Luxury Handbag Warehouse Sale, Red Velvet Cake and Free Shopping

Luxury Handbag Warehouse Sale

Got to know bout this warehouse after reading Eyanne's  & Dyn's blogs. I rarely heard about handbags warehouse sale in Penang, what they usually offered is the electronic/electrical devices or gadget warehouse sale.  Excited about it, I insisted Kekasyfi Hati to drive over to Gurney, again, but we reached there at 2.00 pm, an hour before the sale end. 

The location of the sale is in a ballroom of G-Hotel. During our arrival, there's not so much people macam I imagine kunun dalam 'Shopaholic goes abroad' tu, so we no need to queue but our belongings are tied in a plastic bag to avoid  shoplifted cases. And of course, no camera allowed.

The items left are also macam sisa-sisa, ada jugak a few handbag, purse and wristlet that caught my eyes, tapi bila tengok the marked down price, SAMA macam price dekat US yang tak di marked down pon. My Poppy wristlet with different color version pon I ada jumpa, but mine is wayyyyy cheaper sebab rakan sekerja beli direct dekat US sana.  


 *actually, there's something FISHY bout that sale too, in terms of the items offered.*
 Hmmm. dan Hmmmmm lagi

Disappointed, I pun keluar dari ballroom itu tanpa sebarang purchase! Tahniah2! Kekasyfi Hati la paling bersyukur sebab dia tengok price tag handbag Coach macam tu, die terus " WTH, this price for this bag? Boley buat downpayment kereta kot!" Haha.

So, kami pun ke Gurney Plaza, which is located a few steps from that G-Hotel.

Red Velvet Cake@ Coffee Bean

Yey! Finally I've a chance to taste the famous RED VELVET CAKE yang semua orang Central asyik sebut. *Jeles sebab KL semua ada!*  The only place offered this cake that I could find in Penang is at Coffee Bean and Tea Leaves. So both of us squeezed inside that crowded coffee house and have our all time favorite drinks and a slice of Red Velvet Cake.

Pure Vanilla for her, Pure Caramel for Him. Non-coffee pls!

This the Coffee Bean's Red Velvet Cake 

Eeip! Baca brochure kereta boley, beli tak boley!

Sipping my favorite drink.

Sedap ke?

Taste it again 

Hmmm

Sucked it.


Ok, puas hati. 

Eh, berbalik kepada tajuk asal, Red Velvet Cake 


Review? Hmm, sadly to tell you , the taste is indah cerita dari rasa.  I'm not sure about the real velvet cake la, tapi yang ni tak sedap mana pon. Ok la, just tahap biasa-biasa. Texture tak cukup soft and moist kot, and seriously, why CB sprinkled the grated coconut on top of it??? Terus overcome rasa frosting cheese tu and the butter cocoa taste of the spongy texture, tak suka-x suka!. Hmmmm, later kalau g KL nak try rasa the one from Wondermilk tu.  4_4 (Mata bersinar tengok cake)  

Tapi habis jugak. $$$ kot!

*Saya berazam untuk mem-bake Red Velvet Cake sendiri, tapi mana nak cari buttermilk ek? Tesco, Giant, semua xdak. Anyone?*


Free Shopping @ Parkson

I got a few hundreds voucher from Parkson almost a year ago and never use it, and don’t know what to spent on. Nasib baik tergerak hati nak check on the expired date, terus paksa diri sendiri bershopping. Lucky me, Parkson Elite in Gurney Plaza is having I-don’t-know-weekend-sale and offers valid to all Parkson Elite Member, so the items is cheaper and you can get another voucher lagi. 

Catch of the day.

I was torn between handbags, purse, and a few perfumes. At last I decided to spend the voucher on fragrances sebab I pun rasa macam nak tukar my scent when i start my new job nanti. Yes, scents memang ada sentimental value tersendiri kan? =)

I go for ESCADA set!

50ml Escada Sentiment
30ml Escada Absolutely Me
1 body lotion
1 miniature
1 sample. 
Free gift: Escada Tote Bag 

Habis sekaligus all the vouchers to get this!


But then, during the payment at the counter, they gave me another few bucks voucher to be spent before Nov 7. Oh my, another shopping untuk dibuat! Nak beli apa lagi dekat Parkson tu?  =S

Sekian, Kamsahamida~ 

FurFLe NoTes: Chanel Coco Mademoiselle, Clinique Happy Heart, Vera Wang Look, Versace Bright Crystal, D&G L'amoureux are in the next-perfume queue list! 


