Deko Pelamin yang sumpah cantik dan elegant


I received a comment from Miss Anonymous asking me to check out the Purple pelamin yang maybe could catch my interest. Then I go check it out and it directs me to a facebook owned by Hisyam bin Rawi, a wedding planner in Kuching. Sumpah I terpesona dengan hasil kerja dia yang sangat exclusive and elegant sampaikan I directly sms my mum, asking whether I can change bridal house for pelamin dewan ke tak. Gila tak gila ko, dh la deposit dah bayar, lagi 2 minggu nak majlis, ada hati nak tukar wedding planner and berpelamin macam nie. Memang padan free-freekena maki dengan ibuku. 

*Photos from Hisyam's facebook*

Exhibition Gallery, Pustaka Negeri Sarawak. Pelamin tiang2 simple ni memang my favourite!



Thumbs up! 

Woh, super elegant! 



NGI dengan Pak Abu adeeee tempayan terbalik???



Swan and cakes 



Pelamin rumah. Simple yet super elegant. 



The walkaway 



Black and shining white. My friend's bro. 



Close up. 



Pelamin anganku musnah. This is EXACTLY what i want! 



Waaaaaa, nanges dan meroyan, terus call umi lepas tengok nie.



Wedding chair with mirror. Haa, NGI ada??? ;p 



Another favorite, pelamin bulu swan stabilo. Wey, cantik wohhhhhh!

Then I baru taw yang the wedding planner is from Santubong Bridal, which my mum suggest suruh pergi check dan ambik tahun lepas. Tapi I degil sangat, tu yang menyesal di kemudian hari. Padan muka sebab tak dengar cakap ibu. Hambikk Eppa, makan hati la kamu. 

I've no idea on how my pelamin would look like nanti. Hari sabtu ni baru nak finalize everything kot. Malas nak fikir nak design mane dah, just duduk atas tu and berangan berlatar belakangkan pelamin kat atas ni, boley? Petra Bridal, tolong! Hoho. 

Sekian, Kamsahamida~

FurFLe NoTes: Impressive! Warga Kuching, please hire Abg Hisyam and jemput I ke wedding tue. 

26 doll(s) whispering:

aini said...
June 22, 2010 at 8:44 AM

memang sumpah setuju ngan awak...chantek smpai time sy tgk pelamin tu tahap melopong mulut oo00oo..hahaha

cik selamah kundang said...
June 22, 2010 at 9:22 AM

lawa.tak bley blah tempayan terbalik.ganas sikit boleh jatuh pecah timpa kaki.hahahaha.

Stilla said...
June 22, 2010 at 9:44 AM

hye dear...singgah jap kat ur blog..org kuching ker???

PurPLe LaDy AiFA said...
June 22, 2010 at 9:51 AM

aini,
hahaha. tu la. sy tgk pon terpegun.. xsangka kat tpt sy ada bridal house yg offer pelamin cmtue. ingat kat kl je..

muney,
haha. tu tragedi tu. payah2

stilla,
yes dear.. sy org kuching. hehe

mysarah said...
June 22, 2010 at 10:30 AM

pelamin is the most important part dalam wedding. kena pilih betul2 tau. kalo tak, kita yg akan tenggelam dalam pelamin kita sendiri especially dlm pemilihan warna.

anyway hai =))

Aida The Pink Goddess said...
June 22, 2010 at 10:39 AM

aok, hisyam tok, nya add sy lam fb.hhaha menarik pelamen nya, ada di pustaka juak ya

~dARlee zURiS~ said...
June 22, 2010 at 12:10 PM

ohhh..jatuh hati dgn yg 3rd tu
mcam nak kawen lagi sekali lak.hikss ;P

Anonymous said...
June 22, 2010 at 12:16 PM

gosh..cantik giler pelaminnyer...berharap dpt yg mcm itu juge..hahahaha gedik...

ana

PurPLe LaDy AiFA said...
June 22, 2010 at 12:17 PM

mysarah,
hai~ hehe itu la pasal.. sbb tu la malas dah nak pikir cmne rupe pelaminku nanti.. biar la die nak jadi ape.. yg angan2 kat sini biar lah bg kat org len suh kawen.. hehe


aida,
nya nak ngambik awk jd make up artist nya ya.. mun sik ada pengantin mok make up cm awk, ya nya nyuruh hisyam add awk. sukati jak sy. haha

zuris,
heee, zuris mmg suka pelamin merah2 neh.. sesuai ngn zuris. hihi

PurPLe LaDy AiFA said...
June 22, 2010 at 12:20 PM

ana,
aku berangan gak neh.. ko buat la cmni. leh aku tumpang ambik gamba ats tue. br feeling sket.. huhu

peaNut said...
June 22, 2010 at 2:19 PM

santubong bridal ka???wah,,,nang cantek2 jak eyh!!~

nanaruzana said...
June 22, 2010 at 3:19 PM

takpe eppa...a week pon sempat lg ubah2...jgn mcm2 sgt..nt xleh beze awak ngan deco....awak tu da la comel kecik je...kang nanges kang seumur idop..

