help!

1. i got problem to upload photos to this blog. the error asyik pop-out kata "your picasa web album has reached its limit, click here to purchase more storage." duhh? how am i gonna blog da? nak tulis banyak2 bahaya, kata-kata i ni sometimes tajam jugak, ramai yang terasa naayaaa. so the best way is upload banyak gambar, so that tak sape terasa sgt. and paling penting, kalo xleh upload gambar, camne nak buat WORDLESS WEDNESDAY, MUNCHY MONDAY?     2. Anyone could recommend the best health insurance policy? banyak sangat di luar sana, sampai x larat nk dgr benefits nye. I'm open to any iNsurance company, aslOng mmberi manfaat kepada pelanggannya.                                                                     ok, sekian kamsahamida~

6 doll(s) whispering:

iedayah said...
December 21, 2010 at 8:31 AM

dear...mslh yg pertama tu cube u refer kwn blogger kite aty(http://vanillapink3113.blogspot.com/)..coz dlu die pnh kn cmni gak...

Solly Salihah said...
December 21, 2010 at 8:47 AM

Hai.
Ohh masalah ni timbul saiz pic yang awk guna dlm blogspot ni dah sampai limit. Mungkin awk tak rezise pic yg digunakan. Senang folow website (pisca) yg dia bagi tu. Then delate yg pic tak pakai sgt. Ataupun buat belog baru.

Senang resize pic sebelum uplod. Sebab belogspot ada limit. Tapi tidak diberitahu seawalnya T___T

~dARlee zURiS~ said...
December 21, 2010 at 12:29 PM

owhh..boleh jadi camtu ek?
tak tau pun.
nasib baik masuk sini.so,dah tau
tenkiu!
:)

ezany said...
December 21, 2010 at 1:06 PM

dah penuh la kot tu.. max 1gb jer space yg blogspot provide.. cuba create new post.. pas tu tekan upload image.. kat bwh sket pop up yg kluar utk upload gambar tu ade btau dah guna bape byk..

solution.. boleh create satu blog baru khas utk upload gambar jer.. pastu amek code dari tu paste kat entri blog ni..

kalau boleh resize image yg nak upload sbb kauliti tinggi byk pakai space..

Solly Salihah said...
December 21, 2010 at 1:49 PM

Dariee Zuris

Boleh jadi gitu. Sebab Belogspot mmg tak sediakan space yg besar. So kena pandai2 la. Sebab tu kalau kita tgk ada sesetengah Bloger yg letak pic kat pages lain then telak link. Sbb berat nanti T___T.


Kalau guna DSLR lagi besar dia nye space. Maka nya kena resize. Kalau tak, Belog tak sampai dua tahun memamg susah nak letak pic lepas tu :)


Lepas ni kenalahrajin resize ye (",)

Anonymous said...
December 21, 2010 at 10:03 PM

dear......try prudential ins..