The exact date, a year before.



10 Syawal kan hari ni? And of course I'll always remember my 10 Syawal last year, when Allah opened my heart to marriage life as I wrote in this entry.  Happy bukak-hati anniversary to me! =D


First time raya as a wifey, sepatutnya sedondon la kan, baru pengantin, plus ada gambar cium tangan habibi mintak ampun segala, and bergambar berdua ke mana-mana. Tapi tahun ni memang tak sempat nak merakamkan aksi-aksi tersebut, baju raya pon tak sedondon langsung.

Kekasyfi Hati decided to wear baju melayu silver and kain songket that I gave to him for hantaran engagement last year. Me at the same time pun berniat nak pakai kaler yang sama, sebab memang dah ada baju kaler tue tahun lepas khas untuk Aida's engagement.



Subuh-subuh lagi saya dah iron siap-siap pakaian sedondon kami, bersama satu baju kurung extra for me with simple tudung ekin murah.

Nampak baju melayu silver kat tengah-tengah tu? That's it!



And this is supposed to wrap my body on 1st Syawal this year.

Tiba saat nak menyarungkan baju, tet! Ketat macam penyanyi kabaret pakai. Sungguh tak selesa apatah lagi ketika berniat nak makan banyak-banyak di hari raya sambil nak buat-buat sopan depan mak dan ayah. Kecewaaaaa.

 
Sekian, Kamsahamida~


5 doll(s) whispering:

cik selamah kundang said...
September 19, 2010 at 1:59 PM

hahaha.tu orang panggil sindrom lepas kawen eppa.badan naik.xpa.ada seminggu to go nk kuruskan badan before ur big day

curigelap said...
September 19, 2010 at 2:08 PM

takpa.. k.ely pun camtu gak.. muahahah

ElyaElmo said...
September 19, 2010 at 2:41 PM

gadis purple....nk tnye...pakai purple masa nikah yeh ??:D

harzharun said...
September 19, 2010 at 3:22 PM

baju raya i pun ketet sendat..huhu

QueenWizza said...
September 20, 2010 at 10:01 PM

hehe lucu la n3 ni.. sbb mase bc epa ckp nk pakai sedondon tu x terbyg reason x jadi sedondon. dok imagine, bju tu terkena iron n berlubang. rupanya x muat.hhehe. xpe..bahagia tu tandanya,