Open House Minggu 2

Ini adalah kompilasi open house rakan sebaya yang dihadiri pada raya tahun ini. Kecewa sebab taun ni tak banyak gambar raya, so tebus balik time beraya di Penang and Kulim. Ngeehngeh. 

Menu:  Ketupat Goreng Pedas, Laksa Utara
Venue: Kak Ely & Nizam's crib

-Kami memang tetamu terhormat kat rumah nie. Kekasyfi tolong habiskan sebalang Kuih Raya air tangan Kak Ely. Tapi memang sumpah sedap! =D

The setting, cantik!


Laksa Utara

Husband and Wife

Kami kan tetamu terhormat!

Gaduh berebut kuih raya Kak Ely


Muka tak puas hati


Huh!


Makan tak ingat sekeliling


Ok, berdamai sebab banjir terburuk kat skrin tv. 


Menu: Mee Kuah Bandung versi Muney, Nasi Hujan Panas, Sate, Rendang, Ayam merah, Kari Daging dan lain-lain lagi.
Venue: Rumah Orang Kaya Kak Yanie di Penang

-Nasik sedapp. Teringat sampai sekarang kot. Kak Yanie tu Kakak kepada Muney aka Cik Selamah Kundang tue. Da la duduk townhouse, area rumah orang kaya-kaya. Malu je nak drive Myvi ke situ. Huhu.

Satay tak sempat nak rasa

Meja Buffet


Makanan yang sedap-enak belaka

Dengan bibik import dari daerah Gurun, Jawa Tengah.

Budak cerdik!


Sibuk nak snap-snap kat rumah orang

Tuan rumah. Lain kan dengan muka bibik tadi?


Suami tuan rumah




Snap before balik. Jakun pegi open house kawasan rumah orang kaya-kaya.


Menu:  Soto Ayam, Lemang and Rendang Daging , Cocktail Kekasyfi
Venue: Pondok Kasyfi dan Aifa

-Open house tak berape nak open house.Tetamu pun limited sebab limited pinggan. Gambar pon tak dak sebab tuan rumah busy memasak. Sorry tak ajak ramai sebab plan nak buat besar sikit lepas majlis bertandang, tapi terbusy pulak. So insya allah, Raya Haji kot… Jemput la datang. Hee.

Entri open house banyak pulak menyusul lepas ni. Time kasih semua. Taun depan kami nak g lagi!

Sekian, Kamsahamida~



9 doll(s) whispering:

cik selamah kundang said...
October 5, 2010 at 2:36 PM

wahahahaha..rumah orang kaya2 plak dah.mana ada.fully furnished tuan rumah dah buat camtu.kak yanee nk masuk pun men bedal.btw,she started to read our blog now.hehe

PurPLe LaDy AiFA said...
October 5, 2010 at 3:14 PM

alamak, org kaya baca blog.. bibik import pon ada siap komen..;p

Missess eLy said...
October 5, 2010 at 4:04 PM

haha.. tetamu terhormat sbb u'all je tetamu i hari tu.. miahahahaha.. thanks 4 coming..

wani said...
October 5, 2010 at 4:14 PM

haha.
caption kat gambar paling tak leh blah!
=D

PurPLe LaDy AiFA said...
October 5, 2010 at 4:52 PM

kak ely,
hehe, biase la. kalo bab makan2 ni muka kami mmg ade di mana2. haha

wani,
heee. =D

Wizza said...
October 5, 2010 at 6:27 PM

wow bestnye tingin nk rs lemang epa tu plak! hehe

Anonymous said...
October 5, 2010 at 7:08 PM
This comment has been removed by a blog administrator.
.::NiK's WiFeY n MoMmY::. said...
October 6, 2010 at 1:56 AM

alamak..kak lin tak sempat nak buat open house la.. balik dr cuti raya hari tu, hubby start keje non stop!!! ade pulak kwn dia outstation bagai, dia nak kena cover!..hmm.. takpela, aifa buat open house raya haji, jgn lupa list my name ye!huhu~

PurPLe LaDy AiFA said...
October 6, 2010 at 9:24 AM

baikk... insya allah kalau jd nak buat open house tu org jemput kak lin k? =)