Kenduri Minggu 1 Bulan 6.

*Sebab majlis ini berprotokol, saya nak menulis dengan bertatabahasa juga.


Musim kenduri kahwin tiba lagi. Minggu ni saja kami ada 4 jemputan nak dipenuhi, satu di Penang ini, 1 di Alor Setar, 1 di KL dan satu lagi di Kuching. Sebab tak boleh nak memenuhi kesemua majlis, kami ke satu majlis kenduri di Penang sahaja. Pengantin adalah ketua kelas kepada kekasyfi Hati semasa bersekolah rendah di KL dahulu and it was the first time I rasa malu and kekok di kenduri orang lain.



Disebabkan Kekasyfi Hati sangat teruja dengan perkahwinan rakan sekolah rendahnya, maka beliau yang bertindak sebagai peng-snap gambar sepanjang majlis berlangsung. 

Ahli jawatankuasa berwarna kuning 



Tempat makan beradab tapi kek tak sampai lagi. 

Agak terawal sedikit kami sampai di majlis ini. Tak ramai orang lagi, maka kami pun menjamu selera terlebih dahulu kerana perut sungguh lapar gila! Santapan adalah menu utara iaitu gulai daging kawah (sedaaaaaaaaapppp gila), ayam goreng rempah, acar buah dan nasi daging. Terdapat juga ABC dan taufu fa sebagai pencuci mulut. Saya saaangaaaattt suka makan taufu-fa, sebab lepas makan rasa macam kulit lebih halus. Yeker? 

My portion. Kenyang sampai malam! 



I love the taufu fa!!!! 

Pengantin lelaki tiba pada pukul 2 petang, diiringi rakan-rakan sepasukan tentera laut dan paluan kompang. Kagum sebentar dengan sword bearer yang dipersembahkan.  Selalu tengok gambar orang lain je, sekarang tengok live depan mata, best! 

Comey beno flower girl segala nih. 



The pelamin. Macam besh je the background is petals pasted on the wall. Cantik! 



Runaway bride. Takde la, dia lari nak sambut pengantin lelaki. 



Pasukan pedang yang bakal beraksi. 



Rombongan. Meriah sangat! 



Perarakan pengantin. Time ni Kekasyfi Hati je di tgh2 mereka ni sebab nak amik gambar. 



The happy bride and groom. Suka! 

Spotted. Kekasyfi Hati di sana. Bukan main excited. 



Getting ready. 



Go! Oh, macam besh je jalan bawah pedang. Suka lagi! 



Kami selamba mengganggu pengantin bersanding. Mak bapak mereka pun belum menepung tawar lagi. 



Sweet and happy couple! Tahniah anda berdua! 

Right after majlis, kami pun mencari tempat yang beraircond sebab cuaca di Utara ketika itu sangat paaanaass di waktu tengah hari. Mesti sebab ramai pengantin baling pakaian dalam/baju tidur atas bumbung  untuk elak hujan. Sebab nak pergi celebrate ini, maka saya tidak dapat ke Alor Setar menghadiri majlis Mrs Engineer di sana. Sorry yek, niat asal memang nak pergi, tapi lupa nak print map. =S

Selamat Pengantin Baru kepada Shahiran and his wife. Semoga kekal abadi selamanya dan berjaya membina keluarga dengan berkat dan rahmat-NYA. Ameen. Juga Selamat Pengantin Baru kepada Farhana &pasangan di Kuching, Azid &Natrah di KL dan Mr&Mrs Engineer. =)

Sekian, Kamsahamida.

FurFLe NoTes: Every week ada kenduri. Every Monday akan check facebook sebab nak tengok kawan-kawan yang update gambar kenduri yang saya tak dapat nak hadir. Sangat tak sabar tunggu gambar org kawen di upload. Adakah anda juga berperasaan seperti saya? ;p  



11 doll(s) whispering:

Hazzy Ishak said...
June 8, 2010 at 8:08 AM

bestnye dapat jalan bawah pedang

aCik GeE cHoMeY said...
June 8, 2010 at 9:26 AM

wah.....menarik nyer wedding dier...suka la tengok..:-)

~ciK seRry~ said...
June 8, 2010 at 9:38 AM

hahahha...sAme La ePpa...sy pOn BegiTuww jugE!! x saBo tGgu Kwn2 upLod gMbO kaWen kat fB!!hee~

cepatLA eppa kaWen sy da x saBo nk tgk! hoho~

cik selamah kundang said...
June 8, 2010 at 10:16 AM

wei.siap overlap pengapit nk tgkap gambar.buleh thn gelojoh pasangan anda ni.hahahahaha

PurPLe LaDy AiFA said...
June 8, 2010 at 12:05 PM

hazzy,
tu la.. cm royal je.. suke.

acik gee,
kan? slalu tgk kat tv je..xpon kat gambar2 di blog org len. kali ni g sendiri, trus teruja. huhu

cik serry,
hahaha.. tu la kan? sonok tgk gamba kawen org len.. suke je prasaan tgk org len berbahagia.. hehe

haha.. ade 3 minggu lebih je lagi nie.. cuak2.

muney,
hahaa tu la psl.nak amik gambar besh x ley malu2. nasib baik bwk lumix je. kalo bwk dslr mesti org dh mistakenly OP trus. haha

ElyaElmo said...
June 8, 2010 at 5:03 PM

elya tak sabar nk update pasal wedding2 member kat blog ni...
asyik bz jeee..sigh...~

Acaii said...
June 8, 2010 at 5:31 PM

waaa, dah dekat sangat ni..:) good luck bakal pengantin..:) jalan dari blog xora..:P

PurPLe LaDy AiFA said...
June 8, 2010 at 6:08 PM

k huda,
=D

elya,
hee.. xpe.. take ur time. ur e-day pon dah dekat dh kan? relax2.. dahulukan mana yang patut...

acaii,
thanks for dropping by. yesza.. berdebar2 jugak neh..

Fathiyah said...
June 8, 2010 at 10:12 PM

member kte dlu palapes,so diaorg mmg kawen stail cm ni.ape yg best,pengantin lelaki tak pyh sewa baju kawen.jimat.hehe

PurPLe LaDy AiFA said...
June 9, 2010 at 9:06 AM

fathiyah,
i was thinking the same thing! untung x yah sewa... hehe