Ex-boyfriend psycho, Uncle Seekers II

Certain orang just tak boley nak tengok orang lain bahagia. Yang I tak paham, dah la kena dumped, lagiiii nak merayu meroyan segala untuk diterima balik. Dah tahu perempuan tu tinggalkan ko sebab tak tahan dengan perangai psiko ko, siap dah berubah hati bagai, lagi ko nak kejar dia. Pompuan tu dah bahagia dah move on segala, si ex-boyfriend psiko to mula lah nak mengeluarkan kisah-kisah lama bagai. Bila perempuan tu tak layan, dia g menabur fitnah dan mengadu domba kat family si perempuan pulak.

Mula-mula si family percaya la jugak dengan kisah-kisah yang dibawak, sebab kesian jugak dekat si boyfriend psiko tadi, tapi dah lama-lama jadi mengarut,  family si perempuan pon dah meragui dengan kesahihan cerita yang dibawa.  Maka, si ex boyfriend psiko tadi mula lah mengatur strategi lain.

Tak cukup sampai kat family, yang bakal nak jadi family pulak di attack nya. Tak pasal-pasal family perempuan tadi difitnah nya, dikatakan tak mahu menerima si bakal-bakal menantu tu jadi family. Jadi pengadu domba bagai, habis semua cerita nak dicanangnya. Pendek kata, profile facebook adik beradik perempuan yang dikempunan nya tadi, diselongkar bagai, and kalau ada yang letak in a relationship with … tu memang akan di-inbox  oleh ex-boyfriend psiko tadi, memwarning pasal family perempuan tadi. TAPI, kenapa ko x attack pasangan pompuan yang ko kempunan tadi ek? 

Lepas ni apa la pulak yang nak dibuatnya? Medium semua orang tahu paling cepat berkesan adalah facebook. Habis disalah guna semua, apa motif pon I tak paham. Pengadu domba terhebat wei. 



Tu la, orang dah kata, kalo nak mencintai pasangan tu, jangan cinta mati sampai hati tak ada sikit ruang untuk membenci pon, nanti jadi gila. Suh cintakan tuhan tak mau


Eee, psiko ok. Very very uncle seekers!

Sekian, Kamsahamida~ 

13 doll(s) whispering:

Nazz@Purple said...
November 19, 2010 at 10:54 AM

mcm2..org bt kerana cinta..

Xora said...
November 19, 2010 at 10:56 AM

sgt suka part kamu tulis " Suh cintakan tuhan tak mau. " -- tu ayat makan dalam!

Nurul Huda Jumri said...
November 19, 2010 at 11:22 AM

eii..psiko nya!!

p/s: kak huda dh reti membenci dah skg..sgt2 benci lg.huhu..

PurPLe LaDy AiFA said...
November 19, 2010 at 11:31 AM

nazz,
tu la kalo cinta tu tak ikhlas.

xora,
haha. tu laa, geram sgt~ grrrr

kak huda,
susah nak layan org2 psycho ni.. heh

better membenci dr meratapi kan? better feeling~ hehe

Anonymous said...
November 19, 2010 at 3:51 PM

who said family pasangan pompuan ya sik kenak attack..???!!Dah habis digunakan dah...siap X gurl lelaki pasangan pompuan ya pun bodo2 digunakan...pendek kata dah ada list nama org yg mauk di attack...family...friend..best2 fren...bakal2 family...family bakal2 family...adik2 bakal family...sikpat nak padah gik...but I know...

PurPLe LaDy AiFA said...
November 19, 2010 at 4:22 PM

kau pahal? coba baca betol2

nanaruzana said...
November 20, 2010 at 8:28 AM

cik anon ni..walaupon saye xfasih (bkn2...xreti) bahasa sarawak..tp rase eppa da ckp dah die attack sume kan...?

akak pnye ex lg cam rase nak lempang laju2...mase raye kot aitu dok tanye...'awak bahagia ke ngan husband'...rase nak carut2 tp sbb pk ade bebi..kene sentiase besikap sopan...dlu mase kapel2 pon suke bangge diri..die je betol..die yg bagos...ingatkan die da kawen,ade anak berubah la...ni x...haiiihhhh....sempit otak!!! (ttbe wat luahan perasaan plak...?)

Aida The Pink Goddess said...
November 20, 2010 at 6:45 PM

better membenci dr meratapi kan? better feeling~ uu nice!

Anonymous said...
November 21, 2010 at 6:10 PM

SEO специалист. Обеспечиваю seo раскрутку сайта сайтов. Стоимость работы от 50 у.е. в месяц.



ICQ 625-466-909

SEO продвижение ресурса можно поделить на 2 части:
1) Внутренняя оптимизация - это работа с контентом ресурса; тексты, html-код, структура ресурса и тд.
Всё это необходимо привести в соответствие с требованиями релевантности поисковиков.
2) Внешние факторы - это количество и качество ссылающихся ресурсов на Ваш сайт. Чем больше ресурсов ссылаются (ставят ссылки, рекомендуют) Ваш сайт, тем лучше он выглядит в глазах поисковых систем.
Важно, проводив SEO для сайта, не использовать запрещенные методы продвижения, иначе это может негативно сказаться на позициях вплоть до полного исключения сайта из индекса поисковой системы.

Вот, вкратце, из чего состоит SEO, как продвижение сайта. Это всё конечно поверхностно, потому как каждый из этих пунктов имеет множество этапов, нюансов и правил.

Особый пакет услуг SEO. Стоимость от 300 у.е.

Особый пакет услуг – это разовый комплекс работ над вашим сайтом, направленый на то, чтобы сделать его наиболее оптимизированным под поисковые системы. Приблизительные сроки выполнения - 4-6 недель.

Этап 1
Анализ SEO состояния сайта
Обзор сайта, планирование оптимизации и продвижения
Анализ сайтов "конкурентов"
Анализ и подбор ключевых слов
Оптимизация мета-данных (подбор ключевых слов, заголовков, описаний)
Оптимизация кода (первое предложение, тэги H1, жирный и курсив текст и т.д.)
Интегрирование системы для обмена ссылками

Этап 2
Создание карты сайта
Создание динамической RSS ленты новостей
Оптимизация ссылок (Search Engine Friendly URLs)
Проверка кода на соответствие стандартам W3C

Этап 3
Регистрация в поисковых системах и каталогах
Оптимизация контента

PurPLe LaDy AiFA said...
November 21, 2010 at 11:06 PM

kak nana,
eeeee, geram nye dgr.. org budget bagus mmg parah kan?? x larat nk melayan sikap cm tue.. perasan hebat je..

che fara a.k.a fanadz said...
November 22, 2010 at 12:14 AM

uhh.experienced this also. my ex buat cerita sedih konon2 mak dia asik tanyakan i je. sayangkan i sgt2..nak suh i kesian kat dia..dia jugak attack my new bf. bila i tak layan siap doa i tak bahagia. katanya baru2 kapel ni memang la bahagia, pasni tak bahagia.

cumanya, i bernasib baik sebab my ex tak sempat nak kenal rapat dgn family i lagi [read:takde no fon family i]. kalau tak, mesti ade je cite die ngadu tuh.