MATTA Fair: Help me.

I've never been to MATTA Fair before, even it happened to be at PISA or Queensbay Mall, Penang for several times. I've no idea on the destinations offered and how great the deal that they have there. So anyone who has been to any MATTA Fair before might help me with these questions.

1.Is there any package tour to IRAN offered there?
2.Is the price really cheap compare to normal package?

One of my colleague has been to Korea before with her wife and they get the package tour at MATTA Fair. However, the cost per person is RM8000 including meals, air tickets and hotels, for a week there. Mahal gila! And another friend pay certain amount for Langkawi trip and planned to go a few months later. However when the time comes, he tried to call the agency but it happened that the agency is a fraud. (-_-)" Haih.

My point here is, just beware to the 'great' offer and please help me with the questions. I've checked the Air Asia flight to Iran, but there's no flight for next year.  The flights valid till December  2010 only. Btw, sejak bila Air Asia ada flight ke Iran, direct KL-Tehran pulak tu? Kenapa saya baru tahu?



Sekian, Kamsahamda~

16 doll(s) whispering:

Hazzy Ishak said...
September 1, 2010 at 12:43 PM

nak lawat sapa kat iran tu?

ezzati said...
September 1, 2010 at 1:33 PM

walaaa..nak g Iran ke..Tak penah jugak gi Matta Fair..Agak tak interested sgt ngn MAS sejak ada airasia..hehe..kengkadang urus sendiri lagi murah..tp, nak senang..amik je pakej kan..:)..tp 8k for Korea sorang tu memang sangat mahalssssss..

p/s: memang kena beware byk yg slalu nyamar jd agen tu xleh..membe sorang ada penah terkena..tu sib dia byr rm50 je..dia kt ada makcik2 pakcik2 kat ctu byr rtus2..last2 duit burn..harga murah x dpt pun..

LyNn HaMzAh said...
September 1, 2010 at 1:34 PM

erm, nak gie iran jumpa saper? kak lynn x pernah plak pergi matta fair...huhuhu...

Nurul Huda Jumri said...
September 1, 2010 at 4:47 PM

tk penah gi Matta fair jgk.

Amalina said...
September 1, 2010 at 4:56 PM

dear..ade Air Asia pegi Iran?biar btol..i havent heard of it..

but my parents said, Iran Air best (most probably because of the food..hahah), or u can try Etihad/Emirates

and if u nak pegi sane, jgn lupe singgah di kawasan pergunungan..bleh merase main snow tebal (time winter of course) =)

i pon tak pnah pegi Matta Fair, so tak leh nak jwb soalan u.

nanaruzana said...
September 1, 2010 at 5:39 PM

nape Iran??

P/S:da miss period ke tak???malas2 + leteh macam kene 'buatan org' tau...

youmie said...
September 1, 2010 at 8:13 PM

sbb sgt ramaaai student iran kat UKM...so air asia pun de laa trip to Iran.. lalalaa~

Liza said...
September 1, 2010 at 10:01 PM

you are the first person i know who wants to go to iran? any reason?

PurPLe LaDy AiFA said...
September 1, 2010 at 11:33 PM

hazzy,
xde sesape. nak melancong ke sane.. hehe

zati,
aah, mcm nak ke sana. tp tgh survey2 lagi..tu la. mahal gila wey, tp dieorg dh bayar pegi jugak..bhya gak kan matta fair nie.. ade kes2 penipuan cenggini mmg perabis duit..


kak lynn,
hee, xde jmpe sape2. nak melancong ke sane je.. hehe

kak huda,
tu la..sm lah kita. :(


amalina,
seriously?? yey, finally ade jumpe org yg tahu cket2 pasal Iran neh.. nnti i email you tanya for details k. hehe

PurPLe LaDy AiFA said...
September 1, 2010 at 11:37 PM

kak nana,
ntah la. sbb nak try tgk cara hidup org sana yg diperintah oleh pemimpin yang tawaduk sebegitu.. try nak tgk negara dieorg cmne.. hehe

p/s:heee, xde la plak. br abis period pon ade neh.. ;(

youmie,
mmg ramai sgt ke mi? no wonder air asia wat flite KL-Tehran.. cet.

liza,
nothing special. my dad nak buat vacation and cadangkan iran sbb teringin nak tgk negara yang diterajui oleh pemimpin yang tawadhu'. mcm best jugak..=)

~Am said...
September 1, 2010 at 11:38 PM

mem, I bought flight tickets to korea masa matta fair dolok...costs RM1600 return, went there for 10 days free and easy sik ikot tour group sine2...we went all over South Korea...i think we spent around RM2000 jak time ya..

on the Iran trip...I suggest u nunggu jak AA pun Iran route ya bukak, mesti murah...ari ya masa AA bukak route ke Seoul...the tickets were as cheap as RM255 return, inclusive of tax

Fathiyah said...
September 2, 2010 at 12:22 AM

aifa,kenapa u nak pi iran????

kte pun tak penah gi matta fair.alasan:malas nak bersesak.this is from my frens experience,kate lah u nak pi beijing.time biasa 2250.kalo u booked time matta fair, dpt 2150. save 100.depends pd travel agency jugak,how much they can offer u.selamat hunting for honeymun!!!

youmie said...
September 2, 2010 at 1:26 AM

sggt~ ramai..smpi de lect ckp certain sem diorg y majoriti dlm klas kami..huhu..
tp wat mase skrng dlm kelas org dela dlm 9 org iranian...

PurPLe LaDy AiFA said...
September 2, 2010 at 10:21 AM

am,
AA dah bukak dah route ke iran, tp sik diwar-warkan mcm ke seoul ya.. hehe. lak la nunggu promotion AA lagik.. thanks btw. ;)

fathiyah,
heee, saje je nak melancong ke sane. nak merasa negara islam sket. hihi.

oh, sikit je la beza die.. ingatkan murah giler2. x jd lah nak trn KL cm neh.. thanks ya!

youmie,
pergh... melambak student iran di msia rpnye ek.. slalu dgr pasal mereka ni dtg bwk dadah p msia. huhu. 9 org tu kira byk gak kot.. ummi pas ni kawan ngan geng2 iran je lah.. leh tolong org selidik tpt2 menarik utk dilawati di iran sane..

fanadz said...
September 2, 2010 at 11:10 AM

takotnya..nak ke langkawi pun kena tipu.huhu. kalau nak pegi dalam malaysia je, baik urus sendiri.huhu. aifa, tak tengok tiket ke iran time promotion? kot2 dapat tiket free ke.

youmie said...
September 2, 2010 at 6:42 PM

banyaak sbb 9 out of 16..lalala...
huhu bley jek nk tolong2 tnyekan.. tu pun kalo diorg dok tehran.. kbnyakkannye aritu mase first week (besela sesi suai kenal)dgrnye diorg dr south part of iran.. (pepandai jek assume tehran tu jauh dr selatan.. haha)