My Bachelorette Party-Weekenders as Single Lady P2


Balik dari Taiping haritu, daku tergesa-gesa balik ke rumah setelah digesa dengan Muney. They all planned for my bachelorette party and I have no idea at all on where would they bring me to. After received the printed official invitation, then I knew the venue would be at Red Box, Gurney Plaza. Bersosial secara high class pulak kali ni. Nasib baik ditaja, kalau nak pergi sendiri memang tak terdaya. =D 

The official invitation card. The worst picta ever was picked. Dress code theme is PurPLe BUT they forbid me to wear PurPLe. Not fair! 

So 7 of us sampai sana around 830 malam and after settle with  everything, pukul 9 baru boley masuk. Maaaaapkan daku ye sebab jakun, tapi daku nak cite gak. Makanan buffet di sana sunggggguhhhh sedap! Black pepper prawn, Scallop, Mee Papan, Cakes, Lamb, Beef masak ape ntah, sumpah sedap gila! Makanan meman superb, berbaloi dengan harganya. Tapi ke-fresh-an udang tu memang kalah la dengan gerai or warung Mak teh.  

Presenting the 7 wonder girls. 

 


 
Kak Shah and Kak Ely, si wifey yg dapat pass outing dari husband 


 '
Kak Atun and Muney. Orang kuat majlis. 


Kak Yan and Ira, the upcoming brides. ;p 


 
and ME. Hah, buat gaya Azwan Ali plak. 

After kenyang-kenyang, kami pun mula berkaraoke. First round semua pilih lagu masing-masing and nyanyi ramai2. 2 game haruslah mereka mengenakan bride-to-be neh. Dierorg pilih satu lagu Chinese and display lirik Chinese, and haku pon buat la lirik sendiri untuk dalam tue. Macam-macam perkataaan keluar, Jackie Chan, Stephen Chow, Lim Kok Weng.. Hambik korang daku tribute jadi lagu. 

Jerit tarik mulut senget ala Shahir Hoi Hoi Hoi. Nyanyi lagu Cina je pon kot. 


Then, sambung karaoke lagi sampai lebam.  Next game is semua kena divide jadi 2 group, then pilih lagu and buat persembahan mengikut ke-kreativitian masing-masing. Of course la kumpulan kami paling kreatif! ;p (Padahal kalah)

Group Kristal-Keindahan Pantai, gaya memang ada. 


Group fanatik M Daud Kilau.  


Peningku fahami dirimu, peningku mengikut rentakmu. Juri tengok pun pening. 


Sambung karaoke lagi, then daku dibuli untuk membuat strip /pole dance dengan berlatarkan lagu favorite daku JaiHo, setahun lebih woh ringtone tak tukar2! Haaaambik ko lagi skali, habes semua bontot haku gesel, tapi pakaian still maintain aa. Haha. Gambar tak boley nak disclose la, aksi terlampau sangat. 

 
Ppppapa PARTy everyday.


 
*If we ever meet again* 

And lastly, nyanyi lagu Season In the Son ramai-ramai. Sedey gak ar, sebab lepas ni belum tentu boley bersosial sebegini.



 
Everyone was wearing PurPLe. You girls rockss bebeyh!  


 
Orang kuat majlis. Thanks muney! Lepas I pindah, u cari la geng baru untuk makan teloq kenduri cicah kicap. =p

Then kami singgah ke Padang Kota sebab terlampau dahaga. Red Box nye minuman super mahal, so tak mampu nak beli bergelas-gelas. Maka kat sana jugak la upacara memotong kek Bye-bye Single pon berlaku. Owh, memang I love single but not available life sangat-sangat, tapi dah tua-tua ni, sedar diri la seru dh sampai.. 

 
They really know how much I love being single and enjoy every seconds of it. 


 
*sobs*sobs* =[  


 
Make a wish, girl. *I wish for everyone happiness. Yang dah kawen moga dikurniakan rezeki, yang dah couple moga selamat ke gerbang perkahwinan, yang single semoga cepat ditemukan dgn jodoh yang baik-baik. Amin. 


 
Waaaaaaaa. Sedey lagi. =S 


 
NEXT brides. 


 
The singles. Wifey tadi amik gambar. 


 
Love you girls. *Kisses and hugs.* Thanks a lot girly girls!!! 


Anyway, what a fantastic party! Oh thank you girls!!! Sangat-sangat happy. Ni lah reason nak rasa sedey  tinggalkan single life~! =s

Sekian, Kamsahamida~ 




13 doll(s) whispering:

Hazzy Ishak said...
June 23, 2010 at 2:42 PM

wah siap potong2 kek bagai. rasanya karaoke pilihan yang terbaik kot utk celebrate parti ni kan

Stilla said...
June 23, 2010 at 2:42 PM

best nye..happening da jak bachelor party ktk...=)

cik selamah kundang said...
June 23, 2010 at 3:05 PM

tetiba nk sedih dipenghujung ayat.sambil pikir sapa lg minat nk mkn telur cicah kicap kalau bukan kita 2 ja,.uwa.sob sob

prettyrain said...
June 23, 2010 at 3:24 PM

bestnya ada kwn-kwn yg celebrate pengakhiran zaman bujang tu.
sweeeeeeeeeeeeett!~

Aida The Pink Goddess said...
June 23, 2010 at 3:32 PM

bestnya, so eppa: how do u feel sik lamak gik ya..hehe

PurPLe LaDy AiFA said...
June 23, 2010 at 4:08 PM

hazzy,
wajib ada kek sebab i love cakes so much! hehe tu la. karaoke and wajib ada game2 br happening. hehe

stilla,
yes, it was. thanks to all my frens yang make it. *happy&terharu*

muney,
sob sob jugak. huhu. jaga rumah baik2 lps neh.. echey.

meza,
hehe. meza punya nnti pon mesti ade nye. dun worry! =)

aida,
heee. sik tauk nak rs apa. sekpat nak imagine. huhu

Nurul Huda Jumri said...
June 23, 2010 at 4:24 PM

waaa...bestnye! so sweet lah geng2 eppa ni...

ZARA said...
June 23, 2010 at 5:11 PM

best nya!!!! jealous much!

PurPLe LaDy AiFA said...
June 24, 2010 at 1:18 AM

kak huda,
huhu. mereka mmg sweet.. and sy suka party! combination tu yg jd mcm neh. hehe

zara,
dont worry, you'll get one yang lbih happening! heeee~

zLa said...
June 24, 2010 at 9:51 AM

oh dear..mmg sedey sgt nk tinggalkan singlehood valley..ai dulu siap nangis2 lagi..hahaha..but then bila dh kawen ni rasa seroooooonoooooks!! seyes tak tipu..cubela try klu xcaye :D

PurPLe LaDy AiFA said...
June 24, 2010 at 11:03 AM

kan??? mmg sdey..huhu. yeke? semua yg dh kawen mesti ckp cmtue. ok lah, nnti i try cmne. seminggu je lagi pon.. hihi =p

konamkiat said...
June 25, 2010 at 11:35 PM

nang tebal la makeup sampe muka amo..