Just couldn't agree more.


Semua yang Diana tulis tu, memang I dah terdetik kat dalam hati. Seriously, I tersangat sangat la anti dengan golongan riak ni. And RIAK is something yang I sangat sangat sangat takut kalau terkena dengan diri sendiri, nauzubillah.

Tolonglah sedar diri, agak-agak nak me-riak tu, (dalam blog especially) ingat la, maybe readers u ada lagi lebihhhhh dari u, gaji jauh lebih tinggi, kerja lebih classy, income per year jauhhhh lagi banyak dari yang u banggakan sangat. Takat yang u tayang or cerita hu ha hu ha kat belog tu, die boley senyum sendiri je dalam hati.

Yes, sangat sangat agree dengan Diana, manusia, kalau betul banyak duit, xde nye jakun nak tayang kat semua orang yang die ade duit banyak tu. Kalau betul die cantik and ramai peminat, xde nye die sibuk nak cite kat semua yang ramai orang minat kat die.

Simptom-simptom orang riak ni sukaaa sangat keluarkan ayat camni.

"Ade beberapa orang minat kat I ni, tapi I tak tahu nak pilih yang mana…laki A ni cam ni cam ni, laki b ni cam ni camni..."

"Dulu laki tu minat kat aku.. laki tu pon minat kat aku.."

Padahal orang tu baru puji sikit, terusss kata nak ngorat die. Pathetic!  Hoi, puji je kot, tunggu la kalo laki tu kata, "I nak amik you jadi girlfriend, I nak amik you jadi wife"  SECARA DIRECT. Kalo die kias2 tu tak yah nak perasan dulu.

"Alhamdulillah, bukan niat nak menunjuk ke ape.. Just nak share kat semua, bla bla bla diikuti tampalan segala mende."

Pastu mula laaa tulis tips camne nak dapatkan pendapatan camtu, kata kerja kat company besar la ape la.. Hakikatnye, huh~

Ingat-ingat la, kalo rasa diri dah tinggi sangat, sedar sikit, banyakk lagi orang kat atas u tu. Boley beza and rasa tau, kalau orang tu nak me-riak or just nak sharing.

Sekian, Kamsahamida~ 

9 doll(s) whispering:

Xora said...
December 16, 2010 at 11:11 AM

dialog yg ada tulis alhamdulillah dan ayat2 seterusnya rasa cam dialog seorang ahli MLM pulak~ ngeri sikit pasal byk kali kena 'pujuk' dgn org MLM. t.t

Nurul Huda Jumri said...
December 16, 2010 at 11:27 AM

poyo nya org cmtu! nk show off jek! tp bajet baek konon bersyukur.cet!

ezzati said...
December 16, 2010 at 2:34 PM

yups..agree!!kengkadang bila kita rasa cm dh hebat sgt, ada lagi yg jauh lg hebat dr kt..x suke gak org prangai gini..

Anonymous said...
December 18, 2010 at 4:57 PM

Riak tu ada byk cara. Salah satunya cam u ni pun di kira riak jugak la. Sama jer keji dengan orang yang diaibkan.

kalau tak suka tak perlu baca blog dorang tu and rasanya byk lagi entry yang lbh power n bernas yg u boleh nak shout kat blog.

Byk lg topic berinformasi yang baik yg boleh diketengahkan. Sepertinya cik puan ni dah tiada idea selain dari ciplak entry blogger lain dan buat kesinambungan.

Kalau nak juga perdebatkan isu seperti ni tak perlu rasanya nak sebut blog orang lain. Nampak sangat u tak suka blog dan tuan punya blog tu and kelihatan sepertinya lebih kepada curahan emosi semata yang tidak difikirkan natijahnya.

Banyak lagi cara lain untuk raih traffic ke blog anda selain daripada mengaibkan sesiapa.

Nobody perfect at all. Kalau dorang tu dah sah2 u tau riak. U pun sama jer meriak...nak show off seperti u ni baik sangat. U letak ur position kat blog pun salah satu nak riak yang u ni kerja bagus.

Allah pun tak suka orang yang suka mengaibkan orang lain. Dan menunjuk seperti diri sendiri hebat dan bagus.

Next time if nak berkata sesuatu agak-agak la...

So fikir-fikirkanlah...

If u like to condemn others don't be mad if u receive comment like this.

Anonymous said...
December 18, 2010 at 5:32 PM

um?

PurPLe LaDy AiFA said...
December 19, 2010 at 12:52 AM

ek, i ade ke sebut blog sesape? yang i tahu i sebut blog tu as referral je pasal apa yg die ckp tu betol sgt2 and i just agree. mengaibkn sape lk ni? u ke?

Anonymous said...
December 20, 2010 at 6:23 AM

Well that is really interesting, thanks for sharing that!
Best Vacuum
http://smallvacuumcleaners.net/

LeEz EnTerPrlSe said...
December 27, 2010 at 9:48 PM

erkkk???blur33...pa!!awak balit kch berapa aribulan...dh lmk say sik berjalan rah bl0g 0rg sambil meng0men...wawawawa