear on my wedding day. 
Attn Azza and Aida, pakey baju camtok time majlis resepsi sy lak aa... 


 
PurPLe Lady in PurPLe Kebaya


 
Boleh pesan dekat tauke heavenlystunning.blogspot.com


 


  
Rambang mata gila-gila woh!


For those yang tak berkesempatan datang ke Kuching, no worries as my bestie, Azza the Buttercup can help you. You can request the items yang you nak, color etc2,  then wait until she posted the items on her blog, then just grab it! Kebaya sulam pun ada. Just check her blog.


For time being, her stock is limited. What I can suggest here is, you describe the items yang you nak to her, pay her some deposit and ask her to shop for you. Don’t forget to mention my name supaya she can give you more discount. Boley zaa oo? ;p

Sekian, Kamsahamida~ 

FurFLe NoTes: Tiba-tiba rasa nak yang silver tue untuk diri sendiri. Macam baju Bunga Citra Lestari la pulak. 








I've met one of a Photography Vendor in Kuching that able to offer me an extraordinary wedding photo package.

2 photographers for each event (solemnization, berlulut and reception)
Maximum hours coverage for all events
2000 quality photos plus editing to be given in the DVD.
One 16R printed photo with frame 
Outdoor session will be include upon on my request. (sebab i malas nak beromantik di taman)

After the deal, I can get this below RM1.3k!

Everything is a great deal, except no printed photos will be given to you. But should it be great since you can DIY your own photobook?

This photographer is recommended by Loctor Mayat. Thank you LM! =) 

Sekian, Kamsahamida~ 


FurFLe Notes: Later baru nak update segala aktiviti di Kuching. Sangat bz sampai tak sempat nak jumpa Aida dan Azza! =(

Second from the right is my little brother. Hahahahaha. Posing wajib MLM woh!


Pesanan: Pakailah topi keledar dengan betul ketika menunggang motorsikal.

Sekian, Kamsahamida~

FurFLe Notes: Hahahahahahahahahah! 




Yey! The wedding ticker has finally been placed at the sidebar. And what surprised me is, OMG the wedding day is getting nearer. Macam baaaanyaaakk lagi belum settle.

So I'll be back to Kuching tercinta tomorrow to settle some wedding things and pay what necessary. Bye bye my $$$$$$. *Sigh*


This is my checklist for upcoming Kuching trip.

  1. Pay the wedding hall rental fee
  2. Get update with wedding procedure in Sarawak
  3. Meet a few photographers, ask for the best photos and quotes.
  4. Meet the wedding planner, pay down payment for hall deco and home.
  5. Meet my make up artist, testing the make up for solemnization and reception.
  6. Find the right 'berlulut' costume(S).
  7. Confirm and pay the homestay for Kekasyfi Hati's family
  8. Get my printed wedding cards.
  9. Confirm the tudung keringkam from my aunty
  10. Celebrate my belated birthday with family


Finally, bawak Kekasyfi Hati Jalan-Jalan Sambil Makan di Kuching. Yes, he'll be coming home with me. Sangat teruja, sebab for the very first time he'll be coming for a vacation, bukan beraya, bukan sebab nak bertunang and bukan sebab jaga my abah yg skt macam previous 2 years.Ho yey, tak sabar!

During a visit to Bridal Boutique in Kuching last January 


My lovely ladies yang juga bridesmaid during solemnization



Hunting for fabrics to be given to my bridesmaids 


Pakcik jual sabok rah India Street. Sabok tok rega ribu-ribu woh! 



Saaaaangaaaaattt lembut okay!


Oh  update!  My wedding dress for reception dah siap. Sangat tak sabar nak pakai. Tapi still dekat Butik lagi because my one of my designer cum tailor tak sempat nak tgk her finishing good sebab terberanak lebih awal from the expecting date. Luckily her partner ade dalam projek  menjahit my dream dress. 

Halfway done dress sebab Beading belum tampal lagi. My mum yang akan jahit the beads for me later. Currently dia tengah memborong sekilo beads from Jakarta and Bandung. 

Ok, will update more nanti.

Sekian, Kamsahamida~ 


FuRFLe Notes: Walaupun tak pernah merasa baju raya dijahit oleh mak sendiri, tapi when she offered nak jahit beadings for my wedding dress, i was like, HAPPYnya! Mama's touch on my wedding dress, i love!




I never knew that the top of Gunung Jerai will be that exciting. Ingatkan tempat Degawan bertapa dan mempelajari ilmu-ilmu Degawan je. So, when my team nak buat team building dekat Gunung Jerai, I was like, 'urgh,Penang dah takde hutan dh ke?'

Entrance to Gunung Jerai terletak diantara Gurun dengan Yan, Kedah. So, kalau nak ke sana guna highway, exit dari Gurun je. Perjalanan berliku dari kaki gunung ke puncak adalah kira-kira 14km. (yakin sebab kereta bos ada GPS). Sesungguhnya kami tak larat nak mendaki, maka kami ke puncak hanya menaiki Pajero. Dun worry, myvi pun lepas sampai atas.

Hotel di puncak gunung Jerai dioperasikan oleh pihak The Regency dan harga chalet untuk disewa semalam bermula dari RM180. And kalau anda pasangan pencinta alam dan hiking lover, bolehlah mendaki gunung ni bersama-sama  and stay dekat bilik no 301 which is the hotel suite (RM5xx.) 

I just let the photos to explain everything k.


Tugu Gunung Jerai. By the time kami sampai di puncak, kabus tebal giler sampai tak nampak view.


 
Bilik-bilik penginapan and surau yang besar macam masjid 




Chalet yang available untuk family gathering. 


Keluarga ASZA tak nak buat gathering di sini ke ek? Hmmm. 






Kalau nak tido dalam khemah pun boleyyy. 


Oh, boleh bersiaran dari Puncak Gunung Jerai juga sebab wifi pun dah sampai puncak. 


Tempat makan paling mewah di atas sana. 


Click for a better view 


 


Our lunch-Rendang daging yang sedap, Dalca yang sedap, sup taufu kering, sayur kacang sedap, ayam masak merah yang tak larat nak di rasa, asam pedas ikan yang tak larat nak dicuba. 


Ulam-ulaman untuk kekal cantik macam Rozita Che Wan 


Paling sedap! marvelous. I sanggup naik atas ke puncak lagi sekali sebab nak makan caviar versi melayu nie. 

 
Close up sikit caviar versi melayu nie. sagu sebenarnya


Activities that you can have there. Sesuaiii for family gathering. 

Finally, kabus pun beredar. Yey, dapat melihat permandangan. 


The top view. Facing laut dengan Pulau Teloq. (slang kedah)  

Oh, yang ni wajib cerita even tak da kaitan. Terharu woo. 







They gave me this as my birthday surprise! Being the only little princess dalam team, my birthday celebration pun agak special compared to the other princeS yang lain. Jauh perjalanan birthday cake tu, dari Kulim ke puncak Gunung Jerai I cakap u. Thank you team. You guys are the best!  

Ok, Selamat bercuti di Gunung Jerai. 

Sekian, Kamsahamida~ 

FurFLe Notes: Oh ya, dapat pressie dari Cik Anna Gorgeous jugak. Thank you Cik Anna. Yang tu untuk bercuti di Sabah. ho yey!