21 doll(s) whispering:

Hazzy Ishak said...
November 4, 2010 at 8:33 AM

hazzy pun tak tau nak cari buttermilk tu kat mana.
macam mana rupa & rasa buttermilk tu kak?

y not cari kat kedai kek.

cik selamah kundang said...
November 4, 2010 at 8:42 AM

agree.kedai kek mungkin ada.tp yang besar2 sikit.jgn pegi yg kedai kek biasa2.haritu masa member ronda2 cari brg buat kek rasanya dia ada tnya gk buttermilk ni kt mana area sp.nanti check dgn dia semula.

Nurul Huda Jumri said...
November 4, 2010 at 9:06 AM

soping?? waaa..sgt sonok,esp guna voucher.hihi..

eyanne said...
November 4, 2010 at 9:26 AM

time kitorg pg G hotel tu ramai gile org dok q.tggu jap xgerak2 pn sudahnya shopg kt gurney drive je huhu mls nk tggu...

Liza said...
November 4, 2010 at 11:15 AM

sometimes tulis je sale, tapi mcm tak sale pun

Amni said...
November 4, 2010 at 11:54 AM

wahhhhhhhh! kalau free nak aje.. nape tak pernah dapat voucher dari parkson selama ni erk? huhu.....

anaztasias einz said...
November 4, 2010 at 12:14 PM

tertarik dengan free shopping. jeles !!

ezzati said...
November 4, 2010 at 2:27 PM

langsung tatau pasal sale ni..waaa..dah lama tak menyoping..uhuk

youmie said...
November 4, 2010 at 7:28 PM

u can make ur own buttermilk.. ;)
add milk and lemon juice and biarkan for 10 min....

PurPLe LaDy AiFA said...
November 4, 2010 at 7:46 PM

youmie,
serius ke?????? ratio nye?

youmie said...
November 4, 2010 at 10:24 PM

seRius donk.. ;) epa try gugel..de resipinyee.. org mcm de penah bce sumwhere n tgok kat AFC..
nk try jugak bake so popular velvet nie.. tp xsmpt lg..

youmie said...
November 4, 2010 at 10:24 PM
This comment has been removed by the author.
youmie said...
November 4, 2010 at 10:24 PM
This comment has been removed by the author.
ZARA said...
November 5, 2010 at 1:12 AM

alamak sayang... coffee bean mmg patut ban red velvet dia. so far the worst red velvet ever. second teruk is cupcake chic. OMG... sangat tak sedap trust me!

since i love red velvet so much i bake my own. Alhamdullillah so far no one ever complain. *trust me im surrounded by A LOT of food critics*

anyway, about the buttermilk, i get mine from jusco melaka or carrefour subang. definitely lagi sedap w buttermilk! tapi if u cant find them use yogurt... a better substitute than milk + lemon juice...

my first red velvet tak jadi masa i guna milk + lemon juice. maybe i salah campur ke IDK but i think yogurt lg senang kot...

PurPLe LaDy AiFA said...
November 5, 2010 at 10:09 AM

youmie,
okies, nnti i'll try. best nye~ youmie buat la jugak, leh testing2.

zara,
kan????? teruk rasa die, mmg kecewa habis!

ohh, yogurt pon boley ek? so kne guna plain yogurt la kan? i'll give it a try nnti. sebab kat recipe sume guna buttermilk, nampak pon sedap. hehe

ZARA said...
November 5, 2010 at 10:33 AM

=) buttermilk tu texture and smell dia macam yogurt... i think about 80% sama kot. that's y i confident dengan yogurt.

yes plain yogurt =D

bride2wife said...
November 6, 2010 at 11:49 AM

thumbs up sbb dapat tahan nafsu shopping!!hehe..

eh..true la. red velvet tak la sedap mana..

think we should try the one yg ZARA buat la..hehe

dyn said...
November 9, 2010 at 3:17 PM

owh i xpegi pon sale tu...betol tu mmg jarang sgt nak ada sale yg best kat sini...

||kiena|| said...
November 9, 2010 at 5:32 PM

i also used yogurt for red velvet! Easy to get! =)

wholesalehandbagsgirl said...
December 16, 2010 at 11:02 AM

Greetings, I enjoy your blog. This is a nice site and I wanted to post a note to let you know, nice job! Thanks