Review: Deco mini pelamin, mini dais at stairway, and bilik pengantin

Location: Baitul Asza, Kuching. 

 
Address wall, painted and designed by my beloved abah. 


  
Only 1 mini semi-deco arabian canopy needed for majlis ijab qabul, sebab we have around 150 guests only. 


 
Sebab I tak ada penunjuk arah, so I opt for bendera sebab Sarawakian always use sejak zaman dulu. Kalau ada kenduri, mesti ada bendera dikibar kat depan lorong sebagai tanda rumah kat area tu ada kenduri. Dekat jalan besar I letak bendera Malaysia, and depan rumah I letak bendera Sarawak and bendera Johor. =)  



Scarlet and cream pelamin by Petra Bridal. Contact Abang Awang or Kak Neng for more info. Seriously, murah giler mini pelamin neh.  



Pomander ball kegemaran umi I. Kitaorang cari 1 Kuching nak cari span ball tu tapi x jumpa. Konon nak DIY la guna bunga lepas hantaran aritu. 



Angpau upah pendaftar perkahwinan dan saksi. 



Bilik pengantin. My abah beli english bedroom set and deco himself all the room. Tema menjadi chilli red sebab cat scarlet dah tidak dijumpai di Kuching. 



Red door! 



The door of the huge closet. Tak da gambar full closet. 



Design dekat belakang tu is actually a plywood yang dibalut dengan wallpaper dan di gantung di belakang katil. Actually ada lampu kat belakang plywood tu sebagai effect menambah seri katil, tapi tak nampak pulak dalam gambar nie.   



Lampu pun merah you! Ikut tema~ 



Terletak gambar pengantin plak. Actually nak bagitaw, langsir tu my mum susah payah tempah di Indonesia. Bukan Jakarta or Bandung, just daerah kecil di Kalimantan, Pontianak nama tempat tu. Naik bas je dari Kuching. A wayyyyy cheaper harga die and cepat. Pagi ni tempah, malam esok dijamin siap!  



Actually nak tunjuk gambar deco dekat stairway nie. Kesian dekat ruangan di tangga nie, selalu diabaikan. So i decided to have a deco there after tengok this photo. 



Wedding chinese mane ntah. Told you, my wedding guide kebanyakan nya dari website Chinese and magazine Cina. Hee. 



Gambar before berlakon video aritue. Tak ada gambar full deco di tangga. So, this is the left half.



And this is the right half of the deco. Abaikan the bride, fokus ke deco dulu. =D 

Sekian, Kamsahamida~ 

11 doll(s) whispering:

cik selamah kundang said...
July 14, 2010 at 9:08 AM

adore your room and stairway most.siap buat action atas katil.red make your room turns more glamor and super hot.dan super hot yg lain juga.hik hik hik.

Hazzy Ishak said...
July 14, 2010 at 9:37 AM

sangat sangat cantik!!

Nora a.k.a Aira said...
July 14, 2010 at 10:28 AM

cantek bangat....deko kat tangga tu sangatla menarik dan kreatif :)

SweetyMui2 said...
July 14, 2010 at 10:42 AM

u r soooo grgeous sis! :)

ezzati said...
July 14, 2010 at 1:00 PM

eppa..sumenyaaa cantikkkk

hana yoriee said...
July 14, 2010 at 2:46 PM

owh my god! overall presentation sgt cantek..boleh jadik mentor gak ni..the stairway, yg angpau tu siap ada tq tag, n bedroom set n deco..huh..sumenya perfect laa..bagusnye ayah n mak sama2 membantu utk hari bersejarah anak perempuannye..beruntung!

Ani Inherown said...
July 14, 2010 at 2:57 PM

congrats kak epa :D semua kacak :D

PurPLe LaDy AiFA said...
July 14, 2010 at 3:57 PM

cik muney,
hahaha room merah menyala! smua tetamu comment, "abes la eppa mlm nie". =D

hazzy, nora, wani,
thanks to my abah sebab kreatif mendeco bilik and the chinese couple yang kawen dlm gambar tue. hehe



sweetymui2 and zati,
tq, nnti you guys lagiii superb ikut peredaran zaman!

hana,
hehe, dieorg excited sbb anak first agaknye.. tq taq tu free sebab buat wedding card. byk giler mereka bg smpai skrg pon x abes guna lagi.. huhu

eh, xley jd mentor, sbb everything tak mengikut plan.. my hubby pon marah time i buat preparation aritue sbb everything i ubah last minute..

Anonymous said...
July 14, 2010 at 5:58 PM

cantiknyeee bilik u~ i like~

ellfazira© said...
July 22, 2010 at 1:29 AM

ai love everything!! enuff said :)

PurPLe LaDy AiFA said...
July 22, 2010 at 11:01 AM

anon and ellfazira,
thanks dear...