Bila musim bola tiba dan tiba-tiba semua minat bola

WORRRLLD CUP FEVER melanda dunia sekarang. So kebanyakan lelaki semestinya meletakkan bola bola bola as priority mengalahkan segalanya. Perempuan pulak try lah memahami pasangan anda itu ye. Sila faham yang World Cup ni 4 tahun sekali, so jangan la marah-marah kalau anda mendapat kurang perhatian dari mereka.




Tapi, isu yang nak dibangkitkan disini adalah, daku (nak pakai aku, tapi cam kasar sangat la pulak) tersangattttt la tak berkenan dengan perangai perempuan yang BERLAGAK MINAT dengan bola nie. Kalau yang memang minat and layan bola betul-betul tu tak kisah ar, tapi ade certain girls ni cakap hu-ha-hu-ha tentang team yang die KATE sokong, tapi bila start World Cup pon tak tau. Ader yang bukannnn main lagi beriya hu-ha-hu-ha tapi kul brape game pon tak alert. Esok nye g tnye kat orang sape menang pastu duk g bercerita ngan orang len pasal game yang die x tengok tue. Pendek kata dia just quote je orang len cakap, and berlagak tahu depan orang len. Allergic daku dengan orang berlakon cam nie.


Come on la wei, at least engkau tengok replay game kat youtube or baca kat paper ke sebelum start bercerita like she know everything pasal soccer neh.. Hadoi!  Study la dulu team tu weyh.


Sebenarnya musim World Cup jugak masa yang sesuai untuk memikat hati orang yang anda minat. Peluanggg woh…! Engkau g siasat mamat yang ko minat tu sokong team mane, then engkau g la tengok semua game yang melibatkan team tue. Pastu engkau join forum2 kat internet yang berbincang panjang pasal team tue, then boley la nak update kat facebook or twitter pasal mende2 yang ko dah study tue. Kompom mamat tue join same and lama2 ade la topik perbincangan korang kaaannn? Tapi tengok sampai bila lah boley tahannn minat fake tue. Len la kalau betul-betul terminat dengan bola.


Daku pernah jumpe orang macam ni, memang segala update dalam facebook die pasal team yang mamat tu dok minat gila. Sabaaa je la. Punya lah nak amik hati mamat tue. Nasib baik berjaya.


Aher kata, even sibuk dengan World Cup, jangan lupa dengan kesengsaraan di Gaza. Jewish memang suka serang Palestin time dunia nak start musim bola or sukan olympic segala, supaya world press hilang fokus dekat dierorg then bg fokus sepenuhnya dekat BOLA.

Nama pun Yahudi,
Memang sure Keji!

Ok, Sekian Kamsahamida~

FurFLe NoTes: Saya selalu start tengok bila quarter final dan seterusnya. Time team-team biase nih lawan  peringkat kumpulan just tunggu result and baca kat paper je la.   


10 doll(s) whispering:

akmabolhan said...
June 11, 2010 at 2:32 AM

hahaha.. pemikiran kita duak sama! aku sgt la allergic ngan org pompuan yg berlagak tauk smua pasal bola, minat team tok, minat team ya.. kakya beranok ngn team lain. ceh! segal nak tunjuk nya cool la tek.. padahal siktauk papa pasal bola.. adeh

Hazzy Ishak said...
June 11, 2010 at 7:55 AM

me also tak suka orang cenggitu. he he he. kononnya pandai sangat tapi hareeemmmm.

baik sokong pengadil je
ha ha ha

Aida The Pink Goddess said...
June 11, 2010 at 8:51 AM

mena2 eppa, ompuan yg just want to be in, just quote kata org lain! and talk safe ajak benda2 generall.. huargh! nang allergic.

tp badminton nang sy minat gla lah.hehe

kasyfi said...
June 11, 2010 at 9:02 AM

nk tanye skit lh yg statement nie ape die?

Daku pernah jumpe orang macam ni, memang segala update dalam facebook die pasal team yang mamat tu dok minat gila. Sabaaa je la. Punya lah nak amik hati mamat tue. Nasib baik berjaya.

ermmm..plek plak org

PurPLe LaDy AiFA said...
June 11, 2010 at 9:15 AM

akmabolhan,
menaaaaa ma! part beranok team lain ya nang antap laaaaa. mun urg mena2 tek minat bol, sekda nya gago2 berupdate segala ooo.. fake ada jak!

hazzy,
kaaaannnnnn? sy jugak tidak suka dengan pompuan fake sebegitu. kalo minat diam2 sudeyy..

aida,
yah!! awk ada juak nemu urg gya duhal.. sik tahan ngan urg kedak ya oo.. bising2 jak madah minat.

haha. samalah! badminton nang minat gila! =)

kasyfi,
ape yg die x faham? org citer satu2. huhu

♥reeshaalah♥ said...
June 11, 2010 at 9:36 AM

hahaha mun x ska tp eksen nk nangga last2 tdo sa nya! bekareh juak nekel cemya lak kawen ssh nya!

cik selamah kundang said...
June 11, 2010 at 10:38 AM

wahahai.sapa tu pa.kasi share.i pun lyn time quater je.last 2 standing baru pilih yg mana nk menang...nasib umah kita xda laki pa..kita boleh teruskan lyn citer korea mcm biasa.hehe

PurPLe LaDy AiFA said...
June 11, 2010 at 11:17 AM

noreen,
hahaha. ya mena ya.. segal ya aku nak nangga brapa lamak urg fake ya minat bol tek nak.. hehe

muni,
yo.. layan KBS lps nie.. pastu CSI, pastu desperate hwives.. huhu. ade la.. nnti share sape..

arinahahmad said...
June 11, 2010 at 12:27 PM

Daku pernah jumpe orang macam ni, memang segala update dalam facebook die pasal team yang mamat tu dok minat gila. Sabaaa je la. Punya lah nak amik hati mamat tue. Nasib baik berjaya.

haha..aku tauk sapa ko maksudkan..haha

PurPLe LaDy AiFA said...
June 11, 2010 at 2:33 PM

arin,
ngokk.. sapaaaa??? hahhaha.