Review: Cheapskate Centerpiece


Actually this is a prompt idea from my bestie a week before my big day. She shared me her DIY paperball, MMS me and I was so attracted with the cuteness of it. Then she offered me to do it and definitely I'll say YES, even though I didn’t plan to have any centerpiece at the first place.Sebab meja guest pakai dome kan untuk makan-makan, so centerpiece jadi sidepiece dah.  (-_-)"



So, all the stand and colorful paper plus the ribbons were prepared by her and brought by her all the way from Perlis and believe me, the paperball costs you less than 30sen je ok. DIY saje, murah kan? While the purple mini piles were fly by my cuzzie, Kak Diana from KK and that costs me 99cent each! Juga murah! 

My lil brother camwhoring with the Paperball 



More. 


But beware, don’t expect  that you can save the centerpiece for other events as right after the ceremony, all the centerpieces were gone and nowhere to be found. Must be the guests took them as their cuteness are irresistible. Kalau I pun I akan bawak balik jugak. =p


Million thanks to Cik Aanna Gorgeous for generously lend her helping hands on this stuffs. LOVE!


Oh, ini pulak Reserved Plat done by Aida and her sister. Last minute, so keep it simple. =)


Sekian, Kamsahamida~ 

FurFLe NoTes: Kalau malas nak DIY, maybe boley suruh Cik Aanna buatkan for you guys, area utara or Shah Alam je kot. Haha, suka-suki je aku suh dia amik tempahan. 



11 doll(s) whispering:

Amalina said...
August 2, 2010 at 12:30 PM

wow..mmg chantek..suke kaler purple ty..mmg very dark purple.i loike!

Lala said...
August 2, 2010 at 2:11 PM

ha, patot buat entry khas DIY benda ni. suh kawan aifa buat!hehe

Cik Belle said...
August 2, 2010 at 2:42 PM

owh, comel comel! me love love! hehee.. setuju ngan Lala, entry diy please. ehehe..

dear, sangat murah ok mini pail tuh, 99sen je.. bestnyer! if in case i nak order for my wedding die boleh ke eyh postkan untuk i jugak? hahaa. gediks.

Hazzy Ishak said...
August 2, 2010 at 3:03 PM

paperball tu comel sgt

Lala said...
August 2, 2010 at 3:44 PM

hehe, untung kawan aifa tu we!
dapat order dh dgn cik belle..haha

Aida The Pink Goddess said...
August 2, 2010 at 5:08 PM

saya adalah antara org yang terfikir mok menapau, tp x sempat.heahaha

PurPLe LaDy AiFA said...
August 2, 2010 at 5:30 PM

amalina,
tu la.. my bestie buat. kalo i buat sendiri sumpah tak jadi and x layak letak jd centerpiece. ;p

lala,
haha. dh paksa dia bukak blog die xmo. jom marah dia, marah dia. hihi

cik belle,
haha, itu kne tanya org yg membuat. dh paksa dia bukak blog die xmo.. huhu

murah kan? sbb nampak org len jual smpai rm3 sebijik.. cik belle nak kaler ape je? sbb die ade purple semata.. then itu kne beli di KK. hehe

hazzy,
tu la.. org len yg buatkan mmg comey. hehe

aida,
kmk urg pon smpat save 1 jak for our own family.. hehe

thezaila said...
August 2, 2010 at 5:33 PM

the side piece is cute.. cantik u.. i tgh pk lagi.. apa nk letak for the center piece for my big day *sigh*

Cik Belle said...
August 2, 2010 at 5:36 PM

itula.. murah sangat. betul, orang lain jual mahal sangat. huhu.. i cuma berangan untuk candy buffet aje nanti.. takpe, still long way to go.. in case i jumpa kat kl ke kan.. hihi.. tapi, serious murah!

Nora a.k.a Aira said...
August 2, 2010 at 11:06 PM

canteknyaaa..kalo i ada kat situ pun sure i ambik satu hehe (ops..pengakuan jujur) :p

flanil julian said...
August 3, 2010 at 5:16 PM

eppa..aku dh bukak blog..hehehehe..berjaya setelah ugut mengugut berlaku..haha..nnt dh start mode buat bunge paperball aku roger baikk punye.. ^^,

almaklumlah, blog dikongsi bersama groom yang eksited nk jadi G2B tapi xdak geng..haha