Movie Marathon

Since our marriage last July, we never had a chance for a movie or an in-house couple date. Our weekends are fulfilled with open houses, gatherings, weddings, balik kampungs, WORKS, or just lepak-lepak depan tv tengok dvd.

Our last movie together was The Prince of Persia, berkurun yang lalu. For us yang dah lama gila tak tengok movie, nak  choose movie mana nak tengok pon payah. At last, we decided to watch "Life as We All Knew it" sebab ada Josh Duhamel and Katherine Heigl, purchased the tickets online via Maybank2u. I tak paham kenapa movie ni hanya ditayangkan di GSC Gurney, which was sangat jauh, tapi sanggup jugak ke sana semata-mata nak tengok. And this movie start at 9.30PM.

Then I realized that I have 2 free movie voucher from GSC, which I never redeem before. Checked the expired date,  and it was on that day, 23 OCTOBER 2010! Lucky me? That's mean we have to choose another movie to be watched. And this just happened at 3.00 pm, i was bath-less! =D 


So we dashed for our late lunch, and reached Gurney at 7.00. After Maghrib, we checked ticket at the counter, and the only available movie can be watched is Dinner with Schmucks, at 7.40pm.

Dinner with Schmucks- movie freak and nerdy. Euw.


9.30 pm: Life as We All Knew it
-lite movie for couple therapy. Scenes after another can be expected easily, tapi CUTE la. I mean the baby. =)

Nasib baik GSC ada 8-minutes iklan policy. Kami tak termiss sedikit scene pon. 


After finished our second movie, both of us macam malas nak balik rumah lagi, kami pun " why didn’t we go for another one?"

There you go, movie marathon in a row. We chose  YOU AGAIN, cerita yang I tengok penih dengan emosi!

and orang jaga kaunter tengok kami pon, ah, "YOU AGAIN?"  

Siapa dah tengok YOU AGAIN? Sakit hati kan kalau orang yang kita nak delete dari sejarah hidup masa lampau tetiba muncul kembali di depan mata.. Fuh! 

Another movie? No, Thanks. 

Sekian, Kamsahamida~



11 doll(s) whispering:

Hazzy Ishak said...
October 25, 2010 at 3:46 PM

Life as We All Knew it tu best tak? ada adegan2 tak meloyakan tak? HAHA

Aida The Pink Goddess said...
October 25, 2010 at 3:59 PM

hensemnya duhamel! ehhehe semua rom com eppa tok, sian kasyhfi.hehaha

cik selamah kundang said...
October 25, 2010 at 4:30 PM

woi.tak tertido ke bantai 2 wayang skali?seriously 2 pun dah boleh thn hilang loya.tp kan,rasa mcm dah lama gk xtgk movie.

~dARlee zURiS~ said...
October 25, 2010 at 4:54 PM

ohh..teringat time dulu2.movie marathon nie mmg disukai.fun kan?
dh ada baby nie kenalah beringat.takkan nak usung si kecil tu masuk wayang lak kan? ;)

Wizza said...
October 25, 2010 at 5:18 PM

nk tgk you again!tp kena tgu cd or dload je haha

♥ balkidz_hunny ♥ said...
October 25, 2010 at 5:21 PM

Wahh..gilooss layan movie marathon! bestnye. ehh, Life as We All Knew it tue best tak? bosan tak? nampak gazzette macam best!

Leonora Halim said...
October 26, 2010 at 10:49 AM

wahhhhh.... kalo i nak buat muvi mereton skrg kena beli makanan byk2.. nanti kebulur sambil nengok muvi... ahhahaha....

sk said...
October 26, 2010 at 12:00 PM

mak aihh.. tak penah buat movie marathon camtuh. mmg lps geram korang nih sbb dah lama tak tgk movie. haha

iedayah said...
October 26, 2010 at 2:39 PM

mak datuk..byknye aifa cite yg u tgk..adoi..lm sungguh rasanye xberpacaran dalam wayang..hoho

PurPLe LaDy AiFA said...
October 26, 2010 at 5:10 PM

hazzy,
sangattttt best! xde pon adegan meloyakan.. hehe

aida,
rom com ya apa dood? aok, nang ensem!

muney,
1st time tak tido dlm wayang sbb dah bantai tido malam jumaat sampai tgh hr sabtu. huhu

zuris,
aah. fun! xpenah pon marathon smpai 3 nie.. huhu. sian kysh kalo mama papa dier bermarathon..

wizza,
huu tgk2! best citer tu. i tgk nanges2 sbb geram. hahah

balkidz,
best!!! sgt2 best~

leonora,
hahah. xpe, kami pon bwk kfc masuk wayang..

sk,
lm giler x tgk muvie! huhu

iedayah,
satu tiket free, yg lain sorg on me, sorg on husband. hihi

Aida The Pink Goddess said...
October 26, 2010 at 7:10 PM

romantic comedy: rom com :)