ElyaElmo said...
June 22, 2010 at 5:08 PM

elya sukeee yg 1st tu,,simpleeee jeee and menarikkk..:D

Kak Binea said...
June 22, 2010 at 7:00 PM

Epa, mun ktk ambik petra nak, slow talk lah dgn abg awang am sure they can materialize what u want. :-)

ezzati said...
June 22, 2010 at 10:06 PM

eppa..skrg bkn masa nk survey benda2 ni dah..nnti skt ati je..hehe...tak lama lg..wahhh

PurPLe LaDy AiFA said...
June 23, 2010 at 1:47 AM

peanut,
yup! cntik & exclusive nak oo?

kak nana,
huhu. xsmpat dh kot. tu la, tkt tenggelam dlm pelamin sendiri je. dont worry, my pelamin ala kadar je. amik yg straight dr bridal house tu terus. senang. hehe.

elya,
me too. tp suka yg purple version. hehe.

kak biena,
yalah tek.. tp sik sure smpat ka sik koh.. last minute gilak. lom jumpa gik ngan sidak for final discussion. *worried*

zati,
huhu. tu lah.. tp susah nak resist tgk menda2 cntik. betol tu, mmg wat sakit ati sendiri. pastu nyesal sendirian. hehe.

Stilla said...
June 23, 2010 at 9:29 AM

mek suka kaler merah ya aih...=)

KakNie said...
June 25, 2010 at 6:53 PM

nang kacak pelaminnya & to me his creation is currently the most in thing in kch kali ;P.... and 1 of the black/red pelamin wedding kawan mek kat penview inn. dlmhati dah nyesal2, kenak laaa kmk sik dengar pasal pelaminnya masa wedding mek januari ya tek..huhuuu.. mungkin nya baru kali....
santubong bridal..

PurPLe LaDy AiFA said...
June 25, 2010 at 11:59 PM

stilla,
elegant owh? hehe. mek suka juak.

kak nie,
yalah tek. design nya unique and in gilak2. kamek pon sik nemu nya awal actually mak kamek dh nyuruh ngagak nya, tp kmk nengkar. gik sa kmk. hehe

noorul.faedzah said...
May 15, 2011 at 8:44 PM

heyya...u kat kuching yeh...got fb x???leh bgtau...nak add u :) really need ur advice on something regarding the bridal things..

btw...my reception will b in kuching also...so i hope to hear from u soon :)i'm hybrid,btw..sarawakian + malaya :) really hope we can chat somemore..

PurPLe LaDy AiFA said...
May 18, 2011 at 11:44 AM

hello dear. yup, of coz i ada facebook. add me, miftahulaifa@gmail.com. nama facebook-aifa zafirah ahmad. =)

deannafashionhouse said...
May 18, 2011 at 7:16 PM

Black and shining white cantikkk la,,,, how much kalau nak sewa?

noorul.faedzah said...
May 19, 2011 at 2:57 PM

hye aifa aka purple lady.. :) i can't reach u in fb.. :( mayb u da set privacy kot.. hope u can add me: noorul faedzah rosli..tq :)
(p/s:just a sneak peak :P i amik petra bridal..i'm dying to hear any advices from u)

PurPLe LaDy AiFA said...
May 20, 2011 at 9:41 AM

oh.. ok2. i dah add you! =)

Anonymous said...
September 19, 2011 at 11:07 AM

Asalamualaikum... alhamdulillah atas pujian anda.. sebagai manusia kami mengakui kelemahan dan sentiasa cuba memperbaharui setiap gerak langkah inysaALLAH .... setiap pujian itu milik ALLAH S.W.T. dan kelemahan dari kami...

Hisyam Bin Rawi

SantubonG BridaL, Kuching Sarawak.

0148918918

Anonymous said...
October 30, 2012 at 4:43 PM

hai, kalau nak sewa just for stage decoration n the walkaway boleh tak?