Kenduri Minggu 2 Bulan 6-Scarlet Wedding


*Lambat giler baru nak post pasal wedding yang saya pergi last week. *

Minggu lepas kami ke Perlis untuk menghadiri kenduri rakan sekelas semasa di universiti dulu. Actually, pengantin lelaki tu member kami, tapi sebab kendurinya nanti kat Johor, so we decide to go for yang dekat Perlis instead. Dekat sikit and senang.

Sebab tak tahu jalan nak ke rumah kenduri, (pengantin tak bagi hardcopy kad, dia kata dah habis) maka kami terpaksa menunggu petunjuk arah dari mereka yang mengetahui. Dalam pukul 3.00 ptg baru kami sampai di tempat kenduri itu. Lambat gila, maka before tu dah membaham dekat Secret Recipe dulu.

Sebab dah kenyang, saya decide tak nak lah makan banyak, TAAPIIII sebab  terliur dengan gulai daging kawah yang wajib ada di setiap kenduri di utara nie, saya pulak yang makan melampau dari orang lain. I cant resist that ok. Even I hate rebungs and dalam tu ada rebung, I makan super banyak sebab bau rebung tu langsung tak ade. Camne dia buat ey? Tapi memang super Seeeeeeeeeeeeeedaaaaappppp gila! (tak snap gambar sebab malu amik byk sgt)

Yang lain-lain, just see the pictures aa. I just love this scarlet red! 

 
Simple   



Love the white big chairs!!! And another patched petals dais. Suka!  


I wonder why the groom nak letak tangan atas Kekasyfi Hati's shoulder. Lain lak org pikir. Haha. 



Ok, dah lepas. Nasib baik. Kalo tak mesti aku ingat mereka ada skandal. 



Ni posing team bola FiFa 2010. 



The girls yang datang. Nasibb baik datang bersama perempuan. Kalau tak makan sorg2 la gamaknya sebab khemah laki and perempuan asing2. Hee. 



Even I tak kenal the bride, selamba je explore sampai ke bilik pengantin. Super nice ok with that pomander balls!  






Huish, ni kalo ada barang hilang ni memang kompom aku kena tuduh. 

Sekarang, mari kita melihat drama sebabak pengantin. 


Alololo, jangan la gaduh-gaduh manja atas pelamin...



Man merajuk.



Ajla pujuk. Jangan la lari abang maan.... =D



Man kalah. Hehe. 



K, berbaik dah.. Bahagia. Hee. (Ok, cerita rekaan semata-mata taw)



Gadis-gadis kemaruk takhta nak jadi raja sehari. 

  
Yang ni memang paling tak sabar dah.. ;p 

Kepada pengantin, Selamat menempuh rumah tangga. Moga dimurahkan rezeki dan bahagia selalu. Sedangkan lidah pun selalu tergigit, so banyak-banyak bersabar ye. Moga bahagiaaaa selalu! 

 Sekian, Kamsahamida~ 

18 doll(s) whispering:

Aida The Pink Goddess said...
June 18, 2010 at 8:28 AM

red & gold-never thought it'd turn out very luxurious oh? hehe can't wait for yours eppa!

Aida The Pink Goddess said...
June 18, 2010 at 8:28 AM
This comment has been removed by the author.
Hazzy Ishak said...
June 18, 2010 at 8:34 AM

pelamin tu nampak mewah sangat, mesti dah tak sabar nak naik pelamin kan?

Anonymous said...
June 18, 2010 at 8:34 AM

hahaha..kelaka sungguh ending ko kali ini...klu blh tag, aku dh tag razi ngn imah utk entry ko nih..hahaha lagik

NoRr said...
June 18, 2010 at 8:36 AM

hahaa..kelakar la u buat story yg gaduh2 manja tu..i tegelak tengok..anyway, red & gold mmg lawa kalau berani kan..

aini said...
June 18, 2010 at 9:17 AM

awak boleh tolong tanya tak dia amek pelamin tu ngan sapa?sbb tunang sy org perlis.. =)

aini said...
June 18, 2010 at 9:17 AM
This comment has been removed by the author.
thezaila said...
June 18, 2010 at 9:25 AM

part yg gaduh2 manja tu sangat comel.. walaupun rekaan semata2.. =)

ezzati said...
June 18, 2010 at 11:09 AM

canteknyaaa pelamin tu..ala2 yg kt nak...heeee

aCik GeE cHoMeY said...
June 18, 2010 at 2:03 PM

peh lawa giler pelamin dier..bilik tido pon sweet..:-)

nanaruzana said...
June 18, 2010 at 5:04 PM

Owhhh..Man...?sangat hensem...?MAN...?errrkkk :P

Anonymous said...
June 19, 2010 at 8:46 AM

http://www.facebook.com/album.php?aid=13611&id=1766694647&op=6#!/photo.php?pid=223392&id=1766694647&fbid=1114802728059

try bukak..pepel pelamin dia

PurPLe LaDy AiFA said...
June 20, 2010 at 9:52 AM

aida,
kan? nampak exclusibve and elegant!

hazzy,
haha. belum2. rs nak berhentikan wedding ticker tue.

aanna,
aku usulkan cdgn ko kat blogspot nnti. suh wat collaboration dengan facebook.

noRr,
tu la psl. lawa gila kaler neh. hehe. kalo pengantin taw tu matik I..

aini,
wokeh, tp kan, die nye bridal boutique ni kat alor setar. which one im not sure, tapi nnti i g tanye.


zaila,
haha. mcm real lak. sy snap je aksi2 neh, x sure betol ke x bergaduh tue. huhu

zati,
kan kan? suka gak! simple and nice.

kak nana,
hahhaa. pengantin kot....!

anon,
thnks!!!

PurPLe LaDy AiFA said...
June 20, 2010 at 9:55 AM

anon,
sumpah cantik that pelamin. is it from santubong bridal?

aini said...
June 21, 2010 at 5:32 PM

memang superb giler pelamin kat link cik anon bg..tepegun jap masa tgk..haha

PurPLe LaDy AiFA said...
June 21, 2010 at 11:56 PM

aini,
kan? sumpah cantik! mmg i nak simple macam tue. exactly the same! dah la kaler mmg royal purple, tpt pon buat dkt tempat my wedding nnti. takde rezeki nak buat dengan bridal tu kot. lambat sangat nak menyesal. tu la xdgr ckp mak.. huish

Anonymous said...
June 22, 2010 at 9:54 AM

cik anon ni..heheh..welcom..kmk ng suka ngga pelamin2 tk...hehe:)

PurPLe LaDy AiFA said...
June 22, 2010 at 10:05 AM

cik anon,
heeee.. kitak sik madah awl2. mun sik smpat mek berpelamin gitok.. hihi =(