Review: Wedding Welcoming Poster

Perfectly done by my pre-wedd photographer. Concept ni rupanya sudah dibincangkan oleh saya dan Cik Bestie semasa menonton Pisau Cukur tahun lepas di mana masing-masing berangan nak buat poster kahwin macam tue, tapi sumpah I tak ingat and terbuat poster ni tanpa permission Cik Bestie. Maaaaap Cik Aanna ye, serious saya lupa and hilang memori conversation kita tue.

The design that has been sent to me. 

So, a few weeks after the pre-wedd, the 24x36 inch poster were designed by my photographer and he settled with the printing and everything. Sangat efficient okay sebab Hari Sabtu dia hantar design dekat I for approval, then hari Isnin lunch time dia send for printing and magic, Wednesday dah siap together with the wooden frame. Sukaaaa oi! Tambah-tambah suka lagi sebab I can get cheaaaperrrrr rate which is less than RM100 per poster. Worth it sebab quality ada, flawlessly printed and siap frameeeee ok Love it and the service from Zhariff saaangatttttlah terbaik!

Photo from Zhariff's FB. 

2 poster of 24x36 inch with wooden frame for less than RM100. Cheap! no?



On the day, on the easel and decorated by Petra Bridal. DIY memang tak sempat sebab not in plan. 






Ok, mywedding.com site memang belum di update. Kalau I dah upload banyak-banyak gambar dekat situ i hu-ha dekat sini k. 

Rupanya kalau nak print besar, bukan boley buat suka-suka je resize. Kene check pixel satu-satu and bit rate segala. Kalau tak, muka berpetak-petak di dalam poster besar. 


Sekian, Kamsahamida~

FurFle NoTes: Kisah easel pulak macam ragu-ragu nak ditulis disini. Takut blog dijadikan bahan bukti oleh Pihak Pengurusan Pustaka Negeri Sarawak plak. 


10 doll(s) whispering:

nuraitul said...
July 30, 2010 at 3:36 PM

sgt cntik poster wedding tue..sape ek photographer nye..??

Cik Belle said...
July 30, 2010 at 3:49 PM

thanks dear for sharing this! loveeeeee~

ElyaElmo said...
July 30, 2010 at 6:01 PM

sgt murahh!!! eh sapa awek yg pakai baju pink tu...lawaaaaa...

Nora a.k.a Aira said...
July 30, 2010 at 11:10 PM

wow murahla dan cantek..inila dikatakan pengguna yang bijak..berbaloi-baloi ~ sangat cantek !!

♥ sha ♥ said...
July 31, 2010 at 8:57 PM

haaaa shanteknya aifa!!! ai suker ai suker! veri nostalgic gitu. haha

.::NiK's WiFeY n MoMmY::. said...
August 2, 2010 at 1:31 AM

cantik..mmg berbaloi2..hehe kak lin dah plan for my family outdoor photoshoot..may be aifa bole tlg 'ayat2' zhariff ek.. :) kasik diskaun~~~ heheheh :)

LyNn HaMzAh said...
August 2, 2010 at 10:07 AM

cantek sungguh la...tema budak sekolah plak tu...memang best...zaman kak lynn dulu x jumpa benda2 nie semua...hehehe...

PurPLe LaDy AiFA said...
August 2, 2010 at 11:25 AM

nuraitul,
tu, zhariff tue lah photographer nye.. click kat nama die akan direct ke website die.. huhu

cik belle,
=)

elya,
tu la.. murah kan? tu adik sy.. huhu

nurayunni,
tq2.

nora,
haha. ini dinamakan pengantin cheapskate hee

wani,
kitak boley polah juak.. huhu

sha,
tq2! huhu

kak lin,
yeke? bgs lah.. mmg nk suggest kak lin amik die gak utk family potraite neh.. besh2. x sbr nak tgk outcome nnti.. baek. nnti sy bgtaw die.. hehe

kak lynn,
heee. kalo 2 tahun lagi agak2 dierog buat lagi canggih kot.. perubahan zaman katakan..