We have a blast weekend! =)

Picnic dekat Penang National Park, diterangi cahaya matahari yang indah selepas beberapa hari kehujanan. Penang National Park located dekat after Teluk Bahang, boley hiking, picnic, camping2. Selama beberapa tahun duduk belah Kulim and Penang ni, memang tak pernah lagi smpai ke situ. 

Kami picnic kat Monkey Beach, to get there, you can either hiking or naik bot dan sampai. Satu bot 100 MYR untuk pergi balik, boley muat 10 penumpang tak termasuk pengemudi. Mula-mula nak lepaskan gian dengan berhiking, tapi kalau dah sampai di tempat kejadian pun pukul 12, lupakan saja niat itu. Huhu. 

Thanks to penganjur sebab mengadakan aktiviti sihat sebegini. Sila buat lagi lain kali. Gambar-gambar dibawah adalah ihsan Muney sebab PL pandai sangat bawak kamera tanpa bateri. Bijak, bijak. T_T 

Sejak second bridge dimulakan, susah nak jumpa air jerinih macam ni dekat Penang. 

Half of the team. First batch budak-budak bawah umur dah naik bot awal-awal. 

Naik bot bawah bumbung.

Monkey Beach! 


Selipar Giant saya. Tehee

Rumah zaman Francis Light agaknya. 

Lapar giler, upon arrival terus membaham.

Spaghetti bukan saya buat. 

Budak Johor

Skodeng-skodeng. Huhu. Tolong betulkan tudung je pon. 


 
Yours truly membaham makanan. Muka pale, tapi lepas bermandi manda terus ada blusher semulajadi~


Dulu zaman skolah suka duduk atas meja cikgu. Selalu kena marah smpai dah besar pon buat lagi. Isk2.

Yey mandi! Lama kot tak jumpa pantai sambil boley bermandi-manda! 

Kekasyfi Hati dan abang bob dah lama duk dalam air. Menyerbu~

Orang arab. nak pakai macam ni la lain kali. =p

S Club 7? Eyanne sexy, auww. ;p



Tengok Cik aanna tu ha.. kecoh sentiasa! Sesuai ganti Norlia Ghani jadi Thom dalam iklan radio KFC! =D

Ni memang aksi wajib Kekasyfi Hati tak kira di pantai atau di hutan.

Tuhan jangan dilupa. Ajal boley sampai bila-bila. 

Tapi ini bukan saya, ini makcik kecoh kat atas tadi. Hee

Sila tengok video ini

Aktiviti selain berenang I. 


Tak senonoh tau! Haha

Aktiviti selain berenang II-Mengutip kepah ke nama mende tu?

Thom! haha 

Hasil tangkapan.

Beramai-ramai sampai satu pengunjung pantai duk mengorek.




Yey, boley dimasak dan dimakan. 


Best! Lepas bermandi-manda sampai petang muka merah macam udang kena grill. Pedih sebab sunburn~ 

Sekian, Kamsahamida~

8 doll(s) whispering:

iedayah said...
November 16, 2010 at 8:33 AM

wa...bestnye aktiviti u on weekend..

LyNn HaMzAh said...
November 16, 2010 at 9:00 AM

bestnye ada kepah kat situ...

ezzati said...
November 16, 2010 at 9:04 AM

bestnyaaaaa..hehe..eppa nape tak naik light house dkt monkey beach tu..cantek tauu..

Atiqah Adnan said...
November 16, 2010 at 9:10 AM

dah lama tak berkelah macam nie..
rindu.. best nyeee...

MiYOKO TACHIBANA said...
November 16, 2010 at 9:54 AM

monkey beach mmg best kann...

kalo hiking lg adventure...hehe...

Anonymous said...
November 16, 2010 at 11:03 AM

makcik tom tuh wat muka tercekik bawang ke ape..hahaha

youmie said...
November 16, 2010 at 12:12 PM

saya peminat mak cik tom eklan kepsi..

Nurul Huda Jumri said...
November 17, 2010 at 1:19 AM

waaa..nnti kak huda nk join korg ley ak?? kikiki =p