Open House Minggu 4

Khamis, 30 September 2010.

Menu: Laksa Utara, Satay House, Macaroni Cheese Goreng dan bermacam makanan lain yang super banyak.
Venue: Ecah and Tiqah's Crib

-Map dibagi mereka memang tak boley pakai. Cari rumah sampai sesat ke taman mane ntah. GPS pon tak boley detect area nih, padahal dekat je ngan pekan.  Open house ni skali dengan doa selamat kesyukuran pemergian Nazri ke Bangalore. Dimulakan dengan bacaan Yassin, and makan-makan, makan, sampai kenyang.   


Bacaan Yassin di Malam Jumaat, tapi tak paham kenapa dua orang di hujung menguap. Isk2.


Tunangan orang, gadis darah manis

Gadis-gadis lain menolong di dapur 


Selain menolong, mereka juga bergambar-gambar. 


Selesai bacaan Yassin, jamuan makan, makan makan dimulakan.


Satay from Satay House. Ada satay ayam dan satay perut. Kalau ke Kulim, singgahla anda ke Satay House, tempat peveret Cik Aanna. 

Ni la makanan-makanan lain seperti laksa dan macaroni cheese sedap. Nyum-nyum. Teringat-ingat kesedapan dan lelehan cheese yang limited. Uuhh!


Dan ada juga Kek Selamat Hari Raya ke-21 flavor cheese dar Secret Recipe. Siapa yang lampi mesti tanya, kenapa 21? *Saya la tue* Bukan saya 21, tapi saya la yang lampi itu. Obviously semua hadirin tak ada yang di bawah umur, maka mulut lancang bertanya, sape yang muallaf kat sini and br nak celebrate raya tahun ke 21? 

Tuan rumah I sibuk melayan jiran yang datang

Tuan rumah II melayan kamera yang menghala 


Haa, betul tak caption gambar di atas? ;p


Pendedahan I: Skandal Muney!


Pendedahan II: Ni la yang nak ke Bangalore tu.


Auwww, colek kucing tuan rumah yang bersih dan pondan


Comeyyyyyy muah-muah kat mama! 

Pencuri satay yang berlebihan. Stok untuk buat open house rumah sendiri, taun depan. 


*Statement lagi: Ramai yang konpius bile terserempak or jumpa and tanya. Ok, saya bagitaw lagi sekali, saya gemok, bukan pregnant ye... Both of us have gained kilos and keep gaining! Haha. 

 T_T

Sekian, Kamsahamida~

11 doll(s) whispering:

june said...
October 6, 2010 at 2:05 PM

ye ke blm peknen ni? =p

cik selamah kundang said...
October 6, 2010 at 2:06 PM

hahaha.ini boleh menimbulkan syak wasangka kak long terhadap skandel itu.skandal 2 baru betul

PurPLe LaDy AiFA said...
October 6, 2010 at 2:25 PM

kak june,
ahaaa.. betoll... x tipu nih..gemok aje. hehe.

muney,
hahhaa.. lalallalaa

Aida The Pink Goddess said...
October 6, 2010 at 4:05 PM

sedapnya cheese cake

sedapnya satay

cute nya pusak..

Missess eLy said...
October 6, 2010 at 4:46 PM

yeahaa.. satey tu leh mkn smpai seminggu.. hahaahahahaaa

PurPLe LaDy AiFA said...
October 6, 2010 at 5:29 PM

aida,
cheese ney sik nyaman? heee.
pusak ya bersih! sy suka... dah la wangi..

kak ely,
hahahhaa. betol! kami pon buat perkara yg sm.. whahaa

ezzati said...
October 6, 2010 at 10:08 PM

hahha...pendedahan skandal muney tu plg takleh blah...

eppa..makin gumuk ke??siyes ke??nmpk sama jerkkk...

syoknyee raya2...x terasa pn raya thn ni..x sbr nk tggu raya haji!!!

Anonymous said...
October 7, 2010 at 12:17 AM

purple lady....
mntak kebenaran copy link...._dhya_

.::NiK's WiFeY n MoMmY::. said...
October 7, 2010 at 2:10 AM

hehehe lawan la ye sape menang ..aifa ke hubby...! hehehe kak lin pun baru je bukak album lama..terkejut tgk gamba sendiri dolu2! betul akak x sebulat sekarang! hahaha takpe la dear, janji u happy.. ;)

PurPLe LaDy AiFA said...
October 7, 2010 at 9:25 AM

zati,

aahhh.. dah naikkk byk kg ni! dengan muka boolatt lagi.. huhu

tu la.. nak tggu raye aji. balik klate ke?

skandal muneyyy tuu ade blog! haha

dhya,
no problem dear!

kak lin,
yeke? tu la sindrom lepas kawen ni kan? ni x pegnant lagi dah naik cenggini.. kalo dah preggy nnti mesti lagiii debab.

kak lin, nk tgk gmbr muda2! hehe

cik selamah kundang said...
October 7, 2010 at 9:36 AM

jgn dedah cinta bloggers plak pahni.kikiki