Kisah Hantu Malam Jumaat

*updated 


Siapa kenal saya mesti tahu betapa penakutnya saya. Kalau DIPAKSA tengok movie hantu dekat dalam wayang, saya tutup mata dengan jari atau purse, kalau saya tengok tv3 sorang2 dekat rumah, saya mute TV tu setiap kali iklan sebab tv3 selalu promo slot Seram tu, kalau saya nak gosok gigi cuci muka di rumah saya dekat Kuching sana, saya akan pastikan salah seorang adik saya teman sambil saya buat semua tu bukak pintu, tapi adik kena tutup mata, kalau tidur pon kena bukak lampu baru boley tido dengan lena. 

Kalau someone cerita pasal hantu dekat saya, even saya baca secepat mana pon, saya still terbayang-bayang setiap masa apa yang diceritakan, kalau ada kisah seram yang saya baca, memang mimpi ngeri la gamaknya. Kisah benar 38 pages yang Amalina send dekat inbox saya pon saya tak recover lagi (siapa nak sy fwd? tinggal email!), baca pulak kisah Istana yang Ann crita dia buat post-wedd die tu. Fuh~

Kalau dah penakut tu, selalunya saya akan avoid dengan benda-benda yang boley menghantui saya tu, tapi makcik Aanna sorang ni memang pelek. Kalau dia terbaca pasal seram and mistik ni, dia boleyyy pulak pergi Google cari info tambahan. Penakut tu memang, tapi tu laaaa dia, siap sampai menggoogle lagi, pastu paksa orang baca sambil cabar suh buat post pasal mende tu. Isk. 

So, ketika dia menggoogle tu, dia terjumpa pasal nahas kapal terbang MAS terhempas di Johor tahun 1977 yang mengorbankan 100 nyawa. Dah la dekat Tanjung Kupang di JB tue, anyone yang pernah tahu pasal kes ni ke? Sayaaaa baru tahu okay!




Nah, details baca kat "MH 653" nie. Nak cerita balik pon I takut, apatah lagi nak letak gambar segala. Tak pasal-pasal berpuaka blog ni. Tunggu matahari terbit sok pagi baru brani kot nak letak. Bye.

Sekian, Kamsahamida~  

16 doll(s) whispering:

eyanne said...
October 22, 2010 at 8:21 AM

sy ska cite antu huhuhu

nanaruzana said...
October 22, 2010 at 8:28 AM

hissshhh...debar2 i...lom lg bace citenye...baru bace intro sambil dengar bacaan alQuran pon debar2...sat gi kalo bace cite tu kene putar Yaasin berulang kali...i dont care..ahahah..

Amalina said...
October 22, 2010 at 9:12 AM

babee..aku pon penakutt gila jugak

tp suke sgt bace kisah2 mistik!..hari2 bukak forum bace kisah antu..pestu balik umah..nak pegi toilet pon sanggup kejut cik abang bangun mintak teman..hhahahhaa

btw..movie antu or drama antu sume aku tak leh layann..takutt weii..pnah tgk exorcist tu..seminggu lebey tido berbintangkan lampu bilik..terang benderangg :D

Anonymous said...
October 22, 2010 at 9:13 AM

hahaha...i try to let u know about your hometown history..xsengaja jumpa la makcik eppa..sorry

Amalina said...
October 22, 2010 at 9:13 AM

lupe lak..pasal kapal terbang terhempas tu..mmg dah lame aku tau..cume details pasal tu baru aku TERbace kat forum jugak..scary mahhh

PurPLe LaDy AiFA said...
October 22, 2010 at 9:22 AM

aida,
haha. brani bukak cita antu mlm2!

kak yan,
wooooo seriously??? saya tidak tgk cita hantu~ haha

kak nana,
oo oo. org duk d kulai sudah muncul membaca.. hahah siap putar byk2 tu xley thn!

amalina,
hahah aku br taw... asal xde sape nk crita selama nie.. haaa ni lg sorg ni, dah tau tkt tp still nk bc forum sgala.. uikh.

tu laaaa! sm gk pnakut gila n x tgk citer hntu. husband aku pon sm wey, die pon pnakut sm. cmne tue? hahah

aanna,
kejiiiiii... hahaha smlm ko ckp hometown tu aku ingt kuching~ huhu

Amalina said...
October 22, 2010 at 9:27 AM

dah abis bace blom kisah yg aku kasi tuh?bestt kann?tp klu ingat balik..ketaq lutut jugak..hahha

cik selamah kundang said...
October 22, 2010 at 9:31 AM

harusla ckp tak untuk menonton cerita seram.hahahahaha

PurPLe LaDy AiFA said...
October 22, 2010 at 10:08 AM

amalina,
aah dah! seramm wei! sumpah dah baca laju2 pon still terbayang jugakk.. waaa seram gila!

muney,,
mmg boikot cita2 seram ne

LyNn HaMzAh said...
October 22, 2010 at 10:18 AM

huhuhuhu...kak lynn pun x berani tgk citer hantu...seram...

Nurul Huda Jumri said...
October 22, 2010 at 11:08 AM

suke baca/tgk/dgr cite hantu...tp pastu tk berani gi toilet sorg2..esp kalo blk umah tokwan..toilet luar...haha..suh adik2 plk teman.hihi..

Aida The Pink Goddess said...
October 22, 2010 at 1:48 PM

eppa, gila disturbing cerita mh653 ya ok. anyways, ngkah gik cerita hantu!

PurPLe LaDy AiFA said...
October 22, 2010 at 1:56 PM

dood,
nak oooo? ilek ajak ada urg nego malam2 madah nya mok carik tangan nya ilang.

nak pramugari ya pon sm! boleyyyy family nya nemu jari nya segal kenal jari bercincin ya.. ngutik aih. dah la ada gambar nya rah artikel ya.

nak urg kpg agik la. ilek ajak mutit brg nahas kapal terbang terhempas. gila!

sik mok sy engkah, lak berpuaka belog sy, kalah ladang lawyer nak munuh sosilawati ya. haha

kak lynn,
sm lah!!! seram!

kak huda,
laaa, baik jgn tgk! hehe. upah adik2 tu ye nnti. hihi

nanaruzana said...
October 22, 2010 at 3:37 PM

isk....lom bace lg..baru tgk gmbr pompuan tu...katekan tidak le...isk....sat g malam jerit sendre plak saye...dah a asik je ke toilet mase pegnen ni...tidak...tidak...tidak!!!!

Anonymous said...
October 23, 2010 at 8:10 PM

nak minta cerita hantu tu. boleh x?
sheril.amanda@rocketmail.com