Welcoming Ramadhan, I've been missing the holiest month of Islam


Happy Ramadhan people! I've no mood to update more on my wedding dah. Tengok la nanti kot-kot ada masa nak memblog bout it. Draft dah ada, nak upload and tekan publish pon xde mood nak buat. Haihs, maybe once in a blue moon kot. 

So, I finallly habis ganti my puasa yesterday, kesian kan baru terhegeh2 nak ganti puasa. My MIL pon pandang semacam tengok saya baru nak puasa. Actually I tak ingat I dah ganti ke belum, malas nak check entry2 taun lps nak confirm whether ade hint2 bgtaw puasa dh abes ganti ke tidak.

Btw, I've been missing Ramadhan soooo much! I loveeeeeee last year Ramadhan, sangat tenang jiwa raga, berbuka pun kat rumah je sentiasa and sekali pon tak de nak keluar berbuka berdua dengan Kekasyfi Hati which was my fiancé back then. So this year dah sah jadi suami isteri, then wajiblah saya jaga makan minum Kekasyfi Hati, as a halal partner of him.  Hope Allah will give more 'his gift' compared to last year. Ouh, sangat rindukan Ramadhan taun lepas… =(

To all newlyweds yang first time ber-Ramadhan bersama, jaga tingkah laku anda. Jangan ada yang kena ganti puasa 2 bulan berturut2. Welcome Ramadhan! Semoga Ramadhan kali ini lebih bermakna dari yang sebelumnya, Aaminn!

FurFLe NoTes: Selalunya time bulan puase and raye laaaa blog PurPLe Lady dapat extra banyaaakk komen2 anonymous nie. Tak paham daku, ade lagi ke syationnirrajim yang terlepas? Funny la mereka nih. 

10 doll(s) whispering:

LyNn HaMzAh said...
August 10, 2010 at 4:07 PM

selamat menyambut ramadhan bersama suami tercinta...selamat berpuasa yer dik...

Hazzy Ishak said...
August 10, 2010 at 4:15 PM

wah best la sambut ramadhan as husband and wife.

Amalina said...
August 10, 2010 at 4:27 PM

happy fasting! =)

Mrs.aisheiteru said...
August 10, 2010 at 4:28 PM

selamat berpose as wife...semoga diberkati ramadhan. i miss ramadhan tooo.

III bDkNaKaL III said...
August 10, 2010 at 5:14 PM

Kak..happy fasting too!

Liza said...
August 10, 2010 at 9:10 PM

salam ramadhan and selamat berpuasa

Fathiyah said...
August 11, 2010 at 12:00 AM

selamat berpuasa aifa. puasa berdua la kamu yek.hehe. insyallah, nnt i share resepi =) tgh nak draft.

Anonymous said...
August 11, 2010 at 5:04 AM

err boleh komen ker?

fanadz said...
August 11, 2010 at 9:15 AM

selamat berpuasa aifa..masak2 ye.hehe.bole la kongsi resipi ngan we all nanti.kan?

n0r !Lyan@ said...
August 11, 2010 at 2:22 PM

sharing is caring.. hehe