05.06.09:Our engagement day-As Long As You Love Me.


Today is our VERY  first year anniversary after our engagement last year. Since we've never had a couple a.k.a paktoh anniversary before, so we decided not to celebrate it as nak-buat-apa- je- kan, kahwin pun belum. Better celebrate something yang very meaningful, yang menghalalkan everything. Insya allah.

 
I'm so lucky to have a guy who loves me more than I do. 

To my dearest fiancée, Kekasyfi Hati, let's stay emotionally together and give the fullest support to each other  for this last month of us being single. This would be the toughest moment as everything out of human mind range could happen with syaiton nirrajim around us. Nauzubillah. Just be patient and pray for the best for our wedding and our life after marriage. May Allah always be with us and give his blessing to the journey thru our wedding. Ameen.  


PurPLe LaDy got her ring. 



Lelaki-lelaki kesayangan saya! (Yang tgh tu saya tak kenal)


 
Signing off the engagement MOU. 



Kekasyfi Hati's turn. 


a lil bit Quote from my  'Watikah Pertunangan'.

Dengan ini, sebagai memenuhi adat Melayu Sarawak pihak lelaki bersetuju untuk memenuhi syarat berikut.

Tanda bertunang-RM80
Tanda Adat-RM120
Buka mulut-RM50
Duit Hantaran Majlis Perkahwinan – akan ditetapkan kemudian

Sebagai cenderahati MOHD NOORKASYFI juga menghadiahkan barang-barang hantaran yang merupakan sebentuk cincin pertunangan, senaskah tafsir Al-Quran dan beberapa barangan yang lain.

Mereka berdua juga berhasrat melansungkan akad nikah setelah SITI AIFA ZAFIRAH khatam Al-Quran yang telah dihadiahkan. 



At the time I'm writing this, I have finished until Juzuk 21 and will continue from Surah Al-Luqman, then As-Sajadah later. Hope I can make it on time. Approximately, 1 month to go. *Worried*

 
Pray hard for us.


Sekian, Kamsahamida~  

FurFLe NoTes: Happy anniversary, my dear Kekasyfi Hati! 



8 doll(s) whispering:

Siti Nurbaya said...
June 5, 2010 at 11:30 AM

Assalamualaikum,

Semoga dipermudahkan Aifa, alang2 juak khatam Quran ya kei ngusir 'Cik-Tan' yg suka ngaco time kita tensyen2 :)

Insya Allah, sempat habis ya. Ktk one of good student Ustaz, masa kita sama-sama jadi 'Mengaji-mate' back in our childhood years kat Surau Mahmudi :) Ustaz use to call u, 'kakak' kan?

I've been your blog's silent reader, and enjoying it :)

Aida The Pink Goddess said...
June 5, 2010 at 7:08 PM

happy anni eppa, I pray the best for both of you, semoga diberkati selama2 nya

to Kasyfi, u r one lucky guy~

plis dun celebrate watching LBS ok?

d.y.d.y said...
June 5, 2010 at 10:08 PM

kak eppa..congratesssss///

PurPLe LaDy AiFA said...
June 6, 2010 at 12:08 AM

waalaikumsalam siti nurbaya,
your name sounds very familiar..! and im trying hard to remember you.. omg, give more hint please! kmk nang masalah pelupak nek tok. kitak ngaji di surau mahmudi juak? time nya dah pindah or nak lamak rah blakang nun? aok, ustaz call me kakak, i called him nek haji putit. hehe.thanks for your doa and wishes. =)

aida,
thanks dear. aameen. hehe. tauk2 jak awk. mek duak hmpir nangga LBS sbb dh xda cita lain mok ditangga tdk. first time mok celebrate anniversary, ya duak2 blur at last blk rumah trus.

diyana,
tq deana!! hehe

Nurul Huda Jumri said...
June 6, 2010 at 6:43 PM

happy anniversary to both of u~

PurPLe LaDy AiFA said...
June 7, 2010 at 9:57 AM

k huda,
thanks k huda. hehe

Siti Nurbaya said...
June 7, 2010 at 10:49 PM

Aifa, ktk nangga nama kamek added on your FB friends list kali.. hehe.

x pernah kita ada direct contact masa kita dah besar, mngkn nggak sama KML kali. :) sekolah pun sik sama, nggak prnh sama2 gi mjls pnerimaan hadiah galakan PMR, SPM Yayasan Sarawak kali..sbb ya kmk sentiasa ngenala ktk.

Masa ngaji pun x rapat glk kita bah, aifa. dolok kmk turun ngaji ngan adik ppuan kmk. :)

suro yg tapaknya kinek tok rasanya. kmk x tauk suro ya ada yg lamak pun.. :p

nway, nice knowing u.
best of doa for u.

PurPLe LaDy AiFA said...
June 8, 2010 at 10:56 AM

ohh giya.. ya ya.. i remember ur name banyak dalam majlis2 anugerah cemerlang. =) oh... tapak suro baru kmk sik ngelala gilak ngan urg.. time rah tapak lamak dolok mena berkaul jak main sambil ngaji. hihi.

nice knowing you too nurbaya..! thanks 4 your doa! =)