Weekenders as Single Lady Part 1: Serbu Makanan Taiping

My Friday was full of surprises and joy. It was full-filled with food hunting at Taiping during the daylight and single-life-ended celebration at night of it.

We had our quarterly teambuilding at Taiping, Perak this time and the main activity is the Taiping Food's Taiping. Of course tempat wajib pergi is at Kilang Arang Mr Chuah, again. Tapi kali ni kami disajikan dengan sweet potatoes from Japan yang super sedap and sweet selepas dibakar menggunakan arang Mr Chuah. 

Ihsan gambar Google ye. Haritu terlalu bz nak mengsnap gambar.

 
60% of his charcoal are meant to be exported to Japan.



In exchange, Malaysia dapat merasa Japanese sweet potatoes.



Mee Banjir Udang Mak Teh Kuala Sepetang pun tempat wajib singgah makan di mana saya telah membaham 16 ekor kepala udang dan 6 ekor udang. Allergic sebenarnya tapi tergoda dengan mangkuk yamg dibanjiri udang. 

Girls dapat 8 ekor udang, tp both girls yang join semua allergic udang.  


Then kami ke kilang memproses kerang dan menikmati air kelapa segar from a stall in Kuala Sepetang. Gelas besar satu!



Tidak cukup dengan itu, kami ke Bismillah Cendol di Bandar Taiping pulak. Ternampak Laksa Taiping dan juga Pasembor di kawasan berdekatan, apatah lagi, terus membaham kesemuanya. 

Pasembor! 

Cendol Bismillah yang super famous di Taiping 



Laksa with extra shrimp paste. Sedap gila! Tapi kombinasi makan laksa dengan minum cendol memang tak boley pakai. Bila sendawa cendol tiba2 bau ikan! Euww.


Balik dari Taiping semua pening. Kenyanggg gila! Sampai Kulim dalam pukul 6, then terus bersiap nak makan buffet pulak. Memang plan diet dah musnah sebab weekend lepas. Sia-sia pergi gym. 

Nampak gayanya, berPamela Anderson la daku next week.

Sekian, Kamsahamida~

6 doll(s) whispering:

cik selamah kundang said...
June 23, 2010 at 9:18 AM

tak bley blah pamela anerson.hahaha.lucu

Stilla said...
June 23, 2010 at 9:27 AM

nyaman eh cendol ya...=)

prettyrain said...
June 23, 2010 at 10:20 AM

taiping best. selalu jugak lepak sana bila balik kg kt parit buntar

ezzati said...
June 23, 2010 at 1:04 PM

mak aiiii..banyaknyeeee makan!!

PurPLe LaDy AiFA said...
June 23, 2010 at 3:03 PM

selamah,
hahaha. rahsia2

stilla,
nang jak! hehe

meza,
kan??? tpt indah permai untuk lepak makan dan makan dan makan dan makan dan makan! hehe

zati,
tu la psl zati.. dah xde pantang2 dh neh

ZARA said...
June 23, 2010 at 5:10 PM

sedapnya makanan!!!