I'm sick of racism!

Seriously, saya masih boley terima kalau bangsa dikutuk or dihina, sebab memang sedikit ada betulnya, tapi kalau dah Tuhan pun nak dikutuk dan disekutu,hmm, speechless.

Can we just live in harmony, RESPECT each others and not being over sensitive? This matters macam dah menjadi-jadi lately and seriously, I'm SICK of it! Semua pun ada salah masing-masing and please la bertolak ansur sikit. Melayu tu, kalau yang ditegur tu ada betulnya, terima je la walaupun pahit. Jangan pulak menegakkan benang yang basah or berdolak dalih. While other races, if the issues involve races, don’t ever mencampur adukkan dengan religion segala. It's not cool at all. 

Please, isu agama jangan buat main-main, isu bangsa jangan pula nak diperbesarkan.

Sekian, Kamsahamida~

9 doll(s) whispering:

Hazzy Ishak said...
September 6, 2010 at 11:34 AM

benda ni dah jadi teruk terutama sekali kat fb
dah tak ada batasannya

QueenWizza said...
September 6, 2010 at 2:07 PM

tu lah psl,akhir2 ni byk isu racism..

oh epa, bu tingat x kasi resepi lg..emel ape?

cik selamah kundang said...
September 6, 2010 at 2:13 PM

serius.skrang rasa sgt takut.menjadi2 sgt.

ezzati said...
September 6, 2010 at 2:20 PM

ermm..tula..apa nk jadi pon tatau la..dok tenang2 kan elok je

Nora a.k.a Aira said...
September 6, 2010 at 2:29 PM

ada manusia yang bercakap tanpa berfikir. macam-macam sekarang. seharusnya bersyukur.kita semua sama.

Liza said...
September 6, 2010 at 10:50 PM

i totally agree with you, kan bagus hidup aman damai

nanaruzana said...
September 7, 2010 at 11:48 AM

biase a tu kan...ilmu tak tinggi mane...bile diri sendre salah xmo terime kenyataan....condem org len plak utk nmpk cam bagos..