Kenduri Minggu 3 Bulan 6-Kenduri Orang Kaya

Kenduri lagi….! Actually ada 2 kenduri minggu lepas. Satu dekat Bertam, Penang, satu lagi dekat Alor Setar, Kedah. Memang niat nak pergi 2-2 kenduri pun, tapi sebab before tu kena pergi ke tailor dulu nak settlekan mende2 kawen sendiri, trus masa teranjak dan tak berkesempatan nak g wedding di Bertam. AMPUN Zura! Sik sempat nak g wedding kitak~ =(

Sampai Alor Setar dalm pukul 2, tapi sebab nak cari WNS Homestay tempat wedding tu dilangsungkan sampai sesat-sesat, dalam pukul 3 lebih baru sampai kat majlis nie.

Sampai-sampai je terus tengok pengantin. Sebab majlis kali ni agak berprotokol, I mean kalau nak ambik gambar bersama pengantin di atas pelamin kena register dulu, so kami tengok dari tepi je. Actually bagus jugak sistem ni, sebab tak de la terlepas mana-mana orang penting untuk merenjis. Dahulukan keluarga dulu, then after semua settle, baru ada sesi bersama rakan-rakan plak.

The crowd. Tangkap gambar dari sisi-sisi je. 



Nampak sikit. Cantik tak?


Oh, ini time majlis belah perempuan. Saya pergi yang belah lelaki je. 


Bride and Groom tersangat lahh gorgeous and charming! Memang perfect for each other la. Belum lagi saya dedahkan latar belakang both of them, kalo tak mesti wohwah wohwah je korang.

Make-up dari butik Alor Setar.  Cantik and sweeeeet kan? 




Theme kaler royal silver. Sangat cantikkkkkkkk and sesungguhnya saya sangat teringin memakai silver di hari perkahwinan.. =S ingat nak pakai time bertandang tapi tak berkesampaian pulak.. Makanan pulak nasi briyani, daging, ayam goreng rempah, ikan keli dan air asam. Fuh, memang utara la.. ! Kat luar pulak mereka sediakan gerai char kuey teow yang baunya super sedap. Bau je lah, nak merasa tak sempat (statement ini ditujukan kepada PakMat dan Aanna) :p 

The beautiful dais. Note to Aida: Dunlop-dunlop. 


Tak banyak gambar sebab saya segan pulak. Tak berape nak rapat dengan pasangan ni, tapi nak pergi jugak ke wedding nie sebab ade menda nak disettlekan di Alor Setar lepas majlis.

Finally, gambar dengan pengantin. 

Kepada Lan and Ama, selamat pengantin baru, both of you are such a beautiful couple. Kulit sama-sama putih pink.  Anak-anak nanti mesti super cute, trust me! =)

Sekian, Kamsahamida~ 

FurFLe Notes: I've too much pergi kenduri dekat Semenanjung sampai lupa how pengilan dekat Sarawak is. Anyone nak jemput I pergi kenduri di Kuching this weekend? Help me to refresh memory! Tolong, serious lupa.



5 doll(s) whispering:

Hazzy Ishak said...
June 21, 2010 at 3:29 PM

pelamin yang super duper cantik, teringat kenduri kawin mawi & ekin. dorang pun pakai silver jugak

cik selamah kundang said...
June 21, 2010 at 3:39 PM

memang gempak ni sampai nk tgkp gmbar pun kena register

Aida The Pink Goddess said...
June 21, 2010 at 3:51 PM

santeknya pelamin merah gitew... pengilan awak jakla terdekat pa.hehehe

Aida The Pink Goddess said...
June 21, 2010 at 3:52 PM

santeknya pelamin merah gitew... pengilan awak jakla terdekat pa.hehehe

PurPLe LaDy AiFA said...
June 22, 2010 at 9:26 AM

hazzy,
silver cantik kan? suka gila!

cik muney,
haha. tu la. sape yang nak tangkap gambar and merenjis pengantin atas pelamin yg kne register. hehe

aida,
ya dunlop satin pelamin.. hehe sbb ya sy alertkan awk. hehe