The Return of Zerro

Zerro is finally home! He's back without a warning, tanpa disedari and masuk rumah tak bagi salam langsung. Tau-tau je die masuk direct ke bilik dier. Tapi no worry, he's still tough, no injuries and not losing any weight, in fact i find he's heavier than before. Ko makan ape kat luar sana Zerro haa? 

My boy is back, syukur sangat-sangat! Macho la konon~

Love! At his favorite spot, kaki katil bilik tetamu. 

Mengade* eee, Bujat eh.


Mula-mula I thought he was Xerra, so abaikan sekejap, in a second then I realized yang Xerra TAKKAN masuk rumah if us tak bukak grill for her, (mengade kan?) So I checked back and terharu gila rasa sebab itu adalah our Zerro! Alhamdulillah, tak sia-sia I tiap-tiap hari terjerit macam orang meroyan sampai Cina kat sebelah rumah pandang semacam sambil berbisik-bisik sesama sendiri. Padahal cakap cina, takyah bisik pon takpe kot.   

He sleeps and eat macam lepas penat giler mengembara. Btw, we realized that his whiskers kena potong, and i read that if misai kucing tu kne potong, he'll not find his way home. T_T

Since Xerra and Zerro never met each other, so we decided to introduce them. 

Zerro tengok Xerra dengan pandangan tak heran. 
*Amboi, kalau kucing jantan bersinar-sinar pulak mata ko ek.* 

Xerra takut, kesian dia. Nak makan pun takut-takut.  

Takut sampai menyorok tepi pintu. Tapi still nak peeping jugak. 

Haha, comey okay! memang "Curiosity kills the cat" la. 

Since Xerra tak reti-reti nak mau balik dah ke rumah asal dia, now i have 2 cats, male and female. Happy!

Sekian, Kamsahamida~ 


7 doll(s) whispering:

Nurul Huda Jumri said...
November 5, 2010 at 1:58 AM

syukur...siyesly i'm happy fe u,eppa.Finally he's home.

comey gile both of them! hehe..

Aida The Pink Goddess said...
November 5, 2010 at 8:19 AM

gila cute!! ee geram eh!! thaniah eppa, now awak boleh tido dgn tenang!!

Anonymous said...
November 5, 2010 at 12:09 PM

funny lol

cik selamah kundang said...
November 5, 2010 at 1:05 PM

mesti xerra rasa mcm adik tiri pasni.hehe.comel je xerra takut2

Wizza said...
November 6, 2010 at 11:52 AM

haha terharu gila zerro pndai balik umah!!

kawen kan saje diorg tu. ehehe wah x sabar nk tgu xerra dpt baby.sure muka mix zerro+xerra. auww cumil.

arrizz said...
November 6, 2010 at 9:29 PM

aku suke jelingan gambar paling last tue..ala-ala evil..haha