Ku Ada Kamu

Today will be his very first day of his new career. His transition was not easy as he received a lot of defiance even from his very own family. But it's okay dear, I'm sure they can see the brightside later, just pray for the best for yourself and your career. 

Tempting Lemon Cheese Cake from Bread History. A small celebration on welcoming him, from me. 



Royale Moist Chocolate Cake. 



Farewell and Welcome. 


Last Friday was his last day working with the previous employee. This email was forwarded by his friend, AleqPoyo to all his colleague informing his leaving.

Subject: Pemergian Ke-Kasyfi Hati

Assalamualaikum,

Dukacita dimaklumkan bahawa seorang lagi sahabat kita akan pergi meninggalkan kita di Altera..Tarikh akhir beliau adalah pada 21 Mei 2010. Beliau merupakan seorang pekerja, sahabat dan pemandu yang amat berjasa kepada semua. Sepanjang perlibatan beliau selama 2 tahun di Altera, seribu satu kenangan yang tidak dapat dilupakan telah ditinggalkan buat tatapan kita semua. Kerja keras beliau terhadap “salinan keras”, salah satu produk altera, telah memberi sumbangan yang tidak terharga buat manusia sejagat. Pemergian beliau dari Altera pastinya merupakan satu kehilangan yang besar buat Altera dan industri FPGA seantero dunia. Ini juga bermaksud akan berkuranglah ”kereta kebal” yang menjadi kebanggaan Altera. Peninggalan beliau dari Altera membawa sekali kenangan-kenangan pahit dan manis kita bersama namun  ini bukan bererti perjuangan beliau di altera tamat begitu sahaja, setiap semangat, cita-cita dan impian beliau akan terus diteruskan oleh setiap kita yang masih kekal di Altera ini. Setiap satu yang berlaku pasti ada hikmahnya. Marilah kita sama-sama berdoa agar beliau dapat berjumpa dengan apa yang diimpikan. Beliau yang saya maksudkan ialah:MOHD NOORKASYFI BIN MD SHARIFF

Cet. Bikin nervous saja. Lucky Kekasyfi for having a great working environment in his previous company, and yes, I miss those moments back in last year with my ex-colleagues too. Now it's just not the same.  Too much changes. =( *sedey* 

 
Bye bye his friends 



eh, Spotted: the workaholic Zati from Mytruelife. ;p  


Enjoy the last day. 


Now: transition to 2nd job after graduation 


2 years and 3 months's cave


So for Kekasyfi Hati, Good Luck on your new career. May you achieve the best time of working life and pursuit the working satisfactions. Bear in mind that I'll give my full support to you regardless how your decision is. Welcome to us!   

Sekian, Kamsahamida~ 



10 doll(s) whispering:

QueenWizza said...
May 23, 2010 at 10:11 PM

x sgka kasyfi 1 opis ngn muni nnt.. nk kata leh epa jumpa salu mmg dia da duk kulim..hehe.. apepun,sebulan lg da nk kawen..yey!

cik selamah kundang said...
May 23, 2010 at 10:45 PM

hahaha.my new colleague to be esok.tmbah lg geng makan tghari....

bagus meramaikan umat melayu kt opis tu (buat2 bangga pdal xbuleh compete pasukan itu lg)

Aleq yang poyo said...
May 24, 2010 at 9:53 AM

All the best buat kasyfi..wah2..tak sangka plak emel aku pun di masukkan kat entry blog ni..haha..

PurPLe LaDy AiFA said...
May 24, 2010 at 10:48 AM

wizza,
hahaa.. tu la.. xde beza sgt pon sebenarnye.. juts duit gaji x abis kat tol and minyak dah la

muni,
hahaha.. wat rombongan terus.

aleq,
hahah, kasyfi yg forwardkan aritue.. die kate die dpt ucapan org meninggal.. cet

nanaruzana said...
May 24, 2010 at 2:12 PM

Kashyfi is going to _______ company??? (Please fill in blank)

PurPLe LaDy AiFA said...
May 24, 2010 at 4:08 PM

heee. kat sini gak kak nana. KM6.

Nurul Huda Jumri said...
May 25, 2010 at 12:55 PM

KM6?? kak huda tk sure my TJ duk KM bpe kt sn...sbb dia still on off KM-PG.

PurPLe LaDy AiFA said...
May 25, 2010 at 4:31 PM

your TJ dekat KM5 kak huda.. yg tu semua tau sebab everyone bercakap pasal die.. hihi

arrizz said...
May 26, 2010 at 7:15 AM

have a very pleasant working exprecience there..hehe

Nurul Huda Jumri said...
May 26, 2010 at 5:05 PM

uit? everyone becakap psl dia?? haha...i'm damn so curious!