Wedding Dato' Sheikh & Datin Dr Harlina

Just finished watching persandingan terunggul dekad ini. Congrats to both of them! I put so much expectation on their wedding, maybe sebab tu rasa macam biasa-biasa je. Like Aida said, NAZA did better! 
Nak review banyak-banyak, tapi takut kena saman.
Btw, Datin Dr. harlina, sangat cantik, sweet and the most cheerful bride ever. Tak control ayu-ayu which I suka sangat dia macam tue, be herself even ada yang complain kata tak jaga adat melayu la apa la, tapi i suka!.  Baju from Cosry sangat indah, kaler macam BCL. Rambut pun simple takde nak color2. 
Majlis simple, takde acara memanjang berjela-jela macam wedding Mawi haritu.
Chiavari chairs setting in lines just make the deco perfect! Love the fresh flower stands  with draped crystal itu.  

Pengantin sama perfect sama pandai. Untung Dato' Sheikh dpt dr Harlina! 
BUT,
Baju angkasawati Dr Harlina for cake cutting ceremony sangat tak boley diterima! Kesian, sanggup berkorban utk Dr. SMS sampai disuruh pakai baju camtu. Nasib baik dia memang cantik, pakai apa pun lawa. Why didn't Dr SMS wear the same astronaut suit oo?

I'm waiting eagerly for the cake sebab cara Dr. SMS cakap dalam sesi Soal Jawab kul 11 malam ari Rabu haritu, sungguh yakin diri dan menyebabkan ramai yang ternanti. But it turns out to be erm.. Korang tengok sendiri la. 

*Photo credit to Sabrina Mahili*


20 finalis from majalah MASKULIN as the dulang boys? SERIOUSLY???!

Hmm, to brides and grooms di luar sana, be humble, jangan hu-ha sangat pasal wedding anda selagi ia belum berlangsung. and jangan lupa sebut Insya Allah dalam perancangan apa2.  
  

Ok, Sekian Kamsahamida~ 


p/s: Kalau buat ala-ala planetarium cam best lagi kot.

16 doll(s) whispering:

Xora said...
October 11, 2010 at 8:06 AM

satu2 perkara yg saya sangat kagum pasal wedding ni, dr harlina tak lokek senyum. masa berjalan pun sempat tegur tetamu, sama ada melambai atau bercakap. serius, mesti lenguh tulang pipi dia. Baju cosry, biasa sahaja dah. Mungkin pasal first impact masa BCL, so dah tak rasa apa-apa. Tapi baju potong kek utk Dr Harlina pun saya macam --APA??!.. Tapi serius, yang kurang semua tak kisah sangat pasal DR.Harlina amat murah senyuman.

iedayah said...
October 11, 2010 at 8:09 AM

btul tu xora..sweet gile die kn..ayu sungguh..hihi

Hazzy Ishak said...
October 11, 2010 at 8:26 AM

tak tengok pun
pity me

cik selamah kundang said...
October 11, 2010 at 8:43 AM

serius xboleh accept baju tu.keras ok.i will cry kalo kena paksa.memangla estronot pun.tp perlu ka camtu if married is just 1 time only?waaaaaa.btw,she's gorgeous.simple n ok la wedd compared to mawiworld.haha.agree apa aida kata!

Nurul Huda Jumri said...
October 11, 2010 at 8:43 AM

agree!! NAZA did better! huu..
tp Dr. Harlina sgt sweet..tk control ayu sgt2 pon even majlis teramatlah protokol.

Amalina said...
October 11, 2010 at 9:18 AM

aifa..i share ur tought..i was fed with the news how marvelous this wedding wud be..as kat diorang punye wedding card pon ade tertulis, "ke Majlis yang Terunggul di Dekad ini" but it turned out to be far from my expectation..and therefore i pity them..especially Dr Harlina..as she looked solely innocent

and part baju and cake tu..ya Allah..i rase nak nangis on behalf of her buleh? tak tau la if she btol2 suke baju tu..but i rase ramai yg tak berkenan baju tu..but i must say..baju akad nikah nye amat chantek..even baju sanding pon.

Ms. Omey said...
October 11, 2010 at 9:23 AM

she's pretty ape pun. part baju tu xleh nk kata ape la but of course dia dh tgk bju tu before decided 2 wear it kan. maybe dia suka kott...

june said...
October 11, 2010 at 10:59 AM

eppa&eppi nye wedding lg cantik.. hehe tp dah taste depa camtu kan..

PurPLe LaDy AiFA said...
October 11, 2010 at 11:11 AM

xora,
sgt agree dengan kamu! dr harlina yg murah dgn senyuman mmg penyelamat majlis ni. mmg berseri2 la! hehe

iedayah,
suka dr harlina jugak!

hazzy,
alaa, hazzy g mne? tp nothing to be missed pon..

muney,
itu laaaaaaa! baju tu kesian!

kak huda,
mmg sgt agree dengan statement kamu!

amalina,
couln't agree more! betolllll! sbb diwarwarkan dan digembur2kan mcm tue, sbb tu expectation semua pon tinggi~

ms omey,
hmmmm, baju sponsor lain sket kot..

kak june,
hahhaa. wedding kami wedding budget mne leh lawan wedding grand sponsor.. huhu. tu la.. hmmm. =)

harzharun said...
October 11, 2010 at 11:18 AM

setuju!!...yg paling cantik di mata saya tentang psandingan tu ialah pengantin perempuan sahaja...nmpk sgt down to earth...nmpk sgt enjoy dgn majlis sendiri...nampak sgt bahagia..xde nak kontrol2 ayu...boleh lambai2 kat tetamu..boleh angkat2 kening kat kawan2...

Wizza said...
October 11, 2010 at 11:52 AM

mmg sgt klaka bju yg angkasawati tu.siyes xle trima gk haha

Wizza said...
October 11, 2010 at 11:52 AM

anyway, x rs cm persandingan kayangan pun.biasa jek

ct said...
October 11, 2010 at 8:46 PM

saya suka wedding.. xd nak sarat2 sgt... simple n exclusive.. yg NAZA too much saya rasa... dgn ad laki pakai skirt n pmpuan yg sexy bagai.. mcm xkena dgn perkahwinan kita. bg sgt simple.. terserlah kerendahan diri mereka.. hehe.. my opinion only la.. munkin saya terlalu kemelayuan. =)

anaztasias einz said...
October 11, 2010 at 10:58 PM

dr harlina memg sweet senyum =) dan dia xcontrol ayu pun :) sukaaa

btw, saya dah xguna link nora aira tu dah ek. kalo ada kelapangan nanti exchange with my new link yea =)
http://norapurplebridez.blogspot.com/

stay pretty n healthy =)

(nora aira)

cik senah said...
October 14, 2010 at 9:32 AM

nak tumpang sekaki utk mengomen di cini :

baju nikah (Dr. H) : ala2 indon... (especially tang tudung)

baju resepsi (Dr. H) : ermm.. ala2 BCL ( tak dak "wow" faztor dahh..)

baju potong kek roket (Dr. H) : mmg HUDOH..kesian kat Datin H.. orgnya lawa.. baju pulak HUDOH.. THUMBS DOWN to the designer !

(baju potong kek DAtin Umie Aida lagik sweet.. walaupun agak seksi sebenaqnyaa.. - tp, kira ok arr..pertama kali kita tgk baju gaun macam tuee..kan..?)

p/s : dalam semua2 baju2 yg Datin H pakai.. cik senah PALING SUKA baju PERTUNANGAN Datin H.. sweet & nice.. NOT O.T.T (over the top)

Sekian, sekadar pandangan peribadii.. :P