Drama Sebabak di Kukup, Johor

Hoi Hoi Hoi!

Meh nak citer pasal lawatan ke Johor haritu. Kami bertolak kira-kira kul 8 dari Kulim sebab dah janji dengan Azza, tauke heavenlystunning.blogspot.com untuk berjumpa while she's in Penang visiting her boyfriend. Kira-kira pukul 10 malam, kami depart menuju ke Pontian dengan membawa my precious Aidil bersama. Luckily he's very well behave sepanjang 8 hours journey. Siap manja-manja terlebih and ciom molot I lagi time I tido. Gatal kucing neh!

Tido dengan comey dalam pink carrier. Merajuk sebab kena marah.


1st day di Kampung Permas Kelapa tu, xde g memane pon, just melawat pakcik Kekasyfi Hati yang sakit kejap and duduk rumah for the rest of the day. Kekasyfi hati je kluar settlekan borang kahwin and test pelbagai, alhamdulillah, segalanya lancar. Oh ya, Aidil hilang entah ke mana on the first day. Bimbang giler taw. Sedih je rasa sebab ingat die sesat ke kampung sebelah ke, dah kne makan dengan musang ke, kene lenyek dengan babi hutan ke. Serious risau sampai I sms Cik Anna and my sister Asob sebab risaukan Aidil. Fortunately, before Maghrib dia muncul depan rumah sebab lapar dah. Alhamdulillah, balik jugak ko ek Aidil! Malamnye makan dekat the famous Mandela Seafood di Pontian tue. Seriously murah and very big portion. Rugi pulak tak amik gambar. Dapat jugak makang berkeping-keping otak-otak. Nyum!


Second day pun tak ke mane, just jalan-jalan di Pekan Pontian je. Besday Kekasyfi Hati, so mak dia buatkan pulut kuning untuk anak kesayanagn dia tue. Ingat nak amik gelang untuk hantaran nanti, tapi design yang Kekasyfi Hati and kakaknye pilih xde saiz kecik, and kalau nak buat, end of June baru dapat. So I pilih my own choice. Mula-mula ingat nak amik bangle tapi lepas try kat tangan, bracelet lak ngam2 sebab pergelangan tangan I kecik cket dr bahagian tubuh yg len. YES, I pilih design yang sangat classic yang korang slalu nampak makcik-makcik or nenek-nenek slalu pakai tu. Seriously classic sampaikan mak mentua cakap tak cantik, macam orang tua. Padan muka aku. Tapi xpe, yang penting emas berat sesuai untuk dipakai hari-hari sampai ke tua nanti. Ni la start ade drama2 melayu.


 
Oh, bukan ini. Yang nie berat sangat, x mampu tangan I nak handle. 


While menunggu gelang itu dikecikkan, kami ke butik pengantin Persona and Kedai Perabot Chan. Survey everything and kagum sebab butik tu boleh offer deco pelamin, meja makan beradab, andaman dan 2 set baju dengan harga yang agak rendah. Baju pon not bad and deco pun up-to-date. Tapi bila sampai rumah, tiba-tiba mak mentua kata nak amik orang kampung je buat segala mende tu, xyah nak amik kat butik. So, laaaayaannnnkan jer…


Third day, kami ke Ayer Hitam untuk membeli belah barang perkahwinan. Dapat la jugak I borong woven bag bersama barang-barang untuk buat wedding favor, bunga telur untuk buat bunga pahar, stand bunga pahar and whatelse ek. Banyak la jugak memborong sampai tak muat kereta. Maaf, tiada gambar sebab tgh kluar bersama mak mentua. Oh ya, thanks to Fasha sebab tolong rekemenkan kedai-kedai yang murah best dekat Ayer Hitam tue. 


And on the 4th day which is Monday, kami bertolak balik je Kulim. Tapi sebab tak puas hati tak puas makan makanan Johor yang I idamkan, Kekasyfi Hati pun ajak singgah ke Muar untuk makan Mee Bandung yang sedap itu. At first kami try ke Mee Bandung Central yang disuggestkan oleh Aleqpoyo. Gerai ni kat depan SM Sains Muar je. Tapi bukan rezeki kami, kedai tu tutup so we ended up dekat Arked Mara tepi Sungai Muar tu je. Boleh tahan gak Mee Bandung dia, sedap!


Jambatan Muar, lepas jambatan jumpe ST Microelectronic 


Masjid Biru Muar, Kekasyfi Hati kate masjid ni cantik. 


On the way nak cari Mee Bandung 


SM Sains Muar! 


Jumpa dah Mee Bandung Central, tapi tutup plak. 


Jumpa Mee Bandung kat Arked Mara. Layaaan je. 


Sedap gak woh! Rasa nak lagi pulak. 

Later, we continue driving to the north tapi singgah KL kat jalan TAR kejap jalan-jalan beli barang. Pukul 8 baru bergerak balik ke Kulim. Aidil pun tak banyak ragam, just dia kentut sesuka hati die je then buat muka tak bersalah sedangkan kentut busuk cm taik manusia. Tak senonoh betul kucing tue! *Grrr.* 

Heading to the north. 


Sekian, Kamsahamida~



7 doll(s) whispering:

.:Mrs. Engineer:. said...
May 5, 2010 at 4:05 PM

waa...mmg gatal kucing tu...he3...anyway, cm sodap je mee bandung tu... :)

Aida The Pink Goddess said...
May 5, 2010 at 9:57 PM

mbak aidil sekali??? ee cute nya aidil..azza pegi penang?? wahhh bestnya

+ F.i.e-r.a.z + said...
May 6, 2010 at 8:48 AM

wah..mee bandung cntrl mmg sedap..br last wek makan....

PurPLe LaDy AiFA said...
May 6, 2010 at 9:03 AM

mrs engineer,
kucing tu manja terlebih.. yup, mee bandung tu sgt sedap! hehe

aida,
yup, mesti mbak nya. zerro jak hantar g hostel hehe. azza g penang nak dating, tp sy lupak amik gamba ngan nya.

fieraz,
ler.. yeke? ruginye I x dpt makan. kecewaaaaa sgt!

cik selamah kundang said...
May 6, 2010 at 9:43 AM

benci.mee bandung tu nmpk sedap.tergoda dah.mana nk cari

Aida The Pink Goddess said...
May 6, 2010 at 2:01 PM

aidil looks just like my cat gabriel.hehe exactly! nyamann naa mee bandong yaaa

PurPLe LaDy AiFA said...
May 6, 2010 at 3:53 PM

cik selamah,
suh abg bob buat.. yuhuu

aida,
yes, he is! gabby awk versi teenager. hihi.

nyaman iah mee bandung ya!