Sekitar Aidiladha 2010

Since we didn't take any additional leave for this Raya Haji, we decided to enjoy it here, together with friends and my siblings yang belajar di northern region of Malaysia. I think i did mentioned to have an open house for this Raya, however due to work load, terus tak jadi nak open house se-open opennya. 

My health condition was really bad on the night of raya. Gila kau, bergulung dalam comforter 2 bungkus, sampai tak larat nak memasak. i just left all the cooking to Aanna and sister Asob, while Arin, Asraf and Kekasyfi to clean up the house. Nasib baik ada adik beradik ramai and kawan baik. Tehee. Nak list down tetamu pun tak larat, and Kekasyfi Hati did all the invitation, and that explains why the guests are all from his side. Sorry to those that we missed out, we'll do another makan-makan nanti, just for suka-suka. 

Simple setting, not so called open house. 

The food, nyum nyum!

Sambal Kacang outsource Cik Aanna

Sayur Campur untuk dimakan dengan Nasi tomato buatan saya. 


Kalau Raya according to Aifa WAJIB ada lemang!

Raya according to Kekasyfi Hati pulak WAJIB ada ketupat daun, bukan nasik himpit. 

Ketupat Palas menandakan kami tengah Raya di Utara, bukan Johor bukan Sarawak.

Kambing Black Pepper, lauk untuk Nasi Tomato.

Rendang Daging Cik Aanna

Ayam Madu Asob

Selamat Menjamu Selera! =D



Zerro pun jadi host. 



Guests yang datang selepas mereka, tak sempat nak amik gambar sebab Host sudah pengsan dalam bilik, Kekasyfi Hati je larat melayan. 


Host tiada bibik, tak sempat nak melawa. 

Hari tu dengar dekat HotFM, kalau Raya Puasa, orang pakai baju kurung and baju Melayu, kalau Raya Haji, orang pakai Jubah. Tengok kat facebook pun ramai yang letak gambar Raya Haji memakai jubah. =D

Sekian, Kamsahamida~

6 doll(s) whispering:

cik selamah kundang said...
November 22, 2010 at 1:40 PM

gambar bebudak ni bedal terlentang xde?hahaha.rilek je lyn citer xhingat masing2 mcm umah seniri

Aida The Pink Goddess said...
November 22, 2010 at 1:48 PM

lebeyh naaaaaar juak host berbulu ya ehs!

SweetyMui2 said...
November 22, 2010 at 2:15 PM

zero kiut gilak! :D

Fndy said...
November 22, 2010 at 2:37 PM

ada gambar fendy

Nurul Huda Jumri said...
November 22, 2010 at 9:50 PM

byknye makanan,eppa..sedap2 plk tu...rugi tul tk pegi hari tu..sob sob~

harzharun said...
November 23, 2010 at 11:06 AM

babe...ok la tu dpt mkn sebegitu walaupun x balik kg...i kali ni, blk kg hubby...kelate...rupanya ore kelate mkn ketupat pulut dgn air gula melaka!