Review: Wedding Guestbook






I've planned to have our photos printed and the guests will need to sign the photos before paste them on the guestbook, because we try to avoid the long queue for signing the guestbook. Tapi biasa lah, time constraint to a last minute bride like me, so plan tinggal plan. So we have the traditional signing of guestbook instead.
  
The table cloth for Guestbook table pon simple je. My mum bought the cheap satin, send to tailor with the charge of RM10 or lesser. I pon tak tahu sebab mum yang settlekan segalanya.



Bridesmaids are responsible on the guestbook counter and they did a great job preparing the board for me. Thank you so much darlings, nak harapkan buat sendiri memang tak sempat. Pengajaran untuk diri sendiri yang suka buat kerja last minute. Padan muka I!



Oh lagi warning. For b2b yang nak assign bridesmaids for guestbook table, make sure the responsible person yang tinggi tahap kesabaran dan kekuatan iman sebab usually the kutukan-kutukan terhadap your majlis bermula di sini. Tadahkan saja telinga, tebalkan saja muka. 





Not all people boley terima peng-signing-an guest books ni ye kawan-kawan… Nanti ramai yang complain kata menyusahkan la ape la… Kami tak pakse ye tetamu sekalian, Kalau ikhlas nak wish ape2 wish la kat sini, kalau tak nak, doakan pon cukup dah, kalau tak nak jugak, datang makan and mengutuk-ngutuk majlis orang lain pon takpeeee. Seperti drama berbabak-babak yang berlaku di majlis I. Tetttt!



Haha, Sekian, Kamsahamida~


11 doll(s) whispering:

Cik Belle said...
July 29, 2010 at 10:49 PM

ade jugak ke drama, dear? haish.. hahaa.. neway, thanks for the tips! hihi..

NoRr said...
July 30, 2010 at 8:43 AM

comey la guest book u aifa.well, sgt setuju, not all can accept this new trend of having guest book ni..i teringin jugak nak buat but i'm afraid takde sapa sudi tulis...so, if i ever had a guest book section pun nanti, most probably, takde guest book. just a simple & cute section macam u buat tu ja la kot.teringin nak letak pics jugak..but, see la how...tengok2 apa pun tarak!hehe

cik selamah kundang said...
July 30, 2010 at 9:34 AM

le.kt guestbook pun ada drama?story2

Amalina said...
July 30, 2010 at 9:36 AM

i tade guestbook..sbb buat kat umah..ajak satu kampung dtg kenduri..sure terkujat2 pakcik makcik bile nampak stand guestbook..huhuhuhu

PurPLe LaDy AiFA said...
July 30, 2010 at 10:02 AM

aida,
senyum jak kitak, kamek pun nak senyum juak... =D nya sik berenti di sia dood, sambung lagik rh kedey mak sy. hahaha

cik belle,
haha, biase la cik belle. drama sebabak ada di mana2. lg2 kalo yang tak boley tgk org len gembira.

norr,
simple je guestbook i, tak sempat nak buat extravaganza.. hahaa. sempat lagi norr nak buat tue.. dun worry, kallo u jemput i, nnti i tulis banyak2 kat banyak2 page! ;p


muney,
haha, tu permulaan nya sbb tpt org masuk kan.. kat dlm byk lagi drama sebabaknye.. huhu

amalina,
hahahaa. xpe, better xde dr ade kot kalo bende tu menjadi isu.. =D x sbr tggu majlis you sbb ade byk pomander ball comey2.. hehe

LyNn HaMzAh said...
July 30, 2010 at 10:12 AM

kak lynn kawen x buat pun guestbook nie...guestbook awak cantik la...

ElyaElmo said...
July 30, 2010 at 10:28 AM

dearr...itu laa..i pun tgh pikir2..on my wedding day nnt..i nak assign sapa tuk jaga booth guest book ni.....
selalu terfikir, derang nak kee tlg i jaga nnt yeh???hu3

PurPLe LaDy AiFA said...
July 30, 2010 at 11:19 AM

kak lynn,
xpe xde guestbook, yg penting kahwen sah and kak lynn dh ade anak pon skrg.. hehe

elya,
heeee, sbb tu kne ada AJKs nie.. AJK merangkap close frens and family je la..=) elya ade adik bradik pompuan tak? suh dieorg jaga pon boley.. hehe

nanaruzana said...
July 30, 2010 at 1:58 PM

tu la...aitu mase prepare nak kawen tu pon...rase cam nak fulfill wish sendre + org lain..tp mama akak da pesan...camne kite rase lengkap pon,harus ade juge mulut yg xpuas ati...wat ape kite suke dan mampu...

PurPLe LaDy AiFA said...
July 30, 2010 at 3:04 PM

betolllll! asalkan diri sendiri dan family happy dah cukup dah.. mls nak layan org cmtu... depan2 tak masuk pintu dewan lagi dh kluar statement mcm2.. bile masuk apatah lagi..