Review: Our Hantaran(s)

Let's start with minor things macam hantaran dulu ek. Kang post semua gambar seluruh majlis leh lagging blog neh. 

From Eppa to Eppi. 

All were done by the bride herself! Tepuk tangan dekat saya sebab serious tangan saya kayu dan tak kreatif langsung, makanya deco sesimple ni wajib dikagumi. Time kasih kat bestie Cik Aanna sebab selalu inspiredkan I dengan kerajinan beliau dengan membuat semuanya DIY. Deco hantarans semua buat dalam satu malam je. Tapi lipatan segala, aunties I yang buat semuanya ek. 

Dulangs were from Basketlab. Post ke Sarawak ok, semata-mata nak pumpkin carriage. Thanks to Ana from Basketlab creative sebab rajin melayan kerenah saya yang macam-macam and cerewat ini. Terharu  sangat sebab tolong settlekan posting and everything. I tak tengok pon dulang tue time I beli, so memang betol2 atas dasar percaya neh. Naseb baik sampai dengan selamat even ada minor injuries dekat dulang-dulang tu. 

Kain satin scarlet lak beli 2 meter kat AtuZ di Seberang Prai. Mula-mula ingat nak buat crumple2 kat atas dulang tu, tapi my mum bising kata buruk, terus die bagi polistrin gelombang-gelombang neh. Kebetulan ada banyak, so I amik 5 pieces of them for each dulang, stacked them together and balut guna polistrin. Simple je. 

Dove yang banyak-banyak on top of the dulang pulak beli kat Crafio, online purchase gak (Check out their wedding favor boxes, really cheap!). And beaded scarlet white tu beli kat Johor aritu, kat Ayer Hitam. Tapi tak cukup for another 2 dulangs, so pagi-pagi hari Rabu my mum dengan I rushed to FAH company di Kuching cari deco-deco yang diperlukan lagi.  

 
Yes, i memang suka dove. Wedding Cap Mohor pon ada dove, kat deco hantaran pun mau dove jugak. 


  
Bronze color of E72. Beli time January lepas, time beli kain untuk MOH sekali. Entri ni. Kalau beli lambat sikit mesti dah boley amik kaler putih tue. =(



 
Perfume from Lacoste. Beli dekat Parkson Penang during Christmas Sale. Tutup mata tengok wrapping tue ye sebab dah double wrap je sebab nak cepat. 


 
Sejadah beli kat Jalan TAR, tak ingat nama kedai tue. 


  
Toiletteries set for Men. FCUK beli kat UK, pesan thru kawan and Nivea from Tesco je. =) 


 
RC Helicopter. My man memang insist kata dia nak heli neh! Naseb baik tak mintak yang fuel nye.  


 
Fruits-Grapes and Strawberry. My hubby sangatlah suka anggur, so bagi je ape yang die nak.


 
Hantaran wajib, of course Kek Lapis Sarawak. Sponsored by my aunt, so pasti sedap!   


From Eppi to Eppa 

Dulang(s) were also from Basketlab Creative. Deco pulak by Petra Bridal. Agak mahal actually the charges for each dulang, tapi takpe la, sebab mini pelamin ni die charge murah.   


 
Cherry Blossom DKNY Set, also bought during Christmas Sale last year.    


 
Roses Body Set from Mark and Spencer. Also bought from UK, pesan kat member. Time kasih Cik Nieda! 


 
Telekung and Purple Clutch from Clarks. 


 
Cupcakes sedappp! All the way from KL but i'm not sure from which bakery.  


 
Hantaran tambahan- Tat nenas and Baulu. Memang Johorian la! 


 
Bunga Pahar Telur Itik. 


 
Lastly, wang hantaran in dinar emas. My Abah opt for dinar emas as the price will increase by time. Investment pulak abah aku ni. Interested? Click Here.   

Good news to all Kuching-ians yang berhajat nak rent this pumpkin carriage dulang(s). Price varies from RM15-20 each. Drop me a mail at miftahulaifa@gmail.com ya! Pick up point at Pusat Kecantikan ASZA, Jalan Satok, Kuching. 

Sekian, Kamsahamida~


FurFLe Notes: Sebelum Ramadhan tiba, my entries akan meliputi semua pasal my wedding. Jangan muntah taw. I sendiri pun dah muak actually. Haha. 


9 doll(s) whispering:

Hazzy Ishak said...
July 13, 2010 at 7:58 AM

7 berbalas 5 ke hantaran tu semua?

~dARlee zURiS~ said...
July 13, 2010 at 9:14 AM

wow!
lawanya aifa
memang kreatif lah kamu

thezaila said...
July 13, 2010 at 9:37 AM

wow sangat kagum bila dapat buat hantaran sendiri.. kudoss.. tp bagi saya yg mempunyai 2 tangan kiri.. DIY my own hantaran adalah perkara yg x mungkin terjadi.. =(

cik selamah kundang said...
July 13, 2010 at 9:43 AM

hahaha.ok.xmuntah.haha

PurPLe LaDy AiFA said...
July 13, 2010 at 9:53 AM

hazzy,
yup, 7 balas 5. tapi ade gak ar terlebih sikit2. lebih kurang 7 balas 7 jadinye. hehe

zuris,
haha, xdenye zuris. semuanya lekat2 secara simple je.

zaila,
saya pon begitu pada mula nya zaila.. bila keadaan terdesak, nak tak nak terus buat sendiri jugak. hehe

cik muney,
nak gammbaaaarrr! hehe

Anonymous said...
July 13, 2010 at 10:13 AM

*clap clap* studdent yg cemerlang..!lepas nie blh tlg aku buat bunga centerpiece..hehe

Cik Belle said...
July 13, 2010 at 1:47 PM

aww, dove itu comelll!

WaWa said...
July 13, 2010 at 8:20 PM

Uwaaa kak aifa, kacak da jak dulang hantaran kitakkkk!!
Geram nangga eh..
Wah, bolehla nak sewa mun time kamek lak.. (ecececece, ntah bila gik kah.)
Tahniah agik ke kitak! :D

shaz said...
May 15, 2012 at 9:37 AM

salam, bole sy tau di mana awk beli dinar emas? im thinking of getting it for my mas kahwin as well. i tried to find your email add..but takde..hope you can reply me at xshajiax@gmail.com ..tq!!