W&W: Weekend and a Wedding

As mentioned before, we're off to Shah Alam last weekend and thanks to those who have suggested the MUST eat place while I'm in KL and area around. Unfortunately due to time constraint, I couldn't go to all the suggested places, but insya allah, will schedule another trip to KL during Ramadhan.

So we reached Shah Alam at 1.30am in the morning and straight went to Aanna's dad restaurant at Jalan Johan Setia, Kota Kemuning. Sedaaaapppp giler wei sup tulang dia. Tak sia-sia saya tak berhenti di Tapah menikmati Sup Tulang di RnR yang juga agak sedap itu. Oh ya, Aanna's dad owned a resraurant that offered Siamese Food and imported chef from Patani. Sumpah sedap! Tapi lupa nak snap gambar sebab kelaparan+kemengantukan+ketidaksihatan.

Next day, we were off to IKEA to buy households and target utama, Japanese Table for me and KeKasyfi Hati. Nak IKEA jugak, sampai sanggup makan atas kotak selama nie sebab takmo carpet kotor. (-_-)" Tehee. So we got what we want and burned our cash there, and the best part, berjaya makan the famous meatball that everyone hu-ha-ing about. Not forgotten, significant Daim's chocolate cake yang saya terkagum bila makan and my tastebud react to my brain to create a new cake recipe inspired by Daim Chocolate too. Nanti kalau berjaya baked I'll share the recipe here. 

Jaga budak kecik nie di Ikea. Kejap je la, sebab last2 terpisah. 


Kekasyfi Hati yang tak mahu budak setakat nie. (T_T) 


*Photos from Aanna FB


Malam nya ke Danau Kota after stucked in traffic jammed for 2 hours. Seriously I cant handle it and terus cancel nak duduk KL eventho  boley shopping like heaven. Meet the spice girls from Unimap at Platinum Walk and makan di Mali's Corner yang famous for it's char kuey teow and Nasi Lemak, and Kekasyfi Hati lovess it so much. Then jalan2 di uptown beli baju for kenduri on the next day.

On Sunday, we went to Putrajaya for bestie's pre wedd. Cantikkkk photos mereka and I have a few photos that I snapped. Will share the photos once I got the permission from Cik Aanna Gorgeous. (sikit pon tak boleyyy ke Aanna? Heee.) 

Photo Manager aka pengangkut barang and the photographer nun jauh di sana 


Getting ready


Tukang amik gambar yang bergaya 


Ok, the pucat me. 

Then we dashed to Kajang to attend my primary schoolmate wedding yang my mum insist to go sebab wakil family katanya. So Congrats Latep and Dr Fara for the lovely wedding. Makanan super sedapppppp ooiii, rs nak makan 3 kali je. Pengantin pun handsome dan cantik sebab dua-dua super sweet. Serious!

Wish board, simple and guest-friendly! 


To Latep and Dr. Wifey 

*Photos from Fida!
Bride and Groom marching to the dais. 


Anak doktor dan doktor 


Friends and juniors 


Us, batch 2002 SMK A Tunaz, Kuching. 






Ok, the-sik-pandey-nak-renah pengantin. 

Ok, itu sahaja kot untuk minggu lepas. Minggu ni akan ke Perlis pulak, next week je Johor and another week akan fly balik Kuching insya allah. Yey!

Oh, gatal tangan nak share some of pre-wedd photos cik Bestie. Tapi gambar entiti je la ye. 



Entiti di Putrajaya. Lawak ok!

*Photos from Arep's the photographer FB


Sekian, Kamsahamida~

FurFLe NoTes: Eh, tema pinn & oren untuk entri nie. Hee.




7 doll(s) whispering:

Aida The Pink Goddess said...
July 28, 2010 at 4:14 PM

awak gi nikah latep duhal..hehe

Aida The Pink Goddess said...
July 28, 2010 at 4:14 PM

awak gi nikah latep duhal..hehe

PurPLe LaDy AiFA said...
July 28, 2010 at 4:21 PM

aok dood, sy ndak ka suka berjalan.. hehe. ney awk sik online yM

cik selamah kundang said...
July 28, 2010 at 4:51 PM

suruh ana buat blog satu.boleh tgk.hehehe

PurPLe LaDy AiFA said...
July 28, 2010 at 4:55 PM

br je ckp dkt pakmat suh wat blog groom-to-be satu.. hahaha

Nadia said...
July 28, 2010 at 7:19 PM

kek kt ekia tu best,tp xleh mkn byk muak..heehee

@ty_farEd said...
July 29, 2010 at 11:32 AM

yeah.. kedai yang u cakap tu kat johan setia~kota kemuning.. sangat dekat ngan umah i..!!! memang not bad huh... :) i n tunang pon selalu makan kat situ... n i can suggest u more kedai makan yang besh jugak kat kawasan kota kemuning/johan setia/jalan kebun/or kawasan shah alam... tu if u datang area situ lagi...:)